Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit tegyek? Abortusz...

Most mit tegyek? Abortusz vagy gyermekvállalás?

Figyelt kérdés

Van egy úgymond legjobb barátom, fiú. 14 éve vagyunk elválaszthatatlan viszonyban. Rengeteg szakításon túl segítettük egymást, eljártunk bulizni és kibeszéltük magunkból a fájdalmat. Így történt ez, mikor a vőlegényem egyik napról a másikra kidobott, arra hivatkozva, hogy csak a pénzéért mennék hozzá. Fogalmam sincs honnan szedte ezt a hülyeséget de nem számít. A legjobb barátom, két hét magamba zárkózás után egyik este beállított jó pár üveg piával és eléggé felöntöttünk a garatra. Sajnos szex lett a következménye. Azóta ezt megbeszéltük, ahogy azt is nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki... Viszont másfél hete megtudtam, hogy 5 hetes terhes vagyok. Mostmár lassan hét. Mit tehetnék? Azóta minden rendben a barátságunkkal, olyan mint előtte volt, nem szeretném elrontani. Viszont egyáltalán nem illünk egymáshoz, talán lelkileg igen, de egyszerűen nem tudnék vele elképzelni semmit. Egy közös gyereket pedig pláne nem. Gondolkodtam azon elvetetem, mert egy ilyen eset után biztos nem tudnánk renbde hozni semmit. De végül elbizonytalanodtam. Kezdem megszívlelni ezt a magzatot, legalábbis az anyaság gondolatát. A legjobb barátommal közösen eltudnánk tartani, de egyedül nem tudnám felnevelni. Viszont ennek a kapcsolatnak már ha lenne, mekkora jövője lehetne? Teljesen össze vagyok zavarodva.

A legjobb barát 29 éves én pedig 26. Vélemények? Esetleg olyanok akik abortusz mellett döntöttek vagy egyedül vállalták a magzatot? Mik a tapasztalatok?

(Egyáltalán nem terveztem még gyereket, mindenképp házasságban szerettem volna szülni, de mint írtam, egyre többet játszok el a gondolattal.)

2010. okt. 4. 17:17
 51/104 anonim ***** válasza:
57%
Én a helyedben megtartanám. Hiszen neki is joga van az élethez. Esetleg gondolkodhatnátok az örökbeadáson, nekem 2 örökbefogadott gyermekem van, akiket mindennél jobban szeretek. Ők sem voltak tervezett babák, a szüleik mégis adtak neki esélyt az életre...
2010. okt. 4. 18:46
 52/104 A kérdező kommentje:
ezek után nem hiszem, hogy részemről szóba jöhet az abortusz. az én kicsim is így menekülne,áhh most csak ez jár a fejemben. Ezt nem tudnám megtenni.
2010. okt. 4. 18:47
 53/104 anonim ***** válasza:
44%
Komolyan mondom nem értelek benneteket. Hüledeztek itt az abortuszos képek meg videók miatt, mintha most tudatosult volna bennetek az, hogy jaj ez milyen csúnya dolog. Mert eddig mit hittetek? Hogy délutáni matiné? Kedves kis mese? Ne adjátok már a fejeteket, nem kell a másikban lelkiismeret furdalást okozni. Igen, csúnya látvány az abortusz, azért mert műtét. Ugyanígy csúnya látvány egy vakbélműtét vagy egy szájsebészeti műtét is, mert vérrel váladékkal...stb jár. Nem olyan nagy ügy.
2010. okt. 4. 18:48
 54/104 anonim ***** válasza:
72%
Gratulálok mindenkinek, aki írta a kérdezőnek a videokat. Ha mégis az abortusz mellett fog dönteni sokkal nehezebben teszi magát túl rajta, mintha nem nézte volna meg és annak fogta volna fel ami. Hihetetlen mennyi válaszoló van itt, aki a saját meggyőződését akarja ráerőltetni másokra ahelyett hogy korrekt lenne és akkor még aljas módon bűntudatot is kelt benne, pedig tanácsot várt. Érdekes, az én álláspontomat egyszer sem írtam le az abortuszról, mert a lóf*sz sem kérdezte és nem adtam olyan tanácsot, ami a kérdező nyugalmát felzaklathatja. Még egyszer gratulálok...
2010. okt. 4. 18:51
 55/104 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló. Köszönöm a korrektségedet.

