Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit tegyek? Abortusz...

Most mit tegyek? Abortusz vagy gyermekvállalás?

Figyelt kérdés

Van egy úgymond legjobb barátom, fiú. 14 éve vagyunk elválaszthatatlan viszonyban. Rengeteg szakításon túl segítettük egymást, eljártunk bulizni és kibeszéltük magunkból a fájdalmat. Így történt ez, mikor a vőlegényem egyik napról a másikra kidobott, arra hivatkozva, hogy csak a pénzéért mennék hozzá. Fogalmam sincs honnan szedte ezt a hülyeséget de nem számít. A legjobb barátom, két hét magamba zárkózás után egyik este beállított jó pár üveg piával és eléggé felöntöttünk a garatra. Sajnos szex lett a következménye. Azóta ezt megbeszéltük, ahogy azt is nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki... Viszont másfél hete megtudtam, hogy 5 hetes terhes vagyok. Mostmár lassan hét. Mit tehetnék? Azóta minden rendben a barátságunkkal, olyan mint előtte volt, nem szeretném elrontani. Viszont egyáltalán nem illünk egymáshoz, talán lelkileg igen, de egyszerűen nem tudnék vele elképzelni semmit. Egy közös gyereket pedig pláne nem. Gondolkodtam azon elvetetem, mert egy ilyen eset után biztos nem tudnánk renbde hozni semmit. De végül elbizonytalanodtam. Kezdem megszívlelni ezt a magzatot, legalábbis az anyaság gondolatát. A legjobb barátommal közösen eltudnánk tartani, de egyedül nem tudnám felnevelni. Viszont ennek a kapcsolatnak már ha lenne, mekkora jövője lehetne? Teljesen össze vagyok zavarodva.

A legjobb barát 29 éves én pedig 26. Vélemények? Esetleg olyanok akik abortusz mellett döntöttek vagy egyedül vállalták a magzatot? Mik a tapasztalatok?

(Egyáltalán nem terveztem még gyereket, mindenképp házasságban szerettem volna szülni, de mint írtam, egyre többet játszok el a gondolattal.)

2010. okt. 4. 17:17
 71/104 anonim ***** válasza:
44%
Kedves kérdező, nem gondolkodtál az örökbe adásróll? Próbálok pártatlan lenni: szerintem az abortusz gyilkosság, és ha csak nincs valami baja a babának, akkor ez egy embertelen döntés. Az a szegény kisbaba MÁR él, és ha megfogant, joga lenne élni. Viszont sajnos van olyan helyzet, amikor egy embernek túl nagy testi/lelki/pénzügyi megterhelés gyermeket vállalni. Ilyen esetre találták fel az örökbe adást. Van számos meddő család, akik teljes szívükből szeretnék a picit, akit te nem tudnál felnevelni. Súlyos döntés, de jobb, mint egy gyilkosság. Ma már létezik a "nyílt" örökbe adás, így akár láthatod is a picit. Szerintem gondold meg. Az abortusz nem vakbélműtét, itt nem csak a te életedről van szó, hanem a babáéról is.
2010. okt. 4. 20:50
 72/104 A kérdező kommentje:

Őszintén szólva nem vágyom erre a gyerekre, de hazudnék ha azt mondanám nem kezdenek feléledni bennem az anyai ösztönök. A videó után pedig még inkább. De sajnos a tények amiket leírtam nem igazán változtathatók. Soha nem gondoltunk egymásra másképp mint barát, azaz éjszaka hiba volt, amit sikerült is megebszélnünk de következménye lett. Nem tudom hogy fog reagálni, ahogy azt sem, illenénk-e egymáshoz, hisz nem próbáltuk. Sok minden fog az ő reakciójától függni. Sajnos egyedül nem fogom tudni felnevelni, és tudom, hogy önző vagyok a picivel szemben, de szeretnék családod, életet, férjet és egy megalapozott otthonba szülni gyerekeket. ez mind az abortusz mellett szól, ahogy az is, nem tudnék biztosítani neki mindent, egyedül nem tudnám ellátni, szeretném ha apja lenne.

Viszont ott a másik oldal, a mi van ha... ami bizonytalan. Elvégre az én vérem, az enyém, de nem tudom mit hoz a jövő. Ha megtartom, biztos, hogy idővel úgy gondolok vissza rá, mindent megért, hogy megszültem.

Sajnos tényleg nem tudom mi a helyes döntés. Úgy érzem nincs is ilyen. Megvárom a hétvégét és beszélek a legjobb barátommal, hogy akkor most hogyan tovább. Sajnos félek attól, hogy megromlik a barátságunk, ami nekem sokat jelent, de bízom abban, ha annyi mindent átvészeltünk a 14 év alatt, ezt is sikerül valahogy, bárhogy döntünk.

