Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjam meg családon...

Hogyan oldjam meg családon belül a reggeli készülődést, ha egy fürdő van, és van egy nagyon lassú személy a családban?

Figyelt kérdés

Sajnos még a szüleimmel élünk (nem sokáig), így eléggé komótosak a reggeli készülődések. Konkrétan hajnalban kell kelnem, egy órával korábban a kelleténél, hogy enyém lehessen a fürdő. Az apám menetrendszerűen minden reggel fél 7-kor beül kakálni, zuhanyozni, borotválkozni. De mindezt olyan lassan, hogy 8 előtt ki se jön. Nekem meg nyolckor már kezdődik a munkaidő. Cseppet sem megértő, nem képes várni, holott nyugdíjas. Az sem megoldás, hogy ő kel korábban, mert valami iszonyú bűz van utána-minden rosszindulat nélkül mondom.

Szerintetek normális az, hogy az apám ezt nem veszi figyelembe? Simán bemehetne 8-kor is pepecselni. De írtó lassú. Nem lehet kivárni. Oké, én sem vagyok gyors, kell egy óra a fürdőben, de én időhöz vagyok kötve. +a páromnak is kell egy kicsit a fürdő.

2023. márc. 23. 07:51
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/144 anonim ***** válasza:
97%
Nekem 15 perc a fürdőhasználat reggel. Szóval felkelnék 6:45-kor, így 7-re kész vagyok.
2023. márc. 23. 08:50
 12/144 anonim ***** válasza:
94%
Aki lassú, az menjen be utoljara a furdöbe
2023. márc. 23. 09:40
 13/144 anonim ***** válasza:
100%

Mi 4-en használunk ki egy órát összesen. Pedig zuhanyzunk,fogat mosunk,fésülködünk,

plusz a nagy lányom még sminkel,meg hajat is vasal.

2023. márc. 23. 09:41
 14/144 anonim ***** válasza:
64%
Neked még nem kellett sz/rnod soha? Nem ütemezésre megy, pláne ennyi idős korban. Ennyi kényelmetlenséget ki kell bírni szerintem a havi 150-200k spórolásért cserébe, meg az elmúlt 20-30 évért.
2023. márc. 23. 10:29
 15/144 anonim ***** válasza:
52%
Ugyan, hagy menjen már faterod akkor vécére a saját lakásában amikor akar.
2023. márc. 23. 10:58
 16/144 anonim ***** válasza:
85%

Nokent, pedig naponta sminkelek, nem ertem, mire kell neked is kerdezo 1 ora.

De tenyleg nem.

Elmegyek wc-re, 5 perc. Nem kell szaras kozben 40 percig nyomkodni a telot aztan maris van egy csomo idod.

Aztan megcsinalom gyorsan a hajam, sminkem, megmosom a fogam, ez kb 10-15 perc. De ezt egyebkent a lakas barmely pontjan meg tudnam csinalni, nem kell hozza pont a furdo.

Aztan jovok is kifele.

Nem ertem, mit csinaltok ti ennyit bent? 😂

Nagyon ritkan, ha olyan kedvem van, zuhanyzok reggel, de az is kesz van 3 perc alatt. Nem ilyenkor kell aztatni magad meg az elet nagy dolgain gondolkozni.

Konkretan ha apad 7-kor bemegy a furdobe minden egyes nap, neked akkor boven eleg lenne elotte 10-20 perccel bemenni, ha nem szarakodnal annyit. Aztan maris nem kell annyival korabban kelni.

2023. márc. 23. 10:59
 17/144 A kérdező kommentje:
Nem tollászkodok, hanem frissen mosott hajjal indulok el reggelente. (Vékonyszálú, zsíros, aki meg beszól, hogy mossam ritkábban, annak leharapom a fejét😆-10 éve naponta mosom, semmi baja)
2023. márc. 23. 11:04
 18/144 anonim ***** válasza:
86%
Nyilván más megoldás nincs, mint a különköltözés. Azt kell hajtani, addig meg olyan korán kelni, hogy apád előtt mindent meg tudjál csinálni. Ha nehéz fölkelni reggel, mindig gondolj arra, hogy ez egy átmeneti helyzet, és nem sokáig marad így.
2023. márc. 23. 11:04
 19/144 A kérdező kommentje:

Szaras-5 perc

Hajmosas szaritassal, formazassal-30 perc

Fogmosas-5 perc

Smink-10 perc. Na jo ez 50. De kb mondtam.

2023. márc. 23. 11:05
 20/144 A kérdező kommentje:
Építkezünk, így nem opció a félkész házba beköltözni, de én is tudom, hogy az lesz a végleges megoldás. Majd.. nyár vége fele...
2023. márc. 23. 11:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!