Most mit tegyek? Abortusz vagy gyermekvállalás?
Van egy úgymond legjobb barátom, fiú. 14 éve vagyunk elválaszthatatlan viszonyban. Rengeteg szakításon túl segítettük egymást, eljártunk bulizni és kibeszéltük magunkból a fájdalmat. Így történt ez, mikor a vőlegényem egyik napról a másikra kidobott, arra hivatkozva, hogy csak a pénzéért mennék hozzá. Fogalmam sincs honnan szedte ezt a hülyeséget de nem számít. A legjobb barátom, két hét magamba zárkózás után egyik este beállított jó pár üveg piával és eléggé felöntöttünk a garatra. Sajnos szex lett a következménye. Azóta ezt megbeszéltük, ahogy azt is nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki... Viszont másfél hete megtudtam, hogy 5 hetes terhes vagyok. Mostmár lassan hét. Mit tehetnék? Azóta minden rendben a barátságunkkal, olyan mint előtte volt, nem szeretném elrontani. Viszont egyáltalán nem illünk egymáshoz, talán lelkileg igen, de egyszerűen nem tudnék vele elképzelni semmit. Egy közös gyereket pedig pláne nem. Gondolkodtam azon elvetetem, mert egy ilyen eset után biztos nem tudnánk renbde hozni semmit. De végül elbizonytalanodtam. Kezdem megszívlelni ezt a magzatot, legalábbis az anyaság gondolatát. A legjobb barátommal közösen eltudnánk tartani, de egyedül nem tudnám felnevelni. Viszont ennek a kapcsolatnak már ha lenne, mekkora jövője lehetne? Teljesen össze vagyok zavarodva.
A legjobb barát 29 éves én pedig 26. Vélemények? Esetleg olyanok akik abortusz mellett döntöttek vagy egyedül vállalták a magzatot? Mik a tapasztalatok?
(Egyáltalán nem terveztem még gyereket, mindenképp házasságban szerettem volna szülni, de mint írtam, egyre többet játszok el a gondolattal.)
fuhh én rákerestem :S
Amúgy foglalmam nincs mit tennék a helyedbe.
De Télleg nincsen
ezt írtad:"14 éve vagyunk elválaszthatatlan viszonyban"
ha annyira elválaszthatatlanok vagytok, akkor ezzel is meg tudnátok birkózni!
Vagy komolyan csak azért gyilkolnál meg egy kis életet, mert nem lennétek jó pár, nem illetek össze???hát szerintem akik 14 éve ilyen jó barátok, azok azért valamennyire biztos összeillenek...de még ha nem is jöttök össze, akkor se vetesd el a babát!!!!Nem az ő hibája az az egy ferde éjszaka!Mindenképpen beszélj a barátoddal, remélhetőleg megértő lesz!
ma 17:23
azt azért írhattad volna hogy erős idegzetűeknek!
Mintha az én történetemet olvasnám..
Velem ugyanez történt,és én is a legjobb barátomtól lettem terhes..Igaz mi nem ittunk,hanem csak úgy alakult..Én se tudtam,hogy mit csináljak így én elmondtam a barátomnak,hogy bab lesz,ha ő is akarja..Nagy volt a döbbenet..Hiszen egyikünk sem akart gyereket,főleg nem így..Soha nem tekintettünk egymásra "úgy" csak jó barátok voltunk..teljesen ledöbbent.Láttam rajta,hogy mindenre számított csak erre nem.De ettől függetlenül azt mondta,hogyha én vállalom a babát akkor mellettem lesz..Először úgy döntöttem,hogy vállalom,de elég volt 2 hét,hogy lássam a szemem előtt megy tönkre a barátságunk, a barátom,és én is..Igaz támogatott,de tisztában voltam avval is,hogy egyedül maradok a kicsivel...Így végül is bementem a kórházba,és elvetettem.A barátság már nem olyan mint régen volt..De mindkettőnk szívéről nagy kő esett le...Azóta férjhez mentem,és boldog vagyok! Nemcsak azért mert imádom a férjemet hanem mert nemrég született meg a kislányom...Egyébként a lányom születésekor meglátogatott a barátom,és elmondta,hogy végül is örül annak,hogy nem tartottuk meg,mert szerinte nem lett volna boldog a gyermek,mert látta volna rajtunk,hogy mi sem vagyunk boldogok..Igaza volt..Én nem bántam meg a döntésemet,mert a baba születéséhez nem elég az,hogy "hoppá ez becsúszott" A gyerekhez két ember kell,hogy akarja..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!