Eléggé lelkizavarba kerültem, ez igaz. És nem tudom, hogy képes lennék-e az abortuszra. Per pillanat úgy érzem szóba sem jöhet, de egyenlőre a "sokk2 hatása alatt vagyok. a baráttal való beszélgetés után, nem tudom, hogy fogunk dönteni, de ha az abortusz mellett, ezek a képek biztoa fejemben lesznek, ki tudja meddig és nem tudom hogy az ezt követő bűntudaton túl tudnék-e valaha lenni

2010. okt. 4. 18:57
 56/104 anonim ***** válasza:
20%

Nem értem miért baj az, ha megmentünk egy emberi életet úgy, hogy az anyuka megnézi a videót, és eláll az abortusztól!!!!!

EZ NEM LELKIISMERET FURDALÁS KELTÉSE, HANEM IGENIS TUDJA MIRŐL IS VAN SZÓ, HA ERRE ADJA A FEJÉT!!!!!!

Amikor valaki a szülésre készül arról is olvas könyveket, megnéz videót, ha abortuszról van szó, akkor meg csukjuk be a szemünket és csináljunk úgy, mintha nem tudnánk mi történik valójában?????Ez nem így működik!!!!!Igenis tudni kell mi történik!!!!

Jó, hogy megnézted a videót!!!!!

Amúgy meg tényleg nem csak ez a két lehetőség létezik!Ahogy írta az egyik válaszoló, az örökbe adás is létezik!!!Nagyon sokaknak nem lehet saját gyerekük, és éveken át próbálkoznak több módon, hogy mégis legyen!

Ebben több szervezet is tudna segíteni!!Inkább hord ki, szüld meg, és add örökbe, minthogy megöld.

2010. okt. 4. 19:01
 57/104 anonim ***** válasza:
73%
Ha vakbélműtétre megyek sem nézek meg egy vakbélkiszedős videót. Ez igenis lelkiismeretfurdalás keltés.
2010. okt. 4. 19:10
 58/104 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem is beszélj apukával először. A videot én is elitélem, mert igen, tudjuk mi történik olyankor de ha már valaki azt választja akkor is terorizálni kell, hogy egy életre lássa magaelött? Tényleg az a legjobb neki, hogy ezzel kel és fekszik? Így is ott lessz a lelkiismeret, nem kell egy sebbe még sót is hinteni.
2010. okt. 4. 19:27
 59/104 anonim ***** válasza:
70%
19:10.. Teljesen igazad van!!! Én is ha elmennék agyműtétre, mert kéne, nem nézegetném hogy mások hogy haltak meg benne...hülyeség ez a sok ok keresés részükről, hogy joga van az élethez.. És az anyának nincs? Nem értem...
2010. okt. 4. 19:37
 60/104 anonim ***** válasza:
11%
Már elnézést, de hogyan lehet összehasonlítani egy vakbélműtétet egy abortusszal?!? Egyébként ilyen szempontból tényleg mindegy, hogy megnézed-e a videót, vagy nem. Mert nem az a lényeg, hogy hogyan ölik meg a babát, hanem maga a tény, hogy megölik. De ezen nincs is mit vitázni, mert ez tény. Iszonyatosan rossz irányba megy a világunk, 2 MÁSODPERCENKÉNT TÖRTÉNIK ABORTUSZ VILÁGSZERTE!!!!!! Szerintetek ez normális??????? Nem, nincs jogunk elvenni egy életet sem!!!!!!!!! Egy-két szempontból jobb lenne, ha nem lenne ennyire "fejlett" a világunk, már ha ezt annak lehet nevezni...
2010. okt. 4. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!