Most mit tegyek? Abortusz vagy gyermekvállalás?
Van egy úgymond legjobb barátom, fiú. 14 éve vagyunk elválaszthatatlan viszonyban. Rengeteg szakításon túl segítettük egymást, eljártunk bulizni és kibeszéltük magunkból a fájdalmat. Így történt ez, mikor a vőlegényem egyik napról a másikra kidobott, arra hivatkozva, hogy csak a pénzéért mennék hozzá. Fogalmam sincs honnan szedte ezt a hülyeséget de nem számít. A legjobb barátom, két hét magamba zárkózás után egyik este beállított jó pár üveg piával és eléggé felöntöttünk a garatra. Sajnos szex lett a következménye. Azóta ezt megbeszéltük, ahogy azt is nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki... Viszont másfél hete megtudtam, hogy 5 hetes terhes vagyok. Mostmár lassan hét. Mit tehetnék? Azóta minden rendben a barátságunkkal, olyan mint előtte volt, nem szeretném elrontani. Viszont egyáltalán nem illünk egymáshoz, talán lelkileg igen, de egyszerűen nem tudnék vele elképzelni semmit. Egy közös gyereket pedig pláne nem. Gondolkodtam azon elvetetem, mert egy ilyen eset után biztos nem tudnánk renbde hozni semmit. De végül elbizonytalanodtam. Kezdem megszívlelni ezt a magzatot, legalábbis az anyaság gondolatát. A legjobb barátommal közösen eltudnánk tartani, de egyedül nem tudnám felnevelni. Viszont ennek a kapcsolatnak már ha lenne, mekkora jövője lehetne? Teljesen össze vagyok zavarodva.
A legjobb barát 29 éves én pedig 26. Vélemények? Esetleg olyanok akik abortusz mellett döntöttek vagy egyedül vállalták a magzatot? Mik a tapasztalatok?
(Egyáltalán nem terveztem még gyereket, mindenképp házasságban szerettem volna szülni, de mint írtam, egyre többet játszok el a gondolattal.)
HIBA volt a reggeli sms. Azt kellett volna írnod, hogy "de sajnos igen". Ködösítesz, kérdező, ennek semmi értelme. Ez a "nem tudom, mire gondolsz" ez egyenlő azzal, hogy "nem vagyok terhes, de baj van". Te is tudod, hogy arra gondolt. Miért kellett elaltatni a gyanakvását?
Mellesleg ha azóta nem keresett (én a legjobb barátnomat AZONNAL felhívom, ha azt írja, baj van!), nem igazán jók az esélyeid - azt hiszem, hatalmasat fogsz benne csalódni emberileg. Innentől fogva nem is lesz kérdés szerintem, hogy lesz-e még barátság köztetek, de nem a gyerek miatt, hanem azért, mert kiderül, hogy emberileg egy nagy nulla.
Persze lehet, hogy tévedek, de valahogy ilyen érzésem van.
Kérlek, számolj be, mit történt veled, sokan drukkolunk neked.
tegnap 17:38 vagyok
Szépen le lettem pontozva mert megírtam neked,hogy ugyanígy jártam,de én nem tartottam meg..Én végig gondoltam,és nem tettem tönkre három ember életét.Mert ha megszültem volna úgy hogy egyikünk sem akarta igazán akkor a barátom egy életre megutált volna,én el lettem volna keseredve,hogy egyedül maradtam,és a gyermek soha nem ismerte volna meg az igaz család érzést.
Nem mondom,hogy nem sírtam az abortusz után! De sírtam,napokig..teljesen magam alatt voltam,de csak egy ideig..Utána szépen minden ment az élet tovább..A barátságunk ettől függetlenül elkezdett hanyatlani.Igaz nem vagyunk haragban,néha-néha hallunk a másikról vagy ha találkozunk beszélgetünk pár perceket..De már régen nincsenek az éjszakába nyúló őszinte beszélgetések..Később megismerkedtem életem szerelmével akinek a kislányomat is köszönhetem! Boldog család vagyunk egy gyönyörű kislánnyal! Így van jól!
Én nem vagyok abortusz párti vagy abortusz ellensége,de az embernek ilyenkor mindent végig kell gondolni..
Én nem pontoztalak le...
Amúgy nem rég írt, de csak ennyit: "gondolom. majd hétvégén beszélünk. sok a dolgom. pusz" Nem írtam semmit, de gondolkodom rajta, hogy kerek perec leírom neki mi a helyzet. Így lenne ideje gondolkodni, és talán hétvégén könnyebben megtudnánk beszélni... De még nem tudom.
Hahahaha majdnem mindenki le van itt pontozva :P
Kit érdekel mi történik egy abortusz alatt, a végeredmény a fontos.
Vagy vetesd el, vagy szüld meg és add örökbe ha nem akarod megtartani.
Két napja követem, micsoda ádáz indulatok szabadulnak el ebben a topikban. Nem akartam igazán belefolyni, de most már csak ideírnék pár sort a kérdezőnek.
Kedves kérdező!
Ha elfogadod a tanácsomat (ami már sokadik "okosság" itt a sorban), akkor lekattansz a számítógépről, és elmész egyet sétálni.
Az abortusz-téma sokakból sokféle indulatot vált ki, mindenkinek megvan a maga határozott véleménye. De most éppen Te vagy, aki gyereket vársz, és tök mindegy, hogy én, vagy X, vagy Y, vagy Z mit tennénk a helyedben, mert nem vagyunk a helyedben.
Ennek a sok felpörgött hozzászólásnak az olvasásával csak azt éred el, hogy még jobban elkezdesz kattogni. És ahelyett, hogy - ahogy eredetileg tervezted - hétvégén személyesen, értelmesen és baráti hangnemben elmondod a barátodnak, mi van, és megbeszélitek, most majd szétb@sz az ideg, félreérthető SMS-eket küldözgetsz, ami a beszélgetést nem helyettesíti, csak a barátod is össze-vissza kezd kattogni. Mi értelme ennek?
Kapcsold ki a számítógépet, menj el egy számodra kedves helyre, kapcsolódj ki. Ha 14 éve vagytok barátok, így vagy úgy, de ezt is meg tudjátok oldani. Föl a fejjel, és sok sikert, akárhogy is lesz!
N31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!