Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjam meg családon...

Hogyan oldjam meg családon belül a reggeli készülődést, ha egy fürdő van, és van egy nagyon lassú személy a családban?

Figyelt kérdés

Sajnos még a szüleimmel élünk (nem sokáig), így eléggé komótosak a reggeli készülődések. Konkrétan hajnalban kell kelnem, egy órával korábban a kelleténél, hogy enyém lehessen a fürdő. Az apám menetrendszerűen minden reggel fél 7-kor beül kakálni, zuhanyozni, borotválkozni. De mindezt olyan lassan, hogy 8 előtt ki se jön. Nekem meg nyolckor már kezdődik a munkaidő. Cseppet sem megértő, nem képes várni, holott nyugdíjas. Az sem megoldás, hogy ő kel korábban, mert valami iszonyú bűz van utána-minden rosszindulat nélkül mondom.

Szerintetek normális az, hogy az apám ezt nem veszi figyelembe? Simán bemehetne 8-kor is pepecselni. De írtó lassú. Nem lehet kivárni. Oké, én sem vagyok gyors, kell egy óra a fürdőben, de én időhöz vagyok kötve. +a páromnak is kell egy kicsit a fürdő.

2023. márc. 23. 07:51
 121/144 A kérdező kommentje:
119 amúgy eleve nem ez a probléma. Hanem az, hogy nem kell ülni felette egy órát. Azért se, mert ha azonnal lehúzod nem lesz olyan büdös
2023. márc. 24. 14:18
 122/144 anonim ***** válasza:
29%
Igen, amúgy én is ezt mondtam. Bemegy, elintézi, kitörli, a többi pepecselés meg várhat 1 órát.
2023. márc. 24. 14:21
 123/144 anonim ***** válasza:
35%

Felfogtuk, fogyatékos vagy. Mindenáron azt akarod, hogy lehúzzuk a szüleidet, akármit mondunk, az nem jó.

A szüleid nagyon türelmesek lehetnek.

2023. márc. 24. 14:33
 124/144 anonim ***** válasza:
56%
"Aki nem szeretetteljes, normális családból jött, az nem fogja megérteni." Hát ha neked az a normális hogy valaki kussoljon, meg húzzon az útból a saját házában , akkor sajnállak. Semmi gond nem lenen ha a kérdező nem piperészkedne háromszor annyi ideig mint kellene. És nem hisztizne hogy este nem most hajat.
2023. márc. 24. 14:40
 125/144 anonim ***** válasza:
20%

Itt mindenki hülye csak a kérdező nem.

Ha építkeznek, csak kibírják már azt a pár hónapot max egy évet amíg kész 🤣

2023. márc. 24. 14:48
 126/144 A kérdező kommentje:

“ Mindenáron azt akarod, hogy lehúzzuk a szüleidet, akármit mondunk, az nem jó.”

Ezt hol írtam?

Sehol.

A “szüleimről” nem is írtam, csak apámról, róla is ezt az egy dolgot. Csak neked kellemesebb belelátni ilyesmiket.

Ti vagytok azon, hogy köpködjetek itt, mert nincs jobb dolgotok.

2023. márc. 24. 14:54
 127/144 anonim ***** válasza:
32%

124

Az, hogy legyen valaki hajlandó kompromisszumra, megbeszélésre, egyenlő azzal, hogy "húzzon az útból"?

És igen, az alapján, hogy egy ilyen jellegű és komolyságú probléma alapján fogyatékosozol, és erre a szintre mész a sértegetésben, arra mutat, hogy lelki sérült lehetsz.

Normális családokban megbeszélés, egyezkedés tárgya az, hogy hogyan rakják össze a reggeli rutint az egy szem fürdőben úgy, hogy mindenkinek elfogadható legyen.

2023. márc. 24. 14:57
 128/144 anonim ***** válasza:
62%
Ha az jogos kérés, hogy a kérdező ne reggel mosson hajat, vagy ne a fürdőben szárítsa meg (ez teljesen korrekt ötlet amúgy), akkor az is teljesen rendben van, hogy az apukája ne üljön órákat a saját széklete felett, valamint kezelje a gombás testrészeit.
2023. márc. 24. 14:59
 129/144 A kérdező kommentje:
Szerintem is teljesen korrekt ötlet, nem is én csinálom itt a fesztivált.
2023. márc. 24. 15:20
 130/144 anonim ***** válasza:
74%

Teljesen korrekt ötlet mégis csak lehúzod azt, aki nem apádat szidja.

Örülj hogy még nem vágtak ki, vagy mondták azt, hogy lakjatok máshol.

Egyébként lehet, hogy apádnak lassabban megy a wczés, mivel már idősebb.Sajnos neked kell alkalmazkodni, ha tetszik, ha nem. Moss hajat délután, már azzal is időt spórolnál.

2023. márc. 24. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!