Szülőknek, nagyszülőknek mikor mondtátok el, hogy nem lesz unoka?
Egyedüli gyerek vagyok a családban, igaz, már 24 éves.
A családom gyerekként durván elkényeztetett, mindenki szemében én voltam a "kishercegnő". Amit akartam, az úgy volt.
Pl. ha a nagyszüleimnél aludtam, és reggelire tortát, süteményt akartam, akkor a tatám reggel 10-kor ment a kedvenc cukrászdámba. 7 éves koromban a nagybátyám Disneylandbe vitt, mert megkérdeztem, elvinne-e a szülinapomon. Más, ha valami nagyobb dolgot szeretett volna, arra várnia kellett karácsonyig, születésnapig. Én maximum kétszer kértem, és megkaptam.
De ahogy nőttem, ebből egyre több konfliktus volt, mert a tárgyak mellett sokat is foglalkoztak velem, ami egy idő után már sok volt nekem. Pl. 16-17 éves koromig szerettem, ha mindenhová autóval vittek, miután megcsináltam a jogsit, már egyedül szerettem volna menni. Vagy gyerekként, kiskamaszként sokat utaztam a nagyszüleimmel, később meg már inkább barátnőkkel, barátokkal mentem erre-arra, és nem arra vágytam, hogy a nyugdíjas nagyszüleimmel várost nézzek, vásárolgassak. Szóval nagyon nehezen fogadták el, hogy kezdtem felnőni/felnőttem.
Kb 4 éve megy a "na majd ha gyereked lesz" téma, meg hogy ők mennyire fogják majd szeretni, anyukám pl. azzal jön, hogy ő rögtön elmegy 4 órába dolgozni csak, és mindig ő lesz a gyerekemmel.
Másfél éve vagyunk együtt a párommal, azóta még durvább ez az egész.
Az igazság pedig az, hogy mi nem szeretnénk gyereket.
Sem most, sem 5 év múlva, sem 20 év múlva. Ezért is zavaró ez, hogy minden nagyobb családi összejövetelen nálunk ez szóba jön, és megy a kérdezgetés, célozgatás. Eddig nyíltan nem beszéltünk erről másoknak, szerintem ez nagyon nagyon magánügy.
Mondtuk már, hogy egy ideig még biztosan nem, 10-15 év múlva maximum, erre hogy hát miért, minden feltétel adott, másnál már a 2. is úton van...
Tudom, hogy nagyon vágynak unokára, ezért sem mondtam még. De nem akarom, hogy minden összejövetel ekörül forogjon.
Ha zavar téged akkor miért nem mondod meg, hogy nem lesz? Inkább essen nekik rosszul most, mert annál hamarabb dolgozzák fel és legalább túlteszik magukat rajta.
Ezt a másokhoz hasonlítást személy szerint nagyon nem bírom... Ők mondhatják, hogy "másoknak már a második is úton van (24 évesen???)" de te meg mondhatnád, hogy más szülők meglakást/kocsit vesznek a gyereknek vagy nemtudom. De ezt ne mondd meg, inkább legyetek túl azon, hogy nem lesz gyerek.
Agyonkényeztetett, szülők kiskedvencei az esetek nagy többségében önmagukon kívül mást nem képesek szeretni.
Egy szociológiai, evolúciós zsákutca.
Nem arról van szó, hogy ne tudnék mást szeretni. De köszönöm a pontos (és kéretlen) szakvéleményt.
Itt van a legjobb barátnőm kislánya, 3 éves. Születése óta sokat vagyok vele, 2 éves kora óta havonta, kéthavonta nálunk alszik. Szeretjük, jól elvagyunk vele, mégis minden alkalommal, amikor visszük haza, utána megbeszéljük, hogy azért jó, hogy nincs sajátunk.
Nem mindenkinek az anyaság, a szülőség az élet célja. Mi így, gyerek nélkül sokkal boldogabbak vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!