Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit tegyek? Abortusz...

Most mit tegyek? Abortusz vagy gyermekvállalás?

Figyelt kérdés

Van egy úgymond legjobb barátom, fiú. 14 éve vagyunk elválaszthatatlan viszonyban. Rengeteg szakításon túl segítettük egymást, eljártunk bulizni és kibeszéltük magunkból a fájdalmat. Így történt ez, mikor a vőlegényem egyik napról a másikra kidobott, arra hivatkozva, hogy csak a pénzéért mennék hozzá. Fogalmam sincs honnan szedte ezt a hülyeséget de nem számít. A legjobb barátom, két hét magamba zárkózás után egyik este beállított jó pár üveg piával és eléggé felöntöttünk a garatra. Sajnos szex lett a következménye. Azóta ezt megbeszéltük, ahogy azt is nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki... Viszont másfél hete megtudtam, hogy 5 hetes terhes vagyok. Mostmár lassan hét. Mit tehetnék? Azóta minden rendben a barátságunkkal, olyan mint előtte volt, nem szeretném elrontani. Viszont egyáltalán nem illünk egymáshoz, talán lelkileg igen, de egyszerűen nem tudnék vele elképzelni semmit. Egy közös gyereket pedig pláne nem. Gondolkodtam azon elvetetem, mert egy ilyen eset után biztos nem tudnánk renbde hozni semmit. De végül elbizonytalanodtam. Kezdem megszívlelni ezt a magzatot, legalábbis az anyaság gondolatát. A legjobb barátommal közösen eltudnánk tartani, de egyedül nem tudnám felnevelni. Viszont ennek a kapcsolatnak már ha lenne, mekkora jövője lehetne? Teljesen össze vagyok zavarodva.

A legjobb barát 29 éves én pedig 26. Vélemények? Esetleg olyanok akik abortusz mellett döntöttek vagy egyedül vállalták a magzatot? Mik a tapasztalatok?

(Egyáltalán nem terveztem még gyereket, mindenképp házasságban szerettem volna szülni, de mint írtam, egyre többet játszok el a gondolattal.)

2010. okt. 4. 17:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/104 A kérdező kommentje:

Egy városbaélünk, de gyakran vállal más megyékben is munkát, sokat van távol. A szüleim elég maradi felfogásúak nem hiszem, hogy igazán örülnének. Nem kényszeratenének semmire, de a megvetésük biztos érezhető lenne. Albérletben lakom, mivel a válegényemmel való szakítás után csak ide tudtam jönni. Nem túl nagy, de egy személynek bőven elég. Ha úgy döntenék megtartom a picit egyedül képtelen lennék fennt tartani. Van munkám, átlagos keresettel. Ezért is írtam, hogy kettőnknek talán menne. De az ő élete bonyolult. Már mint a legjobb barátomé. Sokat utazik és mikor utoljára családról beszélgettünk, persze nem közösről. (kb 1 éve) nem igazán szeretett volna komoly kapcsolatot, gyerekről nem volt szó... Egyedül nem tudnám eltartani, ha a szüleim támogatnának is, nem sokáig lakhatnék náluk, talán a szülés után pár hónapot. Ők ilyenek, iskolai bálokra sem mehettem, régi gondolkodásúek, ez volt az egyik fő oka, hogy annak idején külön költöztem.

Annak aki írta, hogy ugyan ebbe a helzyetbe volt, igen én is ettől félek. Hogy "kicsúszok" az időből és már nem lesz választásom. De az is lehet, hogy szeretné, viszont nem tudom, hogy boldog lennék-e úgy, hogy a kicsinek csak anyagi apja van. Viszont egyre inkább érzem át a terhességet, fogom fel, hogy valóban egy apró életet hordok a szívem alatt, aki nem tehet semmiről. De boldog lenne így? És nem tudom, hogy mi a legmegfelelőbb döntés . A baráttal való beszélgetés után döntünk együtt gondolom, de nehéz...

