Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van, aki ingázik a munkája és...

Van, aki ingázik a munkája és a család között? Milyen így az élet? Beszéljek a férjemmel arról, hogy én ezt nem bírom itt?

Figyelt kérdés

Budapesten éltünk, én ott is születtem, nőttem fel. Imádtam az ottani életemet/életünket, az a tipikus nagyvárosi lány/nő voltam mindig. Összeházasodtunk, lett egy kisbabánk, úgy terveztük, hogy maradunk a fővárosban, már megvolt a telkünk is, amire építkeztünk volna.

Aztán a férjem kibékült az édesapjával, aminek egyrészt örültem én is nagyon, viszont másrészt akkor kezdődtek a gondok... Apósoméknak van egy cégük, régen a férjem is dolgozott benne, úgy volt, hogy később ő veszi át. Mikor összevesztek, ez a terv füstbe ment, de voltak más munkái, nem is a pénz bántotta, hanem az egész viszály az apjával. Mikor kibékültek és megvolt a nagy összeborulás, a szülők mondták, hogy költözzünk ide, a városba, dolgozzon újra a családi cégben a férjem, mert az apja már nem bírja úgy a munkát, nem is csinálja már akkora szeretettel, lassan szeretne többet otthon lenni. Én ezt az ötletet akkor sem fogadtam kitörő örömmel, de a férjem annyira boldog és lelkes volt, hogy úgy voltam vele, adjunk ennek egy esélyt.

Szeptemberben költöztünk ide, ez egy kisváros. A környéken nincs nagyon semmi, se szórakozási lehetőség, se vásárlási opciók, se jó éttermek, kávézók. Nyáron több a turista, de ilyenkor, télen kb. embert nem látni az utcákon, lehangoló az egész. Nincsenek barátnőim itt, a lányunkkal vagyok napközben (10 hónapos). Annyira utálok itt, hogy mostanában már nem is próbálom meg itthon elütni az időt, hanem amikor a férjem elmegy dolgozni, fogom a babát, kocsiba ülünk és elautózunk Budapestre. Napközben ott vagyunk, vagy valamelyik barátnőmnél, vagy szüleimnél. Akkor érzem, hogy kicsit megint élek... Tudom, ez drámaian hangzik, de hazafele nem egyszer elkap a sírás, mert azt érzem, itt az életünk semerre nem halad, itt nincs hová fejlődni, nincs semmi. Egyedül vagyok teljesen.

Anyósomék, sógornőmék nem rossz emberek, de nagyon más a gondolkodásunk és arra már rájöttem, hogy nem jó sok időt velük töltenem, mert ott vannak az apró súrlódások, amikből könnyen sértődés lesz. De az sem megoldás, hogy én egész nap a babával vagyok, és várjuk haza a férjemet. Szeretnék visszaköltözni Pestre, visszakapni a régi életemet, újra jól érezni magam. De ő meg annyira szeret itt... Pont ezért nem mondtam neki még, hogy nekem ez a hely a pokollal ér fel körülbelül. Nem akarom tények elé állítani, próbálnék valami kompromisszumos megoldást keresni.

160 km az út, forgalomtól függően 1,5-2 óra autóval. Napi szinten ez szerintem sok lenne, de nyilván annak örülnék a legjobban, ha minden nap együtt zárnánk a napot. Szerintem az lenne a legjárhatóbb, ha mondjuk hétfőtől csütörtökig itt lenne, csinálná a munkáját, csütörtök estétől vasárnap estig/hétfő reggelig pedig otthon, Budapesten velünk.

Vagy állítsam választás elé, hogy vagy mi és a költözés, vagy a szülei és a munkája? Nem tudom, mi lenne a legjobb megoldás.

2023. jan. 31. 20:17
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/111 anonim ***** válasza:
25%
Ezt mondta neked. Ugye tudod hogy ha az elején közölte jól érzi magát ott, akkor ő nem lesz boldog Pesten, csak a család vagyis a baba miatt vág jó fejet hozzá... nem megbeszéltétek ,hanem tények elé állítottad hogy te így is úgy is mész ez szimpla zsarolás. Még egyszer kérdezz rá tényleg szeretné e ezt és figyeld az arcát,látni fogod a mű mosolyt. Ha nem látod az azért van mert letojod csak az érdekel hogy te boldog legyél.
2023. febr. 1. 11:20
 102/111 A kérdező kommentje:
De, boldog volt Pesten IS. Azt mondta, hogy neki nem fontos ennyire ez a város, a cég, vagy az, hogy a szülei közel legyenek. Az számít, hogy mi, mint egy család, boldogok legyünk.
2023. febr. 1. 11:46
 103/111 anonim ***** válasza:
13%

Ebből már nem jössz ki jól, és előbb-utóbb szét fogtok menni.

Ő végre a családjával van, lehet ugráltatni, mert olyan, aki hagyja, te meg becsavarodsz majd, főleg, hogy az ovi mellett nem csinálhatod, és lehet, hogy ott munkád sem lesz.

És NEM szórakozás, hanem tök megértelek, amiért inkább lelépsz Bp-re. Én is ilyen helyen éltem, ahol semmi nem volt, és gyűlöltem ott lakni.

