Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjam meg családon...

Hogyan oldjam meg családon belül a reggeli készülődést, ha egy fürdő van, és van egy nagyon lassú személy a családban?

Figyelt kérdés

Sajnos még a szüleimmel élünk (nem sokáig), így eléggé komótosak a reggeli készülődések. Konkrétan hajnalban kell kelnem, egy órával korábban a kelleténél, hogy enyém lehessen a fürdő. Az apám menetrendszerűen minden reggel fél 7-kor beül kakálni, zuhanyozni, borotválkozni. De mindezt olyan lassan, hogy 8 előtt ki se jön. Nekem meg nyolckor már kezdődik a munkaidő. Cseppet sem megértő, nem képes várni, holott nyugdíjas. Az sem megoldás, hogy ő kel korábban, mert valami iszonyú bűz van utána-minden rosszindulat nélkül mondom.

Szerintetek normális az, hogy az apám ezt nem veszi figyelembe? Simán bemehetne 8-kor is pepecselni. De írtó lassú. Nem lehet kivárni. Oké, én sem vagyok gyors, kell egy óra a fürdőben, de én időhöz vagyok kötve. +a páromnak is kell egy kicsit a fürdő.

2023. márc. 23. 07:51
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/144 anonim ***** válasza:
80%

1. a kisbabákat kb heti 3x fürdetik, mert nem kell gyakrabban

2. napi rutinnal b...od más idejét, mert este lusta vagy, mint a tehén - röhej.

2023. márc. 23. 12:37
 72/144 anonim ***** válasza:
84%

"Legközelebb amikor bemegy, legyél a közelében egy órával a kezedben és mutasd meg, hogy most ennyi idő van. Amikor kijön, mutasd meg neki szintén. (Persze neked akkor már munkahelyen kell lenni, akkor pl. szabadnapon, vagy amikor alkalom adódik rá.)"

Hát, ha ezt az én gyerekem csinálná, aki a pasijaval nálam lakik, mehetne csomagolni és onnantól nezhetne az órát a saját lakásában

2023. márc. 23. 12:39
 73/144 anonim ***** válasza:
92%

69-es vagyok, lepontozhatsz, királylány, de rhadtul igazunk van, akik azt mondjuk, hogy a szárítás-formázást leszel szíves odakinn elvégezni, mint a legtöbb, másikra tekintettel lévő ember.

De a tesóm is hozzád hasonló ostoba liba, aki az ötperc szráson kívül még legalább 50-et benn szórakozik, mert hajmosi, smink, szárítás, anyám kínja, aztán amikor konkrétan már hárman dörömbölünk az ajtón, hogy takarodjon már kifelé, akkor kegyeskedik kilibbenni.

Gyűlölöm, hogy én kapkodjak, meg tartsam vissza - vagy épp ázzak át menzesz második napján mert a hülyéje nincs tekintettel másokra, és majd egy órán át benn tollászkodik.

2023. márc. 23. 12:42
 74/144 anonim ***** válasza:
87%
73, nem molyohat a szobájában, mert biztos zavarja a pasikáját a szindikálásban.
2023. márc. 23. 12:45
 75/144 anonim ***** válasza:
56%

72-es, ez a hatalmi pozícióból való viselkedés.

Én meg abból indultam ki, hogy a kérdező az apjával való vitában állít valamit, apja tagadja, és a kérdező így tudja bizonyítani, hogy állítása igaz. Egy konstruktív vitában mindkét fél szeretne látni bizonyítékot, ami eldönti, melyiküknek van igaza, tehát nem így reagálna.

Persze sejthető, hogy jelen esetben konstruktív vitáról szó sem lehet az apa oldaláról.

Az apa pontosan tudja, hogy baromi sokat vacakol a fürdőben. Ez joggal zavarhatja a munkába induló gyerekét, ezért tagadnia kell. Azért is tagadnia kell, mert véletlenül sem akkor menne a fürdőbe, amikor a lánya már elindult munkába, mert alkalmazkodni nem hajlandó. És ne jöjjön a gyakoris prolinépség azzal, hogy "de az ő tulajdona". Tökmindegy kié, együtt élő embereknek alkalmazkodniuk kell egymáshoz. Pláne, ha valamelyiknek időre be kell érnie reggel, a másiknak meg nem.

Az egy másik kérdés, hogy a lány sem csak azt csinálja a fürdőben, amit muszáj ott, ill. túltolja a reggeli készülődést.

Azt mondhatnám, örökölte apja pepecselős természetét.

Itt megegyezés nem lesz, az világos. Mást nem lehet, csak várni a ház felépülését és utána elhúzni onnan.

Ami nem világos: a kérdező párja és anyja mikor jut be a fürdőszobába? Ők nem mennek munkába? Vagy ők már tudomásul vették, hogy pisilni max. az éjjeliedénybe tudnak reggelenként, minden mást meg vagy 8 óra után vagy a munkahelyükön tudnak elintézni? :-)

2023. márc. 23. 13:18
 76/144 A kérdező kommentje:
Tök jó, hogy nem én pontozok. Egymást pontozzátok fel-alá.
2023. márc. 23. 13:20
 77/144 A kérdező kommentje:
De, mennek munkába. A sajátomhoz hozzáírtam a páromat is, ha szemfüles voltál. Ő tényleg gyors. Anyukám meg még én előttem kezd.
2023. márc. 23. 13:22
 78/144 anonim ***** válasza:
69%
Szóval szegény apádat a bűzzel bäsztatod, mindenki büdöset sza.rik
2023. márc. 23. 13:22
 79/144 A kérdező kommentje:
Ebbe most inkább nem megyek bele. Nem csak szarszag van utána. Szerintem vagy gombás a lába, vagy nem mossa meg jól magát valahol, mert túlsúlyos is.. áh mindegy. Ezeket már így nem vetettem fel neki. Csak érzi magán, hogy valami nem oké. Brutálisan tömény, állott szag lesz utána a fürdőben. Érdekes, hogy csak ott. Nappal, ha fel van öltözve abszolút nincs kellemetlen szaga.
2023. márc. 23. 13:28
 80/144 anonim ***** válasza:
78%
De miert nem költöztök el?????
2023. márc. 23. 13:51
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!