2010. okt. 4. 17:53
 32/104 anonim ***** válasza:

17:44,én írtam hogy azért írhatta volna hogy durva!

csak 17 vagyok

2010. okt. 4. 17:58
 33/104 anonim ***** válasza:
68%
Szia! Ketten kell eldöntsétek a dolgot, addig ne is gondolkozz, mielőtt nem beszélsz vele. Menj el a családsegítőbe, ott adnak 3 nap gondolkodási időt, ezalatt megbeszélitek és ha a terhességmegszakítás mellett döntötök akkor befizeted a csekket, amit adnak és azzal visszamész, utána pedig a kórházban az orvos elvégzi az abortuszt. Senkinek nem kell tudnia róla és akárhogy is döntesz nem kell hogy egy életen át hibáztasd magad a döntéseidért, mindenki követ el hibát és ennek nem kell hogy meghatározzon téged. Kívánom a leghelyesebb döntést nektek. Üdv: 21/N
2010. okt. 4. 18:02
 34/104 anonim válasza:
23%

Szerintem ne vetesd el.

1., Azért ne, mert megölnél valakit. Valamilyen lelkiismeret furdalás mindig benned lesz.

2., Majdnem ugyanaz mint az 1., de az ember más életével nem rendelkezhet... Még akkor se, ha ez egy épp nem kívánt dolog.:|

Illetve, ha a legjobb barátod biztos segíteni fog neked, hiszen ahogy írtad, 14 év nem kevés idő. Ha ezt megbeszéled vele, szerintem mindenképp segíteni fog neked, mivel barátilag nagyon szerethet.

2010. okt. 4. 18:03
 35/104 anonim ***** válasza:
76%

Hagyjátok már azt a hülye néma sikoly filmet. Manapság nem így végzik már az abortuszt.Legfőképpen vákuum-aspirációval végzik, azaz kiszívják a magzatot és nem kaparják. Tájékozódjatok már kicsit.

Nem mondom, hogy vetesd el a gyereket, mert nem lehet tudni milyen élete lenne neki és neked. Szerintem úgyis szeretnéd, ha már lenne még a nehézségek ellenére is, viszont az biztos, hogy sok terhet is fog jelenteni, ha egyedül neveled, apukának meg biztos nem fog tetszeni, hogy fizessen a gyerek után, még akkor sem ha barátok vagytok.

2010. okt. 4. 18:04
 36/104 anonim ***** válasza:
29%
18:04 te tájékozódjál, vagy csak elég, ha megnézed azt a 'hülye' filmet, mivel abban sem kaparják!!
2010. okt. 4. 18:07
 37/104 anonim ***** válasza:
4%
A francba hulye kíváncsi fejemet, megnéztem a filmet...ez borzasztó, ha meg akarod tenni, tedd meg még most, már így is gyilkosság lenne...
2010. okt. 4. 18:09
 38/104 anonim ***** válasza:
65%
Csak tudnám miért akartok lelkiismeretfurdalást okozni a kérdezőnek a filmekkel és képekkel. Biztosan jobban érzitek magatokat tőle.
2010. okt. 4. 18:10
 39/104 A kérdező kommentje:

Hát nehéz döntés. Tényleg csak ajánlani tudom a védekezést... sosem hittem volna, hogy egyszer ilyen helyzetbe kerülök.

annak aki azt írta, hogy összeillünk mert felelőtlenek vagyunk és szeretjük a piát csak annyit, nem vagyunk alkoholisták, ahogy nem is iszunk nap mint nap. Ez amolyan felejtős este lett volna, lelkizéssel. És az alkohol hatása miatt nem védekeztünk, nem azért mert ilyenek vagyunk. Ha ilyenek lennénk már mindkettőnknek lenne 5-5 gyereke. Nem ez alapján kellene megítélni valamit. Egyszerűen így alakult, és nem tudom mi legyen.

2010. okt. 4. 18:11
 40/104 anonim ***** válasza:
Mondom, ne gondolkozz, majd együtt eldöntitek, esetleg látogasd meg és közöld, hogy gyorsan beszélnetek kell, vagy írj neki smst, egy megye azért nem olyan távolság, hogy munka után ne tudjatok találkozni.
2010. okt. 4. 18:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!