Sok nagyszülők miért nem tudja betartani a szülők kérését az unokákkal kapcsolatban?
Nagyon sok kérdésben olvastam itt és élőben is találkoztam azzal a jelenséggel, hogy a nagyszülők nem hajlandóak tartani a szülők által kért dolgokat, mikor az unokára vigyáznak.
Most olyan egyszerű, teljesíthető dolgokra gondolok, minthogy pl. ne adjanak édességet ebéd előtt, mert különben nem eszik a gyerek.
Nálunk nem ilyenek a nagyszülők, szerencsére abszolút úgy állnak hozzá a dologhoz, hogy megkérdeztek bennünket, mit lehet és mit nem szeretnénk, és ahhoz tartják magukat. Pl. egyik unoka szülei vegák, nem adnak húst a gyerekeknek, ezért ők sem etetik titokban csirkecombbal a kicsiket, pedig nem értenek egyet a dologgal, de azt vallják, a szülők dolga ezt eldönteni.
Mi meg a nasiztatást és édes, cukros italokat nem engedjük az 1 évesnek, nem vitatkoznak, nem próbálják kijátszani, adnak vizet és kész.
Persze, mi is úgy állunk hozzájuk, bármikor unokáznának, nyugodtan adjuk oda a gyereket.
De mi az oka annak, hogy sokan csakazértis sz*rnak a gyerekeik kérésére? Ez ilyen hatalmi játszma, hogy nekik ne mondja meg senki vagy mi?
Mert nagyszülő és el akarja halmozni mindennel az unokát.
Legalábbis szerintem.
Mert azt hiszik jobban tudják. Mindig ez van mögötte. Hogy majd ők...
Én ilyenkor szintén mint hármas, xy ideig nem vittem a gyerekem. Durciztak egy sort, és ennyi volt. :)
#6:
Helyén kezeltem a dolgokat. Világosan meg lett mondva neki, mi a gyerek(ek) ét-és napirendje.
Csakazértis eltértek tőle. Hogy nehogy már mi mondjuk meg. A gyerekek jelenlétében nem, mert nem akartam őket megijeszteni, de amikor ők nem voltak ott, kb 120 dB hangerővel mondottam meg, hogy kifejezetten utasítottam, hogy ne erőltessék a vegán/paleo/krvaannya szokásaikat, a gyerekek kolbászt, szalonnát, rántottát, pörköltet, gulyást esznek.
Mindig éhesen jöttek ugyanis haza, mert ahogy mondták "megint a szar madárkaja volt".
#3 voltam.
#8: Az a poén, hogy ha kaját nem is, de anyagi támogatást az étrendhez biztosítok.
#7.
"...kifejezetten utasítottam,"
Hát ezek után engem nem érdekeknél se te, se a gyereked, az biztos. A szüleid ne utasítgass, nem a beosztottaid.
Kérdező!
A nagyszülőnek egy dolga van: az unoka kényeztetése. Nálunk anyám az amúgy 18 éves kisunokanak akár éjfélkor is neki áll csirkecombot rántani, vagy palacsintát sütni, ha az épp elsohajtja magát. Nálunk egyetlen szabály volt: a mamánál mama a főnök, itthon még én. Ennyi. A gyerek nem hal bele, ha ebéd előtt édességet eszik egyszer egy héten, vagy ha a mamánál való nyaraláson a menüje sültkrumpli, rántott csirkecomb és palacsinta két hétig. Sok szülő be akarja korlátozni a nagyszülőt, csak azért, higy megmutassa, ok a főnök. Felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!