Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 40 évesen "ideiglenesen" a...

40 évesen "ideiglenesen" a szüleinél lakik a férfi. Ez egyértelmű red flag?

Figyelt kérdés
40 éves a pasi. Korábban az exével lakott egy közös albérletben, de azt egyedül nem tudta volna fizetni, így a nő maradt ott, ő meg hazaköltözött a szüleihez. Volt ez kb. fél éve. Egyedül nem is akar lakást kivenni, mert azt pénzkidobásnak tartja, a szüleinél meg sok a hely, elfér bőven. Még nagyon az ismerkedés elején tartunk, de ez ugye azt jelenti, hogy nála nem is tudnánk találkozni a szülei jelenléte nélkül, csak nálam. És hogy ő csak akkor mozdulna ebből a szituból, ha lenne kivel. Ami nekem elég furcsa, mert én nem tudnék ennyi idősen együtt élni a szüleimmel, pedig alapvetően jól kijövök velük. Nektek ez red flag lenne?
2022. okt. 10. 19:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
55%
Miért van minden válaszoló le pontozva akik szerint ez redflag?
2022. okt. 11. 12:46
 42/72 Kólauborkával ***** válasza:
98%

Valószínüleg azért, mert egyre többen kényszerülnek visszaköltözni a családi házba és hát kicsit magukénak érzik a kérdést… senki nem szeretné, ha ez alapján az egyetlen inforól ítélnék meg az egész egyéniségét, pedig MO-n ez menö.

(Én csak pozitívat osztogatok, negatívozni csak olyat szoktam, amit többnyire utólag törölnek is).

2022. okt. 11. 12:51
 43/72 anonim ***** válasza:
16%

42-es igazad lehet.

Viszont ha tönkremegy egy házasság, és a fél ház árával a zsebében, gyerektartást fizetve ideiglenesen visszaköltözik egy férfi 40 évesen a szüleihez, az nem egészen ugyanaz, mintha 40 éves koráig egy élettárssal közösen sem lett saját lakásuk.

2022. okt. 11. 13:14
 44/72 anonim ***** válasza:
77%
41, szerintem azért mert azok a negyvenes férfiak akik szintén így éreznének, most éppen megteremtik az élhető élethez szükséges anyagiakat. Nehogy már ez legyen az elfogadandó /hiába tekerik itt jobbra-balra/, itt konkrétan egy olyan negyven évesről van szó, aki nem okosságból lakik a szülőknél. Okosságból csak összeköltözne albiba egy nővel aki őt ellátja amellett, hogy fizeti mindennek a felét. De hagyd, nem nem értik, csak nem akarják érteni. :)
2022. okt. 11. 13:44
 45/72 Kólauborkával ***** válasza:
93%

A kérdezö a kérdésében csak egy csávóról ír, aki pénzkidobásnak tartja az albérletet, nagyjából ennyit tudunk az emberünkröl, így áll még az elözö kommentem: mi információ hiány miatt nem fogjuk tudni megítélni a hösünket.

Amennyiben minden vélt tulajdonság az övé, akkor a kérdezö lehet nagyon tapasztalatlan, mert az igazi semmittevö “mamahoteles” öregeket messziröl ki lehet szúrni (nincs belölük sok, abban biztos vagyok).

2022. okt. 11. 13:58
 46/72 anonim ***** válasza:
93%
Na és te kérdező ennyi komment után, hogy gondolod?
2022. okt. 11. 15:22
 47/72 anonim ***** válasza:
74%

Tehát "ideiglenesen" lakik a szüleinél, mert spórolni akar, de azért ha akarna sem tudna egyedül fenntartani egy albérletet. Magyarul, nincs más választása, mert csóró.

