Ideje kiköltözni? Honnan tudod, hogy kész vagy? 18
Onnan, hogy:
1. el tudod látni magadat (kaja, mosás, főzés, ilyen-olyan megélhetési költségeket saját jövedelemből fedezed), és
2. legalább hetente - de inkább naponta - eszedbe jut, mit nem akarsz úgy csinálni, mint a szüleid vagy mit tudnál magadnak jót csinálni, ha a szüleid háztartásában nem kellene dolgoznod, vagy ők nem szólnának bele.
#1 Miért vagy ennyire frusztrált? Nem mindegy az neked, a kérdés sem az volt.
Írod, hogy nem a legjobb otthon a kapcsolat, azt csak te tudhatod, hogy mennyire nem. Csak azért, mert kényelmesebb otthon, ne maradj, de ha kisebb súrlódások vannak az természetes és ha még maradsz 1-2 évig, abban sincs semmi. Te érzed mennyire vagy érett. Ha otthon maradsz esetleg gyakorolhatod milyen lesz, ha elköltözöl. Pl. ha nem csináltad eddig annyira, főzzél valamit, indíts be egy mosást, ilyenek.
6.-nak.
De itt egy 18, azaz TIZENNYOLC éves emberről beszélünk!
Ciki vagy sem, én nem ismerek egyetlen 18 éves milliomost sem.
Most minek turkáltok más pénztárcájában? Nem állította, hogy van neki elég pénze, hanem a "feltételekre" kérdezett rá.
Szerintem akkor van ideje, ha Te menni szeretnél és meg is tudsz élni egyedül. Így vagy úgy. Én pl. kolis lettem 20 évesen, amikor felvettek egyetemre, de a szüleim tartanak el. Így bár külön élek, mégsem vagyok független, de legalább nem felügyelnek mikor hova megyek.
"Honnan tudja az ember, hogy készen áll? Mikor jön el az ideje a költözésnek?"
Ez olyan, mint a szerelem: tudni fogod, hogy ez az, eljött az ideje, mint ahogy azt is tudtad, hogy aha, ez az, ez a szerelem, amiről korábban nem tudtam, hogy milyen lesz.
Tudni fogod, hogy most már igenis jobb lesz, ha elköltözöl annak ellenére is, hogy otthon kényelmesebb, mert a kényelmen kívül más szempontok is lesznek, és azok többet nyomnak majd a latban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!