Hogyan oldjam meg családon belül a reggeli készülődést, ha egy fürdő van, és van egy nagyon lassú személy a családban?
Sajnos még a szüleimmel élünk (nem sokáig), így eléggé komótosak a reggeli készülődések. Konkrétan hajnalban kell kelnem, egy órával korábban a kelleténél, hogy enyém lehessen a fürdő. Az apám menetrendszerűen minden reggel fél 7-kor beül kakálni, zuhanyozni, borotválkozni. De mindezt olyan lassan, hogy 8 előtt ki se jön. Nekem meg nyolckor már kezdődik a munkaidő. Cseppet sem megértő, nem képes várni, holott nyugdíjas. Az sem megoldás, hogy ő kel korábban, mert valami iszonyú bűz van utána-minden rosszindulat nélkül mondom.
Szerintetek normális az, hogy az apám ezt nem veszi figyelembe? Simán bemehetne 8-kor is pepecselni. De írtó lassú. Nem lehet kivárni. Oké, én sem vagyok gyors, kell egy óra a fürdőben, de én időhöz vagyok kötve. +a páromnak is kell egy kicsit a fürdő.
Miért kell a fürdőszobában szárítanod a hajad, meg sminkelned? Illetve miért nem jó este hajat mosni?
Ezek alapján Te sem vagy egyszerűbb eset. A többiek hogyan jutnak be egyáltalán a fürdőszobába?
“ Azért zsíros a hajad, mert ilyen gyakran mosod. Nagyon egészségtelen minden nap hajat mosni, próbáld meg 2 naponta, vagy válts sampont.”
Ezen egész jót nevettem. Általában mindig az mondja, akinek nem volt zsíros haja. Mindegy. Én tudom, hogy nincs semmi baja a naponkénti mosástól. Derékig érő, nem töredező hajam van. Gondolom ha ez akkora probléma lenne, kopasz lennék. Amúgy sokszor próbáltam már kitolni és próbáltam sok sampont is.
A normális válaszoknak köszi!:)
33: értem, hogy fáradt vagy. De neked kéne alkalmazkodni, így neked kéne este bevállalni a hajmosását és nem apukádat kérni, hogy ő csináljon este mindent.
Vagy akkor ne este csináld, hanem délután.
"Este már fáradt vagyok az ilyenekhez."
. Ó, bocsánat, Királylány...
"Ennyi erővel apám is zuhanyozhatna, borotválkozhatna este..."
. Vagy Te. Egyébként hajmosásról beszéltem.
nesze észlény
Paradi Mirmirani dermatológus szerint a hajmosások ideális gyakorisága változó, de az biztos, hogy nem egészséges a minden napos ismétlés. Ugyanis minél többet mossuk a hajunkat, annál gyorsabban szárad ki a fejbőr, s ennek hatására még gyorsabban zsírosodik majd.
Ha normális a bőrtípus, azaz se nem túl száraz, se nem túl zsíros, akkor elég heti 1-2 alkalommal hajat mosni.
Derékig érő hajat naponta mosni és szárítani?
Hát, ez egy szép és időigényes hobbi. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!