Csak szerintem reagálta le illetlenül az anyósom az első unoka érkezését?
Elmondtuk, hogy nagyi lesz márciusban. Az egyszer oké, megmosolyogta, nem egy túl érzelmes asszony.
Aztán megkérdezte, hogy “mim” lesz?
Mondtuk hogy lány.
Erre azt mondja, hogy ne már, elsőre jobb a fiú! Meg ő fiút akart volna.
Első unoka lesz náluk. Nem vagyunk egyformàk, de ha valaha lesz unokám, engem a neme érdekelne legutoljára. Csak szerintem volt ez így bunk0?
Próbáld meg nem túl komolyan venni a szavait és a későbbi megnyilvánulásait is így kezeld. Nem kell elnézni neki, ha bánt, de válaszolt szenbtelen hangnemben. Pl:
-Mid lesz?
-Lány.
-Jobb lett volna a fiú.
-Anyuka, vagy isteni csodát tesz vagy a tudományt fejleszti addig, hogy rendelni lehessen a baba nemét, addig meg legyen szíves a fiát megtanítani a dologra, mert csak rajta múlik.
Ne érzelmi szinten kezeld őt, a körülményei és a vélt neveltetése nem indokolja a nyers bunkóságot, de magadnak spórolsz meg egy adag idegbajt, ha nem rágódsz tovább a szavain. Örülj a férjednek, a babátoknak és zárd ki anyósod gondolatait az életedből.
Szegény asszony sötét, mint az éjszaka...
N
Páromnak van egy bátyja. Anyós mesélte, hogy mikor terhes lett, mindenki örült, hogy fiú. Na megszületett párom bátyja, pár hónaposan látszott, hogy barnás lesz a szeme. Na egyből meg lett szólva a nagymama, hogy de miért nem kék - hisz a mamának, papának is kék, anyóséknak is... a lényeg, hogy a mama kék szemet várt. És többször tett erre megjegyzést, amíg bele nem törődött. Majd megszületett 2 évvel később párom, akinek kék a szeme, de még azért párszor odaszúrta a mama, hogy de kár, hogy az elsőszülöttnek nem kék...
Röviden: van, akinek semmi nem jó...
Na egyből meg lett szólva a nagymama ÁLTAL, hogy...
Bocsánat, az a szó kimaradt.
Az én anyám lányért szurkolt, mert 2 lánya van, a gyereket csak lányban tudta elképzelni.
(Mondjuk én nem sértődtem meg ezen)
Aztán megszületett a fiam - nem tudtuk előre a nemét - és anyám az első pillanattól kezdve úgy imádta, hogy szó nélkül adta volna érte az életét. De a fiam is őt.
Nem kell az ilyen mondásokat mellre szívni, az igazi érzelmek később fognak kiderülni!
Én anyósom dettó ugyanez. Most bezzeg jajj kisunokám ( pedig leszarja amúgy a kislányt, csak megjátsza magát mindig). Várom a második kisbabám és már megkaptam tőle hogy :
- Remélem ez fiú lesz.
Nem normális, pont ezért nem is hívjuk át sűrűn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!