Aki hasonló helyzetben van, ne nézze meg a videót. Sajnos nagyon sokat nehezít a döntésben, és sokkal inkább okoz fájdalmat a tudat, ami történik alatta. Főleg ha valaki ezt is számításba veszi, mint én...

Így órákkal később visszatért a normális gondolkodásom, azaz, a kételyek, de a videó után olyan érzés kerített hatalmába, amit senkinek nem kívánok. Nehéz olyan valakiről dönteni, aki megsem született, és nem vártként érkezne... Ilyenkor lenne jó belepillantani a jövőbe és helyre hozni, ha nem jól döntenénk... De sajnos nem lehet.

2010. okt. 4. 21:05
 73/104 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ezen még nem gondolkodtam, de mindenképp számításba veszem. Viszont ha a karomba tartanám, mégnehezebb lenne megválnom tőle. Tényleg nem tudom, hogy alakul, mit tegyek, valakinek úgy is ártok, bármelyik megoldást választanám... Ha nem a barátomnak akkor a picinek, ha nem a picinek akkor magamnak és így tovább. De muszáj valakikkel beszélnem erről, mert egyedül képtelen vagyok nyugton maradni. Egyenlőre közeli ismerősöknek nem mondtam el, nem is szívesen tenném, amíg nem döntöttünk biztosan...
2010. okt. 4. 21:08
 74/104 anonim ***** válasza:
51%

kérdező, ezeknek a videóknak a nagy része csak a korlátolt abortuszellenesek propagandája, sokuk egyszerűen "kamu", főleg a képsorosak, sokszor TÖBB mint 3 hónapos magzatokat mutogatnak...

Mélyen elítélem ezeket az önző, rézéketlen vadbarmokat, akik így nehezíték meg a te ( és más tanácsot kérő nők) életét. Ügyesek vagytok, hogy beválallnátok, de valakinek a józan eszére is kell hallgatnia. Miért rontanád el 3 (!) ember életét, főként a sajátodat? Vagy a legjobb barátod már kevesebbet számít neked mint egy véletlen sejtcsomó a testedben? Erre nemlehet még magzatként tekinteni, mert NEM az...

én mindenképpen elvetetném. egyik videómutogató sem lesz majd ott neked, mikor új cipő kell a gyereknek, vagy orvoshoz kell vinni...

2010. okt. 4. 22:32
 75/104 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem add örökbe.Mindenkinek jár egy esély,és az a gyermek nem hibás azért,mert a szülei részegen felelőtlenek voltak,miért neki kell meghalnia?Ez olyan,mintha a szüleid bűne miatt téged büntetnének.Add meg neki az esélyt az életre.
2010. okt. 4. 23:10
 76/104 anonim ***** válasza:
58%

tegnap 22:32, mi az hogy "véletlen sejtcsomó"????

azért ez nagyon durva volt!Kíváncsi lennék, hogy mit szólnál, ha kiderülne, hogy szüleid rólad is így gondolkodtak, aztán csak véletlen maradtál meg, mert mondjuk kifutottak az időből, és nem tudtak elvetetni....

2010. okt. 5. 10:07
 77/104 anonim ***** válasza:
61%

*csak hétvégnte van itthon. Egy iylen dolgot pedig nem telefonon szeretnék megbeszélni vele, mivel egyikőnk sem tervezte. A hetek meg csak telnek és egyre kilátástalanabbnak érzem.

Javíts ki, ha tévedek, de minden eltelt héten volt egy hétvége.

Kérdező... szerinted ha szó nélkül eveteted a babát, azt túléli a barátságotok? Nem hiszem.

A barátság őszinteségen alapul. Te meg titkolózol. A gyerek a srácé is, hiába a te testedben van. Ha utólag tudja meg, szerinted mit szól? Akkor lesz csak igazán vége a barátságotoknak, és ez esetben biztos. Szó nélül megölni a gyerekét... enyhén szólva gáz. Ha utólag sem tudja meg, mert eltitkolod, akkor is annyi a barátságotoknak, mert te fogod meggyűlölni őt az elszenvedett testi és lelki kínok miatt. Meg látni is fogja, hogy valami nem okés... előbb-utóbb kiderül.

