Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 40 évesen "ideiglenesen" a...

40 évesen "ideiglenesen" a szüleinél lakik a férfi. Ez egyértelmű red flag?

Figyelt kérdés
40 éves a pasi. Korábban az exével lakott egy közös albérletben, de azt egyedül nem tudta volna fizetni, így a nő maradt ott, ő meg hazaköltözött a szüleihez. Volt ez kb. fél éve. Egyedül nem is akar lakást kivenni, mert azt pénzkidobásnak tartja, a szüleinél meg sok a hely, elfér bőven. Még nagyon az ismerkedés elején tartunk, de ez ugye azt jelenti, hogy nála nem is tudnánk találkozni a szülei jelenléte nélkül, csak nálam. És hogy ő csak akkor mozdulna ebből a szituból, ha lenne kivel. Ami nekem elég furcsa, mert én nem tudnék ennyi idősen együtt élni a szüleimmel, pedig alapvetően jól kijövök velük. Nektek ez red flag lenne?
2022. okt. 10. 19:39
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
75%

Ha el is fogadjuk azt a baromságot, amit a KSH mér, hogy 500.000 forint a bruttó átlagkereset, az is csak 332.500 nettó.

Én középvezető vagyok egy multinál és túlórákkal keresek olyan 410.000 nettót. Tehát jelentősen átlag feletti a fizetésem…

Egy vállalható 45 négyzetméteres lakás, egy olcsóbb kerületbe 200.000 forint felett van. Rezsi és közösköltség nélkül!

A VII., VIII. kerületben van 140.000 körül is ekkora, de csak a rosszabb környékeken és köszi én nem akarok olyan helyen lakni. Azért a IX. kerület sem egy V. vagy XIII. kerület, a budai oldalról meg már ne is beszéljünk. És egy ilyen 40-45 négyzetméteres lakás bérlése is 200.000-220.000 forint itt is. A szüleim 25 négyzetméteres garzont adnak ki 110.000 ezerért a IX.-ben, olyan helyen ahol gyalog 5 perce vannak az útszéli prostik…

Rezsivel, közös költséggel együtt minimum kell most egy 250.000 forint csak a bérlésre… De nem úgy van az, hogy van ennyi pénzed és akkor csak úgy kiadják a lakást. Több havi kaució is kell…. Tehát ahhoz, hogy vállalható környéken legyen egy vállalható kis lakásod bérelve, három hónapra kell kb. 1 milla.

Most ez komolyan hol reális?

Én az átlagfeletti 410.000-es nettómmal sem lennék olyan hülye, hogy ilyen árak mellett albiba menjek.

Laktam már albérletben párkapcsolatban, ahol feleztünk az akkori barátnőmmel.

Most nincs barátnőm és most leszek 30 éves, de igen albi helyett a szüleimhez mentem vissza.

Én nagyon spórolós vagyok és egészen addig az leszek, ameddig nem lesz legalább 2 saját lakásom. Akkor majd kicsit fellélegezhetnek.

Eddigi karrierem alatt 11 milliót spóroltam össze, ami a budapesti ingatlanpiacon jelenleg nulla és eddig nem tudtam az inflációval versenyezni, de folyamatosan tanulok, fejlesztem magam és már kezdem megérteni hogy hogyan és hol érdemes tartanom a pénzem, hogy legalább az inflációval felvegyem a versenyt.

Viszont ha mindenképpen a felszínes p1csâkra hallgattam volna és csak azért albiban laktam volna végig, mert az “férfias”, meg “menő”, akkor most egy fillér megtakarításom nem lenne és teljesen elérhetetlen cél lenne a saját ingatlan.

Attól még, hogy valakinek vám megtakarítása, nem kell hogy felelőtlenül elverje azt, presztízs kérdések miatt.

2022. okt. 10. 21:22
 22/72 anonim ***** válasza:
69%
15, a főkérdésben írta a kérdező, hogy a pasi azért ment haza mert egyedül (saját magának) nem tudta volna fizetni az albérletet. Vicces logikával leírtad a saját életedet, mint ha egy szóval is mondtam volna, hogy márpedig egy negyvenes pasi köteles egyedül élni ha törik, ha szakad. Eszemben sincs, közöm sincs hozzá, de igenis úgy gondolom, egy 40 éves férfinak több tartaléka kellene legyen annál, hogy anyagi okokból lakjon a szüleivel. Hogy csak úgy tudjon leválni, ha valakivel meg tudja osztani a lakhatási költségeket. Ez huszonévesen simán rendben van, de mégis mire kellene várni mellette? Csodára, hogy majd egyik nap keres olyan melót amiből nem csak vegetálni lehet? Mondjuk, biztos van aki még hármat szülne is neki, én csak simán nem javasolnám a kérdezőnek. (4. voltam)
2022. okt. 10. 21:23
 23/72 anonim ***** válasza:
78%

Volt ilyen pasim 10 évvel ezelőtt... Pontosan ugyanez a szitu. Két évig tartott. Azóta eltelt 10 év, ő 50 és még mindig otthon él.

No comment... Életképtelen...

2022. okt. 10. 21:24
 24/72 anonim ***** válasza:
63%
YES
2022. okt. 10. 21:50
 25/72 anonim ***** válasza:
43%
"Egyedül nem is akar lakást kivenni, mert azt pénzkidobásnak tartja, a szüleinél meg sok a hely, elfér bőven." - ez a mentalitás a redflag... :( nekem fontos lenne, hogy mindig a legjobbra törekedjen, mindig igyekezzen a legtöbbet kihozni az életéből a (potenciális) partnerem is.
2022. okt. 10. 21:58
 26/72 anonim ***** válasza:
42%
Nem feltétlen
2022. okt. 10. 23:56
 27/72 anonim ***** válasza:
65%

21eres és anyuci pelenkáz még téged vagy meg tudod oldani magadnak?:-D Jó alibi ez a spórolás az életképtelenségre. értem én hogy jó ha anya este megszoptat még, de normális nő messze kerüli az ilyen pasikat.

És igen, nőben is ultra ciki ha valaki 40 évesen otthon él.

2022. okt. 11. 05:51
 28/72 anonim ***** válasza:
78%

22, de miért kellene felélnie a tartalékát, ha van más lehetőség?

Elcseszi a megtakarítást albérletre, talál egy párt, aztán megint évekig nem tudnak előbbre jutni, mert nincs miből.

2022. okt. 11. 06:08
 29/72 anonim ***** válasza:
58%

40 éves férfi nem tud albérletet fizetni? A nője pedig igen...

Nem kéne ilyen "férfi". nem vagyok filléreskedő, de hogyha én kigazdálkodok a nem sok fizetésemből egy garzonra valót - ugyanis már 25 évesen igényem volt önálló életre -, ő viszont nem...

Értem, hogy "kényelem", de szerintem a szülők sem örülnek neki, hogy a 40 éves gyerekük hazacuccol - én utoljára ilyet 21 évesen tettem, épphogy felnőttként, fősuli alatt.

2022. okt. 11. 07:54
 30/72 anonim ***** válasza:
84%

Ami mondjuk engem zavar, hogy "akkor lépne, ha van kivel".

Ergo nem akar önállóan élni, mert akkor neki kellene vinnie a háztartást, etc.

Amint összeköltözik a nővel, a nőnek kell végeznie minden házimunkát.

2022. okt. 11. 07:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!