2023. febr. 1. 11:52
 104/111 anonim ***** válasza:
19%
Nagyon örülök, hogy megoldódik a probléma. Az egyetlen dolog, amin muszáj elgondolkodnod, az, hogy miért nem voltál őszinte a férjeddel. Senki nem szeretné, hogy a házastársa titokban szenvedjen, sírjon, miközben előtte megjátssza magát, hogy nincs gond. Gondold végig, mi kellene neked ahhoz, hogy ilyet többet ne tegyél.
2023. febr. 1. 12:01
 105/111 anonim ***** válasza:
78%

10 év házasság után rájöttem a férjem túl jó lelkű, azt mondja amit hallani akarok, szóval most már figyelek a jelekre.

Nem fontos ennyire= fontos de feladja

Lényeg egy család legyünk= kiadtad az aduászt hogy így is úgy is mész ő meg veled és gyerekkel akar maradni szóval megy Pestre

Nekem majdnem ráment a házasságom mert nem figyeltem a jelekre és párom boldogtalan lett mellettem, azóta jobb hogy figyelek rá.

Dughatod te is homokba a fejed, csak lehet te nem fogod tudni megmenteni a házasságod ha férjed depis lesz mert nem figyeltél rá.

2023. febr. 1. 14:02
 106/111 A kérdező kommentje:
Ja, az meg nem számít, ha én vagyok "depis", meg boldogtalan. Szokjam meg, találjam fel magam, ugye? :D
2023. febr. 1. 14:37
 107/111 anonim ***** válasza:
60%
Nem, ezért kellett volna egyrészt egyből megbeszelni, másrészt olyan megoldást találni ami MINDENKINEK jó. Válaszból ítélve te tudod is,hogy neki nem jó, de nem számít csak te ne legyél boldogtalan. Inkább nem szóltál és kirobbant belőled minthogy átgondold mi lenne mindkettőtöknek jó. Ennek idővel válás lesz a vége,mert te boldog leszel ő viszont nem. Olyan válaszaid vannak mint egy arany kanállal etetett kamasznak. Nekem mindegy én nem fogok elválni és tisztelem a férjem ezért ő is viszont. Te férjednek egyszer viszont elszall a rózsaszín köd, látni fogja milyen vagy és válni fog csak azért mert nem álltál meg egy pillanatra hogy átgondold mi az ami mind2-nek jó
2023. febr. 1. 14:51
 108/111 A kérdező kommentje:

"Nekem mindegy én nem fogok elválni"

Erre nagy tételben ne fogadj!

2023. febr. 1. 15:11
 109/111 anonim ***** válasza:
73%

Figyi legalább mostantól figyelj az apró jelekre, hogy tudd kikor mindja szívből,hogy"oke nem gond ". Értem hogy dacolva ellenállsz,hogy márpedig igazad volt és mennyivel jobb pesten és neked legyen igazad,de hidd el a férjed most kegyesen hazudott neked, ami most neki belefért,de 10 ev múlva nem fog. Hidd el pikk pakk eltelik az a 10 év és fájni fog hogy most dacos voltál.

Nagyanyám szavával élve ,mindenki magának hülye. Vagyis a te rossz döntéseid csak téged fognak érinteni. Minket hálistennwk nem fog érinteni, hogy te most egyedül hoztál egy komoly döntést miszerint q továbbiakban pesten SEM fogsz figyelni a férjed erzeseire.

2023. febr. 1. 16:26
 110/111 anonim ***** válasza:
75%

Én értem, hogy ez a gyakori, ahol mindig a kérdező a hibás, de szegény szerencsétlen ebben a több mint 100 válaszban volt már minden a gyerekét leszaró szaranyától kezdve sznob pestiig, most meg ki kellett találnotok, hogy ő itt leszarja a férjét, aki szegény nem meri megmondani neki, hogy ő mit szeretne... Olvassatok vissza. Itt a feleség az, aki hónapokig tipródott azon, hogy egyáltalán el merje-e mondani a férjének, hogy szenved, aki meg nemes egyszerűséggel észre sem vette, hogy bármi gond lenne. De igen, a kérdező az, aki nem figyel szegény párja érzéseire, nem a férj, aki nagy nekibuzdulásában letoloncolt egy kisgyerekes anyukát a semmi közepére, és annyira nem volt képes átérezni a helyzetét, hogy legalább néha komolyan rákérdezzen, hogy jó-e neki itt.

A másik meg az, hogy mi az, hogy nem született mindenkinek jó megoldás? A kérdező imád Pesten élni és gyűlöl Randomkisvárosban. A kérdező férje imád Randomkisvárosban és szeret Pesten (mert, mint az a fenti kérdésből világosan kiderül, lakott már ott, de nem sírta tele minden este a kispárnát, sőt, el tudta képzelni egy adott ponton, hogy az egész életét ott élje le). Tehát Pest mindkettejüknek megfelelő megoldás és kész. Lehet, hogy a férj egy egy százalékkal jobban szeretne a családja közelében élni (már addig, amíg apuka nem durcizik be megint, mert akkor ugrott a hely minden előnye - én amúgy se tenném első szóra olyan ember kezébe a családom jövőjét, akivel már ennyire elmérgesedett egyszer a viszonyunk), de erről szól a házasság. Ki maradna benne mégis egy olyan helyzetben, ahol tudja, hogy a párja szenved, van mindkettejük számára elfogadható megoldás, de neeem, az neki egy icipicikét kevésbé tetszene, úgyhogy rohadjon meg a másik nyugodtan?

Na. Örülök, kérdező, hogy végül a férjed sem önzőzött, de tényleg jó lenne, ha nagyon komolyan elkezdenétek gyakorolni azt, hogy ő jobban figyeljen az érzéseidre, te meg könnyebben fejezd ki őket.

2023. febr. 3. 11:08
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!