"ő csak akkor mozdulna ebből a szituból, ha lenne kivel" - ez is csak az előbbi állításomat igazolja. Nyilván csak akkor mozdulna, mert egyedül életképtelen. És elnézést kérek azoktól, akik a szüleikkel élnek bármilyen okból kifolyólag, de ha valaki 40 évesen csak azért lakik a szüleivel, mert egyedül nem tudna megélni, az bizony életképtelen.

Amúgy mi lenne ezzel a férfival, ha a szüleihez nem mehetne lakni? Mondjuk azt mondanák, hogy "fiam, mi szeretünk, és felneveltünk, és most már szeretnénk ismét kettesben élni a saját rutinunkkal egymással", vaaagy a szülők is szeretnének spórolni és mondjuk kisebb ingatlanba költöztek és nincs már hely plusz főnek. Akkor mit csinálna ez a férfi? Hajléktalan lenne?

És igen, az is jogosan merült fel többekben is, hogy most otthon főznek rá, meg takarítanak utána, intézik a számlákat, ami nyilván nagyon kényelmes neki. Majd ha talál egy másik hülyét, aki ezután is megcsinálja neki ezeket, és még le is veszi mellé a válláról a bérlemény díjának a felét, "akkor mozdulna ebből a szituból". Haha, hát persze, hogy... :D

Ja, és ha nem tudtok ott találkozni, annak ellenére, hogy "bőven van hely", az megint mit sejtet? Sok jót nem.

Összeségében tehát igen, ez red flag. És azt is megértem, hogy nem mindenkinek, de még egy kérdés ennek kapcsán megfogalmazódott bennem:

ha te is a szüleiddel élnél és nálatok sem lehetne találkozni, akkor mégis hogyan oldanátok meg az együttlétet? Bérelnétek szobát, vagy mindig csak közterületen találkoznátok? Vagy szerencsére megint talált egy nőt, akihez lehet menni, mert ki tud gazdálkodni egy albira valót. Érdekes...

2022. okt. 11. 16:01
 48/72 anonim ***** válasza:
66%
Pontosan ugyan ezt gondolom 47-es!!
2022. okt. 11. 16:20
 49/72 anonim ***** válasza:
81%

Hát engem, mint nőt baromira zavarna, hogy nem lehet egy jót szexelni hangosan, mert anyósék a fal másik oldalán néznék a Jóban Rosszbant, vagy aludni próbálnának...

Már 20-21 évesen is cikinek éreztem, ha a pasi az anyjáékkal lakott. Nemhogy 40 éves felnőttként.

2022. okt. 11. 16:27
 50/72 A kérdező kommentje:

Látom, nagyon-nagyon megosztó lett a kérdésem. Ami az eddigi válaszok alapján még felmerült bennem:

Nyilván nem azzal van probléma, ha valaki mondjuk egyetemistaként vagy pályakezdőként a szüleinél lakik néhány évig, hogy tudjon félretenni és ne vigye el az összes fizetését egy albérlet. És az is teljesen más, ha valaki néhány hétre hazaköltözik egy szakítás után, míg mondjuk nem talál új lakást magának. De azt azért hangsúlyoznám, hogy itt egy 40 éves férfiről beszélünk. Ennyi idősen már azért egy önerőre való pénznek illene lennie. Ha minimum 15 év munkaviszony után ennyit nem sikerült összespórolni, az azért gáz szerintem. Főleg hogy nem Pestről beszélünk, hanem vidékről. Azt így konkrétan nem mondta az illető, hogy hozzájuk ne mehetnénk, de én nem szeretnék úgy együtt tölteni egy hétvégét mondjuk a párommal, hogy a szomszéd szobában a nyugdíjas szülei laknak, vagy hogy velük kell összefutnom mindig, ha kimennék a fürdőszobába, konyhába stb. Ha pedig azért nem költözik, mert igénye nincs rá, az talán még rosszabb. De mondom, még nagyon az ismerkedés elején járunk, egy randink volt eddig, szóval a körülményekről nem tudok többet egyelőre.

2022. okt. 11. 18:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!