Az egyetlen esély a barátságotok megmentésére, ha őszintén leültök beszélgetni és közös döntést hoztok. De neked a döntés meghozatala érdekében végig a saját érdekeidet kell nézni és védeni, nem arra koncentrálni, hogy a barátság megmaradjon. Barátod lehet másik. Gyereked is, de vajon melyik fontosabb, ha mégis választani kell? És ha mégsem lehet több gyereked "mellékhatásként"? Akkor melyikük lenne a fontosabb?

Tudod, azt, hogy igazi barát-e a barátod, az fogja igazolni, hogy megmarad-e a barátságotok, bárhogy döntesz. Ha meg nem marad meg, akkor szart se ért, és akkor megéri-e feláldozni a gyereket, főleg mert már kötődsz hozzá?

2010. okt. 5. 11:49
 78/104 anonim ***** válasza:
45%

Szia!

Végig olvastam ezt a rengeteg hozzászólást és nem semmi milyen emberek vannak. Volt itt valaki aki nagyon hasonló helyzetben volt mint te, de ő nem tartotta meg a babát. Én rá hallgatnék és nem azokra akik az abortusz ellen vannak meg az örökbe adásról kántálnak. Nem tudom h az aki az örökbe adást tanácsolja annak vajon 9 hónap meg kitudja mennyi szülési nehézség után mennyi lelkiereje lenni odaadni a gyereket másnak. Az abortuszt nem azért találták fel, mert annak minden nőnél az a mellékhatása h puff nem lehet több gyereke... Szerintem ha nem érzel anyagi biztonságot magad körül akkor ne tartsd meg azt a gyereket. Nem vagyok szívtelen, de ha mondjuk azt nézem, hogy ha mind ez velem történt volna meg akkor én nem tartanám meg a babát csak azért h örökbe adjam (ahogyan tenné itt azt a hozzá szólók nagy része...), meg azért sem hogy 'jaj majd lesz vele valami'. Egy gyerek az érző lény lesz, akinek nem fog a legjobban esni ha abban kell felnőnie h ' jaj kislányom/v. kisfia ezt most nem tudom neked megvenni...'

Volt egy nagyon jó barátnőm.. Azért csak volt mert vele is ez történt! Együtt volt egy fiúval évekig aztán szakítottak. Majd 1 évvel később egy bulin 'összejöttek' 1 éjszakára és a barátnőm terhes lett. ő is ugyan így hezitált h megtartsa-ne tartsa...aztán megtartotta...vettek a sráccal egy lakást és nyögik a részleteket utána. Vettek fel szoc-polt 2 gyerekre, de már mikor az első alig volt 1 éve majdem elválltak. Utána hát jönnie kellett a második gyereknek is. Most ott tartanak h a srác 7 napból 6-ot melózik... nincs türelme a gyerekekre és azok szó szerit apa nélkül nőnek fel...na hát ez a szép család mondhatom... Szóval hajrá abortusz ellenesek...hajrá örökbeadás!

Azért majd írd meg hogyan döntöttél, kíváncsi vagyok rá !:)

2010. okt. 5. 15:06
 79/104 A kérdező kommentje:

Sziasztok, nost tegnap este rávettem magam és küldtem neki egy sms-t, amiben ez állt: "Szia, remélem nem zavarlak, de fontos lenne beszélnünk. Akadt egy kis probléma, ami azt hiszem a kettőnkké...:( "

Erre mindössze ennyit írt: " remélem nem az amire gondolok" és ez a válasz éjfél után érkezett. Erre reggel annyit írtam, h: "nem tudom mire gondolsz, de ha hétvégén haza jössz, jó lenne ha megkeresnél, tényleg fontos..."

Erre azóta sem írt...

2010. okt. 5. 16:04
 80/104 anonim ***** válasza:
81%

Szeretném én is megtudni, hogy mi történik veled. Én még nem írtam eddig neked, de elolvastam az összes választ. Hát gyönyörűek mondhatom. Mi ugyan terveztük a babát, de azok után hogy bennem mozgott, kidugta a hasamon a fenekét, sarkát, hogy megszültem, SOHA nem tudnám örökbe adni. Szóval szerintem ép érzésű nő erre nem képes (bár tudom vannak akik megteszik). Nagyon nehéz egyedül egy kisbabával. Nekem van férjem, de mivel sokat dolgozik, sokat vagyok egyedül a picivel. Viszont természetesen jó oldala is van.

Ebben csak Ti tudtok dönteni, és szívből kívánom, hogy a helyes döntést hozzátok meg (ami nektek helyes). Ne hallgass senkire, Neked kell majd cipőt/barbit/csokit/füzetet/könyvet/PELENKÁT venned annak a picinek. Akkor majd a sok videós sehol nem lesz...

2010. okt. 5. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!