Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjam meg családon...

Hogyan oldjam meg családon belül a reggeli készülődést, ha egy fürdő van, és van egy nagyon lassú személy a családban?

Figyelt kérdés

Sajnos még a szüleimmel élünk (nem sokáig), így eléggé komótosak a reggeli készülődések. Konkrétan hajnalban kell kelnem, egy órával korábban a kelleténél, hogy enyém lehessen a fürdő. Az apám menetrendszerűen minden reggel fél 7-kor beül kakálni, zuhanyozni, borotválkozni. De mindezt olyan lassan, hogy 8 előtt ki se jön. Nekem meg nyolckor már kezdődik a munkaidő. Cseppet sem megértő, nem képes várni, holott nyugdíjas. Az sem megoldás, hogy ő kel korábban, mert valami iszonyú bűz van utána-minden rosszindulat nélkül mondom.

Szerintetek normális az, hogy az apám ezt nem veszi figyelembe? Simán bemehetne 8-kor is pepecselni. De írtó lassú. Nem lehet kivárni. Oké, én sem vagyok gyors, kell egy óra a fürdőben, de én időhöz vagyok kötve. +a páromnak is kell egy kicsit a fürdő.

2023. márc. 23. 07:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/144 anonim ***** válasza:
98%
Mondjuk, kérdező, akkor te is olyan körülményes vagy, mint apád. Minden reggel hajat mosol, mi a foglalkozásod, fotómodell vagy?
2023. márc. 23. 11:07
 22/144 A kérdező kommentje:

Téged meg megáldott az ég dús, kevésbé zsírosodó hajjal? Örülj neki!

Nem vagyok fotómodell, de nálam alap, hogy retkes hajjal nem jövök be.

2023. márc. 23. 11:11
 23/144 A kérdező kommentje:
De így is az én készülődésem 50-60 perc. Apám meg egy órát ül a wc-n+utána zuhany, borotválkozás.
2023. márc. 23. 11:13
 24/144 anonim ***** válasza:
92%

Mondtam már, smink, hajszárítás odakinn. Mínusz 30 perc neked.

Abban meg azért neked adok igazat, hogy hiába apuka van odahaza, ha többen lakunk együtt, és van, akinek időre kell elkészülnie, akkor nem foglaljuk be egy órára a fürdőt pont abban az időben. Családi kupaktanács, ajtóra kiragasztott menetrend, és mindenki próbálja meg kihozni a fürdőből a nem vizes teendőit.

25/144 anonim ***** válasza:
97%

Én a következőképpen csinálnám:

1. Wc -5 perc

2. Fogmosás - 5 perc

3. Hajmosás - 10 perc

Aztán kijönnék a fürdőszobából, hogy apud be tudjon menni.

A hajszárítást, sminkelést pedig a szobámban oldanám meg. Így nem 50 csak 20 perccel kell előbb kelnem.

Ami kell hozzá, egy normális tükör a szobádba, de ez összegre nem olyan nagy kiadás, mint egy albérlet.

26/144 anonim ***** válasza:
98%
Jah, közben látom, hogy màs is megírta, bocsi…
2023. márc. 23. 11:14
 27/144 anonim ***** válasza:
99%
19: Én pl. a szobában szoktam formázni, szárítani. Azt nem muszáj a fürdőben. Sminkelni sem. Csak tükör és fény kell.
2023. márc. 23. 11:17
 28/144 anonim ***** válasza:
94%
"Nem tollászkodok, hanem frissen mosott hajjal indulok el reggelente." Ja, és minden nap hajat kell mosni, és minden nap reggel, mert este ugye nem lehet. NEKED tesznek szívességet, bebaszna ha a tulajnak kéne a hülyeségedhez alkalmazkodni.
2023. márc. 23. 11:21
 29/144 anonim ***** válasza:
88%
Azért zsíros a hajad, mert ilyen gyakran mosod. Nagyon egészségtelen minden nap hajat mosni, próbáld meg 2 naponta, vagy válts sampont.
2023. márc. 23. 11:22
 30/144 anonim ***** válasza:
91%
Az megvan amúgy hogy a túlzásba vitt hajmosás oka a zsírosodásnak?
2023. márc. 23. 11:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!