40 évesen "ideiglenesen" a szüleinél lakik a férfi. Ez egyértelmű red flag?
Te ismered, mi meg még elképzelni sem tudjuk és az, hogy otthon él a szüleivel, hát az egyetlen egy info egy teljes emberből.
Nekem az a véleményem, hogy mi gyakorisok nem fogunk tudni reális döntést hozni ebben a kérdésben.
4
Ja igaz. Mert a férfi fizesse a nő lakhatását, ez totál evidens...
Én például 30 éves koromig otthon "laktam", azért van idézőjelben, mert Ausztriában dolgoztam és 1 évben összesen 3 hónapot voltam itthon, akkor azt a szülők mellett töltöttem. Viszont soha nem mostak rám, takarítottam mikor itthon voltam, és természetesen egész évben adtam haza pénzt.
Nem azért voltam itthon mert nem tudtam volna kifizetni 100 ezer forintot a 600 ezres fizetésemből, hanem mert azt a pénzt inkább haza adtam és nem voltam teher, mivel mint már említettem, mindenből kivettem a részem és még a kajálást is magam oldottam meg.
Szóval attól még hogy valaki éppen otthon van szülőknél, nem feltétlenül jelenti azt, hogy őt eltartják. Ehhez ismerni kell a háttérsztorit is.
És bármilyen furcsa itt pár válaszolónak, léteznek normális családok is. Szóval ha valaki azt gondolja, hogy ott kezdődik a felnőtté válás, hogy elmegy egy albérletbe és hónapról hónapra él és szórja ki havonta a 100 ezreket azért hogy tető legyen a feje felett, az el van tévedve. Nem normális dolog akkor, ha valaki valóban a kihasználásra megy és mert lusta. De a többség (leginkább egyedülállók) nem azért van albérletben mert akkora felnőtt, hanem mert f.s a családi háttere és menekül...
Háttérinformáció nélkül ezt nehéz eldönteni.
Nálam nem lenne az.
Utálom az értelmetlen pénzszórást csupán azért, mert ez az elvárás.
Nálam ez önmagában nem lenne probléma. Függetlenül attól, hogy mennyit keres, egy válság kellős közepén teljesen racionális döntés, ha csökkentené a kiadásait (főleg fűtési szezonban). A "szüleinél lakik" és a "mamahoteles" nem ugyanaz, és nem mindenkinek van 40 évesen saját ingatlana.
Amúgy engem az sem zavarna, ha a férfi nálam kevesebbet keres, mert szerencsém van, jó az állásom. Csak végezzen értékteremtő munkát, legyen a helyén a szíve és az esze is, és a lehetőségeihez mérten tegyen be ő is a közösbe (a "közös" alatt természetesen nem kizárólag az anyagiakat értem).
Amilyen gazdasági prés következik most, (köszi, FED!) hamarosan a fele az anyjánál fog lakni, a másik fele meg az utcán.
Zászlóerdő lesz az ország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!