Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg kitudja tenni az...

Tényleg kitudja tenni az anyám a tesóm lánya? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Édesanyám a nővérem házaban lakott. A tesóm a házat a lányának vette és csak addig engedte meg hogy ott lakjon amíg a lányának nem lesz rá szüksége. 11 éve él ott. A lányának gyerek született és nem akar alberletbe menni. A tesóm a haszonélvezetet ráíratta a lányra... A lány lement anyámhoz hogy lefog költözni menjen el abba a házba amire van haszonélvezete vagy öregek otthonába a nyugdíját kiegeszíti neki. Anyám nem akarta egyiket sem. Felszólította levélben hogy a lakhatási engedélyt visszavonja. Én mondtam anyámnak hogy maradjon úgysem tudják kitenni mert szépkorú és nincs nyugdíja elég. Most megkaptuk a bírósági levelet. Tényleg van esély hogy kitegye a házból? Anyámnak nincs pénze ügyvédre nem tudom mit tegyek. Próbáltam beszélni a lánnyal de azt mondta egy fizetésből nem mennek alberletbe éhen halni nem érdekli nem az ő gondja. Mit tegyünk?
2023. júl. 14. 11:42
 61/93 anonim ***** válasza:
93%
Azt a fél milliót valszeg nektek kell fizetni, csak szólok. Ha beperelt és vesztitek, ami egyértelmű, ott a vesztes perkál.
2023. júl. 15. 22:01
 62/93 anonim ***** válasza:
94%
Mi a pcsamért fizetné az öregek otthonát az unokája? Backi, azért nem hiszem el, hogy ennyire el vagytok tájolva.
2023. júl. 15. 22:02
 63/93 A kérdező kommentje:

Mert ő akar leköltözni.

Az ügyvédet mindenki maga fizeti a bírósági költségeket fizeti csak a vesztes.

2023. júl. 15. 22:30
 64/93 anonim ***** válasza:
91%
Ő akar leköltözni a SAJÁT házába, igen :D hihetetlen, de tényleg, ennyire buta emberek tuti nem léteznek, valami válaszhajhász kérdés lesz ez.
2023. júl. 15. 22:34
 65/93 A kérdező kommentje:
Jo mindegy ugysem erti senki kb. A lenyeg hogy felfogtam hogy szerintetek biztos kitudja tenni ha akarja.
2023. júl. 15. 22:37
 66/93 anonim ***** válasza:
94%

De, mindenki érti. Elvárnátok, hogy ne használja a saját lakását, amíg meg nem hal a nagyi, akkor sem, ha neki sincs megoldva a lakhatása.

Inkább gondolj abba bele, mennyi pénze lehetett volna neki es/vagy az anyjának abból, ha piaci áron ki tudtak volna adni azt a lakást az elmúlt 11 évben.

És igen, jó, hogy megérted, hogy anyádnak most mennie kell, mert ez nyilván nehéz lesz neki, de az nem segít, ha nem néztek szembe vele.

2023. júl. 15. 23:00
 67/93 anonim ***** válasza:
97%
Azt még áruld el kérdező, hogy akkor miert is nem költözik hozzád? Azon kívül, hogy a párod nem engedné, ami így elég visszás , ha neked ennyire fontos az anyád.
2023. júl. 15. 23:02
 68/93 anonim ***** válasza:
96%

Tipikus válasz, hogy ha SENKI nem ért veled egyet akkor senki nem érti.

Cica, MINDENKI érti, ez annyira egyszerű eset, abszolút nulla jogalapja van ott lenni, ezért is ennyire egybevágóak a válaszok, mert a legkisebb részletkérdés is egyértelmű.

Kirakják, te befogadod, vagy lesz ahogy megoldjátok, mas házában senki nem rendezkedhet a tulaj kárára.

Vagy ha kirakom az albérlőmet a saját tulajdonomból akkor még én vegyek neki másik lakást, meg fizessem azt, mert neki kényelmetlen?

De tényleg, hány éves vagy, mi a végzettséged? Mert ilyen buta emberrel szerintem ritkán találkozni mint amilyen te vagy.

2023. júl. 16. 08:38
 69/93 anonim ***** válasza:
94%
Költözzön hozzátok. Hiszen ő szült téged, kötelességed befogadni és eltartani.Ha nem akarod akkor meg igen is fizesd neki az öregek otthonát. Azt hogy a párod nem egyezik bele? Kit érdekel. Menjen oda az ő anyja is, hiszen neki is joga van ahhoz.
2023. júl. 16. 08:48
 70/93 anonim ***** válasza:
27%

Kérdező maga is albérletben lakik a párjával (#7. válasz) és szerinte nincs hely az anyjának és a párja sem egyezne bele az odaköltözéssel. Kérdés, mit szólna a bérbeadó.

Nagyon kényes helyzet.

Az exéhez való költözés nem jól végződhet, nem hiába váltak külön. Egyetlen észszerű megoldásnak a szociális otthont látom.

2023. júl. 16. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!