Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjam meg családon...

Hogyan oldjam meg családon belül a reggeli készülődést, ha egy fürdő van, és van egy nagyon lassú személy a családban?

Figyelt kérdés

Sajnos még a szüleimmel élünk (nem sokáig), így eléggé komótosak a reggeli készülődések. Konkrétan hajnalban kell kelnem, egy órával korábban a kelleténél, hogy enyém lehessen a fürdő. Az apám menetrendszerűen minden reggel fél 7-kor beül kakálni, zuhanyozni, borotválkozni. De mindezt olyan lassan, hogy 8 előtt ki se jön. Nekem meg nyolckor már kezdődik a munkaidő. Cseppet sem megértő, nem képes várni, holott nyugdíjas. Az sem megoldás, hogy ő kel korábban, mert valami iszonyú bűz van utána-minden rosszindulat nélkül mondom.

Szerintetek normális az, hogy az apám ezt nem veszi figyelembe? Simán bemehetne 8-kor is pepecselni. De írtó lassú. Nem lehet kivárni. Oké, én sem vagyok gyors, kell egy óra a fürdőben, de én időhöz vagyok kötve. +a páromnak is kell egy kicsit a fürdő.

2023. márc. 23. 07:51
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/144 anonim ***** válasza:
94%
Nálunk reggelente két felnőtt és két óvodás-kisiskolás gyerek készülődik a fürdőszobában. Be is b...na, ha bárki egy órára lefoglalná a fürdőszobát. Pedig nálunk van egy másik WC is.
2023. márc. 23. 11:58
 52/144 anonim ***** válasza:
85%
Ja, ha tíz éve ez csinálod, ne csodálkozz hogy zsírosodik mint az állat. Amúgy úgy tudtam hogy a kérdező okosabb az orvosoknál XD végül csak jobban tudja mint aki ki tudja hány évet tanult míg szakosodott XD
 53/144 A kérdező kommentje:
#47, nem a minimum, hanem a nagyon maximum. Apámnak meg az 1,5 óra a minimum. Plusz ő nem megy el otthonról kora reggel.
 54/144 A kérdező kommentje:

#52 szerinted miért kezdtem el? Tippelhetsz.

Ja, igen, mert a ritka hajmosástól is zsírosodott, mint az állat.

2023. márc. 23. 11:59
 55/144 anonim ***** válasza:
87%
Mondjuk a kisbabákat fürdeni se furdetik naponta, épp azért, mert érzékeny a bőrük, de mindegy.
2023. márc. 23. 12:00
 56/144 anonim ***** válasza:
90%
És? Az ő lakása, az ő fürdője, ha egész nap bent lenne is rendben van. TE vagy akinek szívességet tesznek, meg a faszid. Úgyhogy köszönd meg szépen, és húzd meg magad nyivákolás helyett.
2023. márc. 23. 12:00
 57/144 anonim ***** válasza:
77%
Még mindig nem fogod fel, hogy az apád háza. Te meg a pasid szivessegbol lakhattok ott. Ha akar, napi 12 órát tölt a saját furdoszobajaban
2023. márc. 23. 12:01
 58/144 anonim ***** válasza:
92%

Apukádnak minden joga megvan a saját fürdőjében nyugodtan kezdeni a napját.

Szívességbőld ofavihetted a párodat is lakni, én nem szólnék semmit a helyedben, mert ez nagy szívesség. Nem sokan kerülgetnek kvázi idegent a saját házukban.

Ha este fáradt vagy a hajmosáshoz, reggel miert nem? Alhatnál tovább, vagy budiznál amíg apud nem kel fel, sminkelnél, száraz samponoznál, hajlakk beszárítás, a SZOBÁDBAN. Én sem a fürdőben szárítom, mert van a szobámban tükör.

Ha apukádnak már 30 éve van egy megszokott rutinja, ráadásul ti laktok nála, ne neki kelljen meghúznia magát. Én nem problémáznék ebből, megoldanám máshogy a dolgaimat.

59/144 A kérdező kommentje:
Akárhány baba volt a családban, naponta meg voltak fürdetve. Nem újszülöttre gondolok, hanem picit nagyobb babára. Na, azoknak naponta mossák. Mégis van/lesz hajuk.
 60/144 anonim ***** válasza:
80%

Én mondjuk a víruscirkusz kirobbanásakor átkértem magam home office-ba, és szép csendesen, sunnyogva abban is maradtam azóta is (hiába lecsengett és unalmas, lerágott csont már a vírus is, meg - bár az sajnos kétségbevonhatatlanul még ezerrel tart - a orosz-ukrán háború is).

De könyörgöm!Mihez kell víz? Tételezzük fel, hogy - ha nem elektromos borotvát használsz - akkor a borotválkozáshoz, kis,- és nagyWC-hez, tusoláshoz, fogmosáshoz és slussz.

Hajat - főleg ha hosszú hajad van - nem reggel kell mosni, és nem reggel kell szárítani, hanem ESTE. Epilálni, sminkelni, rúzsozni és minden egyebet meg - pláne ha ekkora stressz, feszültség van belőle, meg ha ennyien vagytok egy fürdőre - nem a fürdőben kell csinálni.

Ha kell, akkor mese nincs, muszáj venni egy tükröt a szobába, amit fel lehet akaszatni a falra (a hely adottságaitól függően) , és ha látod magad, akkor tudsz sminkelni, rúzsozni, meg minden.

Aki nyugdíjas, és csak boltba megy, valamint aki épp szabadságon van, az meg mindenkor igenis adjon elsőbbséget a fürdőben annak, aki IDŐRE megy iskolába, vagy épp munkahelyre dolgozni.

2023. márc. 23. 12:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!