Hogyan oldjam meg családon belül a reggeli készülődést, ha egy fürdő van, és van egy nagyon lassú személy a családban?
Sajnos még a szüleimmel élünk (nem sokáig), így eléggé komótosak a reggeli készülődések. Konkrétan hajnalban kell kelnem, egy órával korábban a kelleténél, hogy enyém lehessen a fürdő. Az apám menetrendszerűen minden reggel fél 7-kor beül kakálni, zuhanyozni, borotválkozni. De mindezt olyan lassan, hogy 8 előtt ki se jön. Nekem meg nyolckor már kezdődik a munkaidő. Cseppet sem megértő, nem képes várni, holott nyugdíjas. Az sem megoldás, hogy ő kel korábban, mert valami iszonyú bűz van utána-minden rosszindulat nélkül mondom.
Szerintetek normális az, hogy az apám ezt nem veszi figyelembe? Simán bemehetne 8-kor is pepecselni. De írtó lassú. Nem lehet kivárni. Oké, én sem vagyok gyors, kell egy óra a fürdőben, de én időhöz vagyok kötve. +a páromnak is kell egy kicsit a fürdő.
"Na, azoknak naponta mossák."
1. nem, nem mossák napota
2. a babáknak teljesen más kell még a tisztálkodáshoz. Ráadásul tipikus probléma a koszmó: nem hiszem, hogy neked utóbbival, felnőttként gondod lenne
"Aki nyugdíjas, és csak boltba megy, valamint aki épp szabadságon van, az meg mindenkor igenis adjon elsőbbséget a fürdőben annak, aki IDŐRE megy iskolába, vagy épp munkahelyre dolgozni."
Ja. Sőt, inkább legyen nyirja ki magát, mert nehogymar a saját házában merjen bármit is csinálni, ami a drága gyermekének meg a fiúcskájának nem tetszik, ugye.
Így van. A babáknak a koszmó miatt mossák a kis hajukat. Az sem biztos hogy mindenféle samponnal, hanem akár a kis fürdővizével amiben megfürdött. Neked nem koszmós a fejed.
Az pedig h nyugdíjas, ugyan hadd tegyen már otthon amit akar.
Szerintem ha elmondod neki h "apa, nem lehetne az hogy esetleg később kezded a reggeli rutinodat? Csak egy fél órával hogy gyorsan wczzek meg megmossam a hajam, utána a tiéd a fürdő. Szeretnék gyorsan elkészülni a melóba, ha neked is jó így. Megoldható?" Ha nem, mert hamarabb kell kimennie a wcre akkor ez van
Hajmosas szaritassal, formazassal-30 perc
Aha, tehát apád tartsa vissza, mert te idióta vagy.
Hajmosas szaritassal, formazassal-30 perc - b...od, ezt miért a fürdőben kell???
Ki is rugdosnálak, hogyha ott tollászkodnál nekem egyórát, az is biztos.
Értelmeséknél ez úgy megy, hogy megmosom a hajam, 10 perc és ODAKINN folytatom, mert más is be szeretne menni.
"Csak tagadja, hogy sokat lenne bent, azt is, hogy lassú"
Legközelebb amikor bemegy, legyél a közelében egy órával a kezedben és mutasd meg, hogy most ennyi idő van. Amikor kijön, mutasd meg neki szintén. (Persze neked akkor már munkahelyen kell lenni, akkor pl. szabadnapon, vagy amikor alkalom adódik rá.)
A bűz, az tényleg szubjektív dolog, meg nem is tehet róla, szellőztessetek ki utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!