Kinek adnátok igazat ilyen helyzetben? Én úgy érzem személy szerint, hogy ebben a helyzetben nagybátyámnak, de érdekelnek a vélemények.
Szerintem is iszonyatos bunkóság csak úgy betoppanni valakihez. Szerencsére az én családomban szokás előre jelezni az érkezést.
De ez olyan dolog, hogy az olyanok, mint anyád sose fogják megérteni, hogy nem járhatnak-kelhetnek szabadon mások otthonában amikor éppen kedvük szottyan. Nem tudom mi az oka ennek. Neveltetés, így szokták meg gyerekkorukban, vagy talán a túl nagy egó.
3.: Ez nem tesóméknak szól, egyszerűen senki részéről nem szereti ezt a beállítokhozzádasemmiből mentalitást.
Egyébként szomorú, mert hiába próbáljuk meg anyuval megértetni ezt a dolgot, abszolút nem vevő rá. Hergeli magát most is, meg, hogy nem ok nélkül van a nagybátyám egyedül, maradjon is magára az ilyen (milyen ilyen eleve, aki szereti tudni, ha jönnek hozzá?) ezeket mondja. Viszont remélem, hogy tesómék most megtanulták az illemet.
Ezt embere/családja válogatja. Nálunk ez sosem volt téma nagynéném felé, egyrészt nem szoktam betoppanni úgy hogy legalább nem telefonálok rá, de ahogy ismerem, ha ott jártam volna a közelben, inkább megjegyezné, hogy miért nem mentem be.
Szüleimmel más a tészta, velük ha le van beszélve, akkor is 2 órát késtek, mert épp valami fontos dolog akadt menet közben (pl. felbukkant váratlanul az út mentén egy tesco), máskor meg persze az egyik betoppan egy baráttal.
Velük nem voltunk nagyon toleránsak egy idő után.
Nagy általánosságban igen, illik előre jelezni, hogy arra járnak és beugranának. Különösen akkor, ha távol laknak és ritkán járnak arra, ill. a viszony is hűvösebb a családdal.
Az más kérdés, hogy én ennél rugalmasabb vagyok. Leülnék velük egy órára beszélgetni, megkínálnám őket üdítővel, sütivel, netán egy pohár borral (ami van otthon). Főznék egy kávét vagy teát nekik. Szóval kb. ennyi. Szerintem ők se akartak volna ennél többet, ha váratlanul ugrottak be.
És még csak nem is éreztetném, hogy nekem probléma, hogy váratlanul betoppantak, mert nem is lenne az.
Viszont másik oldalról, én biztos nem mentem volna oda telefonálás nélkül. Nem olyan közvetlen a viszony, és mint kiderült, lett is probléma belőle. Erre azért megvolt az esély, szóval csodálkozniuk nem érdemes a tesódéknak.
Most nem egészen világos, hogy nagybátyád felhívta anyukádat utána? Mert az már tényleg ökörség volt! Tesódék felnőtt emberek, ha valamit rosszul csináltak, akkor velük rendezze le, ne az anyjuknak tegyen megjegyzést. Az anyukátok meg túlreagálta.
Őszintén szólva sem nagybátyádról, sem anyukádról, sem tesódékról nincs jó véleményem. Mindannyian vaskalapos, begyepesedett emberek, akik, ha nem úgy történik valami, ahogyan elképzelték, máris kiakadnak, megsértődnek. Nem csodálom, hogy egymással se bírnak kijönni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!