Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjam meg családon...

Hogyan oldjam meg családon belül a reggeli készülődést, ha egy fürdő van, és van egy nagyon lassú személy a családban?

Figyelt kérdés

Sajnos még a szüleimmel élünk (nem sokáig), így eléggé komótosak a reggeli készülődések. Konkrétan hajnalban kell kelnem, egy órával korábban a kelleténél, hogy enyém lehessen a fürdő. Az apám menetrendszerűen minden reggel fél 7-kor beül kakálni, zuhanyozni, borotválkozni. De mindezt olyan lassan, hogy 8 előtt ki se jön. Nekem meg nyolckor már kezdődik a munkaidő. Cseppet sem megértő, nem képes várni, holott nyugdíjas. Az sem megoldás, hogy ő kel korábban, mert valami iszonyú bűz van utána-minden rosszindulat nélkül mondom.

Szerintetek normális az, hogy az apám ezt nem veszi figyelembe? Simán bemehetne 8-kor is pepecselni. De írtó lassú. Nem lehet kivárni. Oké, én sem vagyok gyors, kell egy óra a fürdőben, de én időhöz vagyok kötve. +a páromnak is kell egy kicsit a fürdő.

2023. márc. 23. 07:51
 131/144 A kérdező kommentje:
Abszolút nem húzok le senkit. Te beteg vagy.
2023. márc. 24. 17:13
 132/144 anonim ***** válasza:
87%
Fejezd be a hisztizést, ne a fürdőben készülődj csak és ne moss hajat mindennap. Tényleg érdekes hogy bármit ajánlunk, egyből lehurrogod, vagy nem válaszolsz az adott ötletre. A szüleidet sajnálom hogy ilyen önző gyermekük van. Meg a párodat is.
2023. márc. 24. 20:43
 133/144 A kérdező kommentje:

Minek válaszoljak? Te meg még páran nyafogtok itt 100x!

Megírtam már legalább 2x, hogy ok, lehet van, amit nem a fürdőben kell intézni. Elfogadtam. De mit válaszoljak rá? Nyalakodjak be, hogy hú de köszi, vagy mit vársz?

A hajas dologra meg persze, hogy válaszolok, amikor a sok hozzá nem értő osztja az észt. Annak még a kérdéshez sincs köze.

2023. márc. 24. 20:52
 134/144 A kérdező kommentje:

A szüleimet meg igazán ne sajnáld, mert ott segítek nekik, ahol tudok. Azért vicc, hogy azt írod, hogy “szüleidet”, amikor az anyámról egy rossz szót sem írtam. Apámmal is ennyi a gond. A páromat sem kell. Ha olyan borzalmas lenne velem, nem építkeznénk közösen.

Sajnálom, hogy itt fröcsögöd ki a szerethiányodat. Nem én tehetek róla, hogy gyerekként senki sem szeretett téged.

2023. márc. 24. 20:56
 135/144 A kérdező kommentje:

Mondjuk tök érdekes, hogy nem csak én akadtam ki a nagy “vékonyszálú teórián” , meg van, aki azt tartja logikusnak, hogy akinek van ideje, az ráér.

Ja, bocs, azok a kamu profiljaim voltak.

2023. márc. 24. 20:58
 136/144 anonim ***** válasza:
72%

Te bántod a válaszadókat, veled van a baj. Nem tudod a szüleiddel megbeszélni ezt a dolgot, vagyis apáddal, mert anyáddal állításod szerint nincs bajod, és ide írkálsz. Ezt családon belül kéne megoldani, nem a netre kiírni, úgyhogy nem a válaszadókkal van a baj, hanem a te fejeddel.

Attól hogy építkeztek, még bármi lehet. Talán egy év után benyögi, hogy van valakije. És te is találhatsz akármikor mást. Nem kell ezt a kártyát kihúzni. Ha meg ekkora gondot okoz a reggeli készülődés, mert ugye amit javasoltak, hogy ne a fürdőben tollászkodj, amikor nem szükséges, akkor miért nem mentetek albérletbe?

2023. márc. 25. 08:52
 137/144 anonim ***** válasza:
36%

Mondjuk, ha te lennél a gyerekem, ott indulna, hogy a pasidat NEM laktatod nálunk.

El lehet menni közösen albérletbe, mint sok fiatal pár csinálja, de hogy én nem kerülgetnék egy idegent a házamban, az is fix.

2023. márc. 25. 09:32
 138/144 anonim ***** válasza:
71%

137-esnek igaza van.

Egyébként azért, mert te azt gondolod, valaki szeretethiányos, te meg még bele is rúgsz, rohadt nagy bunkóságra utal. Az albérlet miért nem jó? Eszembe nem jutott volna anno építkezés miatt anyámék nyakára menni, csak mert olcsóbbra jövök ki. Itt hisztizel a hajad miatt, meg jössz azzal, hogy anyádé milyen, de arra nem reagálsz, miért nem mondjuk a szobában mázolod ki a ronda képedet reggelente. Kicsit nézz már magadba és tanulj egy kis jómodort, mert a válaszaidat elnézve, rád férne.

2023. márc. 25. 15:05
 139/144 anonim ***** válasza:
71%
Fodrászként mondom, hogy amit a hajaddal művelsz, az nem normális. Nem kell mindennap megmosni! Az idegbetegséged kezeltesd, mert az hogy neked idegenek véleménye jobban számít, mint az, hogy leülj és megbeszéld a családoddal az nem normális. Költözz el ha ez a rendszer nem felel meg. Édesapád azt tesz a saját házában, amit akar. Örülj hogy befogadtak. Ti fiatalok vagytok, könnyebben alkalmazkodtok. Az emberi test időskorban nem olyan rugalmas, hogy a te kedvedért majd átáll arra, hogy reggel nyolckor keljen wcre menni, mert neked az felel meg. Meg amúgy sem.
2023. márc. 25. 15:15
 140/144 anonim ***** válasza:
42%

139

Nekem meg több fodrász is azt mondta, hogy normális, sőt, ő is minden nap mossa. Az való igaz, hogy hamarabb zsírosodik így. De nem hullik ki ettől a haj, és nem is megy tönkre.

Amúgy hiába áltatjátok magatokat és vergődtök, veletek van a baj.

Nem normális, hogy ilyen szintre süllyedjetek egy ilyen téma kapcsán.

2023. márc. 25. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!