Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit tegyek? Abortusz...

Most mit tegyek? Abortusz vagy gyermekvállalás?

Figyelt kérdés

Van egy úgymond legjobb barátom, fiú. 14 éve vagyunk elválaszthatatlan viszonyban. Rengeteg szakításon túl segítettük egymást, eljártunk bulizni és kibeszéltük magunkból a fájdalmat. Így történt ez, mikor a vőlegényem egyik napról a másikra kidobott, arra hivatkozva, hogy csak a pénzéért mennék hozzá. Fogalmam sincs honnan szedte ezt a hülyeséget de nem számít. A legjobb barátom, két hét magamba zárkózás után egyik este beállított jó pár üveg piával és eléggé felöntöttünk a garatra. Sajnos szex lett a következménye. Azóta ezt megbeszéltük, ahogy azt is nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki... Viszont másfél hete megtudtam, hogy 5 hetes terhes vagyok. Mostmár lassan hét. Mit tehetnék? Azóta minden rendben a barátságunkkal, olyan mint előtte volt, nem szeretném elrontani. Viszont egyáltalán nem illünk egymáshoz, talán lelkileg igen, de egyszerűen nem tudnék vele elképzelni semmit. Egy közös gyereket pedig pláne nem. Gondolkodtam azon elvetetem, mert egy ilyen eset után biztos nem tudnánk renbde hozni semmit. De végül elbizonytalanodtam. Kezdem megszívlelni ezt a magzatot, legalábbis az anyaság gondolatát. A legjobb barátommal közösen eltudnánk tartani, de egyedül nem tudnám felnevelni. Viszont ennek a kapcsolatnak már ha lenne, mekkora jövője lehetne? Teljesen össze vagyok zavarodva.

A legjobb barát 29 éves én pedig 26. Vélemények? Esetleg olyanok akik abortusz mellett döntöttek vagy egyedül vállalták a magzatot? Mik a tapasztalatok?

(Egyáltalán nem terveztem még gyereket, mindenképp házasságban szerettem volna szülni, de mint írtam, egyre többet játszok el a gondolattal.)

2010. okt. 4. 17:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/104 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nehezen dolgozom fel a szakítást, bár itt nem ez a téma, de két év együtt élés és hat hónap jegyeség után, nyári esküvő tervekkel, nem igazán tudtam mosolyogva fogadni. A legjobb barátom csak segíteni próbált és néha nagyon jón kibeszélni magunkból a fájdalmat. Valóban sokat ittunk, és mint látod, meg is lett a következménye... Senkinek nem kívánom ezt a helyzetet. Egy nem akart babával a vívódás, döntés hozatal nagyon nehéz. Ezért is érdeklődöm tapasztalatok után... Nem akarok mégnagyobb hülyeséget csinálni.
2010. okt. 4. 17:38
 22/104 anonim ***** válasza:
100%

Na ez egy olyan kérdés, amire nem itt kellene keresni a választ. Lesz aki mellette érvel, lesz aki ellene. Az, hogy megtartsa e valaki a terhességet, kizárólag a saját döntése lehet, ebben nem szabad hallgatni senkire.

Aki abortuszellenes, az le beszél róla, aki a biztonság mellett van, az rábeszél a terhességmegszakításra. Mindkettőnek megvan az "előnye" és a "hátránya". A következményeket NEKED kell viselni, egyedül, nem, róhatod másra, hogy "ez a te hibád, miattad döntöttem így."

Úgy dönts, ahogy a szíved ÉS az eszed szerint a legjobb volna, figyelembe véve azt, hogy egyik döntés sem visszafordítható.

2010. okt. 4. 17:39
 23/104 anonim ***** válasza:
77%

a helyedbe én...nem tartanám meg

ha egyszer már gyerekvállalásra adom a fejemet, olyan családba szeretném, h érkezzen, ahol akarják, várják, ahol szeretet van

beleképzelem magam ... én nem érezném jól magam, ha tudnám, h a szüleim csak barátok voltak anno, és nem szándékosan akartak

2010. okt. 4. 17:42
 24/104 anonim ***** válasza:
35%

beszéld meg vele, még akkor is, ha rámegy a barátságotok.

ha ő is szeretné, vállalná akkor tartsd meg, szerintem.

amúgy remekül illetek egymáshoz, ne hidd hogy nem.

14 év barátság, egyformán szeretitek a piát, ugyanolyan buták és felelőtenek vagytok, kell ennél több?

2010. okt. 4. 17:44
 25/104 anonim ***** válasza:
34%

HÁT SZERINTEM JÓL TETTE AZ EGYIK VÁLASZOLÓ, H ÍRTA HOGYAN IS KERESHETTEK RÁ!!!

Azt hinné az ember, h aki már felnőtt és alkalmas a szexre, tisztában van vele, mi is az az abortusz, és mit csinál vele! De ezek szerintem nem.

Szexeljetek csak védekezés nélkül.

2010. okt. 4. 17:44
 26/104 anonim ***** válasza:
62%

A pasi meg én terveztük a babát.

Aztán amikor terhes lettem, meggondolta magát, hogy mégsem kell. 11 hetes voltam...Azt mondtam kész vége, ennyi volt, mehet amerre lát: tervezett baba és az abortusz nem fér meg az én világképemben. Volt térdenállás, sírás, könyörgés, hogy bocsássak meg, csak "viccelt".

A baba megszületett - már nem is baba, kisiskolás - az apja az elmúlt évek alatt kétszer látta: először és utoljára 1 és 2 hetesen.

Szeretem, imádom a gyerekemet, az életemet adnám érte, de ha újra kezdhetném, az abortuszt választanám.

Mert egy gyereknek KELL az anya és az apa is, kell a család. Vannak csonka családok, fel lehet nőni úgy is, de soha ne tudjátok meg, milyen érzés, amikor az a gyönyörű szempár megtelik szomorúsággal, amikor megkérdezi: az én apukám miért nem törődik velem?

2010. okt. 4. 17:47
 27/104 anonim ***** válasza:
93%

Volt már egy fiunk, amikor "becsúszott" a lányom. Először el akartuk vetetni, mivel úgy gondoltuk nem tudunk két gyereket eltartani megfelelően, azután mégis megtartottuk, és amikor először a kezembe vettem rögtön beleszerettem! Két éve rákbeteg lett, és rettegtünk, hogy meghal, de ő hihetetlen élniakarással megküzdött a betegséggel.

Imádjuk, hiányzana ha nem lenne velünk!

2010. okt. 4. 17:47
 28/104 anonim ***** válasza:
51%
többen írták hogy szüksége van apára, hát szeerintem meg az életére is szüksége van.
2010. okt. 4. 17:49
 29/104 anonim ***** válasza:
3%
én nem adok tanácsot azzal kapcsolatban, hogy mit csinálj, ez a te döntésed kell, hogy legyen. de nézd meg a Néma Sikoly és a Felkoppintva című filmeket. a két véglet. esetleg még a Második Legjobb Dolog című film, amit ajánlok, bár ott kicsit másról van szó, de lényegében nem sokban.
2010. okt. 4. 17:51
 30/104 anonim ***** válasza:
90%

Ha nem volna pasim, és választanom kéne villámgyorsan egy apajelöltet, a legjobb barátomtól szülnék.

Gondolj bele, még működhetne!

26/N

2010. okt. 4. 17:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!