Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sok nagyszülők miért nem...

Sok nagyszülők miért nem tudja betartani a szülők kérését az unokákkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Nagyon sok kérdésben olvastam itt és élőben is találkoztam azzal a jelenséggel, hogy a nagyszülők nem hajlandóak tartani a szülők által kért dolgokat, mikor az unokára vigyáznak.

Most olyan egyszerű, teljesíthető dolgokra gondolok, minthogy pl. ne adjanak édességet ebéd előtt, mert különben nem eszik a gyerek.

Nálunk nem ilyenek a nagyszülők, szerencsére abszolút úgy állnak hozzá a dologhoz, hogy megkérdeztek bennünket, mit lehet és mit nem szeretnénk, és ahhoz tartják magukat. Pl. egyik unoka szülei vegák, nem adnak húst a gyerekeknek, ezért ők sem etetik titokban csirkecombbal a kicsiket, pedig nem értenek egyet a dologgal, de azt vallják, a szülők dolga ezt eldönteni.

Mi meg a nasiztatást és édes, cukros italokat nem engedjük az 1 évesnek, nem vitatkoznak, nem próbálják kijátszani, adnak vizet és kész.

Persze, mi is úgy állunk hozzájuk, bármikor unokáznának, nyugodtan adjuk oda a gyereket.

De mi az oka annak, hogy sokan csakazértis sz*rnak a gyerekeik kérésére? Ez ilyen hatalmi játszma, hogy nekik ne mondja meg senki vagy mi?

2021. aug. 30. 19:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
73%
Mert úgy vannak vele, hogy ők kényeztetni akarják az unokákat, ha náluk vannak, ők nem nevelik, az a szülő dolga.
2021. aug. 31. 08:29
 12/15 anonim ***** válasza:
41%

De igenis utasítom. Ha egyszer meg van határozva, mi az étrend, és mit szeret a gyerek (lásd még: "madárkaja", amit gyűlölnek), akkor ne a gyerekek idegein és az én idegeimen táncoljanak.

Ha nem tetszik nekik, akkor nem látják az unokákat. Ennyi. És ezt a feleségem is nyugodt szívvel megteszi a saját szüleivel szemben.

2021. aug. 31. 12:17
 13/15 anonim ***** válasza:
68%

12!

Nos, nyilvánvalóan a világon semmit nem veszítenek a szüleid azzal, ha nem látják a gyerekeidet, ha nekik is ilyen égbekiáltóan kiállhatatlan a stílusuk. Sőt. Jobb is lesz nekik. Madár kaján se hal éhen egy gyerek se pár nap alatt.

2021. aug. 31. 13:53
 14/15 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem 3 kategória van.

1. A szülő effektíve olyan dolgokat kér a nagyszülőktől, ami káros a gyereknek... ismerősöknél volt olyan, hogy 6éves forma, kicsit husi, de orvos és védőnő szerint is egészséges gyereket anyuci túl kövérnek talált (ilyen magát sanyargató topmodell külső típus), és megadta a szülőnek, hogy a gyerek mit ehet egy nap... és akkor az volt az étrend kb., hogy reggel egy szár zeller, ebédre 2 levél saláta és egy kis méretű natúr, sózatlan csirkemell, vacsora egy alma és két szelet sonka, nasinak meg egy joghurt... na hát ezt nyilván egy normális nagyszülő nem követi és nem éhezteti a gyereket. Próbáltak szólni a nőnek is, a gyerek apjának is... apuci anyuci feszes popóját nyalja... így nagyi és nagypapi csempésztek normális, tápláló élelmiszert a gyereknek

2. Úgy van vele a nagyszülő, hogy a nagyszülő arra van, hogy megszegje az ígéretét, és kényeztesse a kölyköt... fú, de utálom ezt a hozzáállást... főleg, ha azzal párosul, hogy közben a gyereket kövérezi... de tömi belé a csokit... és valahogy azt hiszi, az ő csokija nem hizlalja, és biztos a szülei cseszték el az étrendjét meg nem mozog eleget a gyerek

3. "Oké, hogy ő a szülő, de én jobban tudom, mert idősebb vagyok, és már felneveltem egy gyereket, és nem halt meg" (sajnos az ilyenből szokott lenni az, hogy pl. laktózérzékeny gyerek rosszul lesz, mert a nagyi dafke, csakazértis tejes sütit adott neki, mert "hát azt hittem, hogy csak hisztiztek meg divatoztok")

Sajnos utóbbi 2 kategóriával elég nehéz elbánni - ehhez a szülők együttes ellentámadása és szankciók kellenek.

2021. szept. 1. 18:56
 15/15 anonim ***** válasza:
83%

A gyereknek azt kéne megtanítani, hogy ahány ház, annyi szokás. Igen, lehet, hogy valamit a mamánál lehet, de otthon nem.

És nem, nem fog belehalni, ha pl csokit eszik ebéd előtt heti egyszer, havi párszor vagy ha nála szabad későn fennmaradni, sok chipset enni stb. Ha meg napi szinten van ott és kapná ezeket, akkor talán megint csak nem használati utasítást kéne adni meg ilyen szinten igénybe venni a nagyszülőt, hanem máshogy megoldani a gyermekfelügyeletet.

12-es, ha az én gyerekem lennél és merészelnél velem ordítani, pláne utasítást adni nekem, akkora pofont kapnál, hogy a fal adja a másikat. Örülhetsz, hogy a te anyukád, apukád nem ilyen, pedig baromira megérdemelnél egy orbitális maflást. Mégis ki a franc vagy te, hogy utasítgatni mered a szüleidet, leszólni az étrendjüket, beleugatni abba, hogy a SAJÁT otthonukban mit főzzenek? Nem allergiás a gyereked, hanem szimplán neveletlen takony, akárcsak te. Ha előttem szarozná a kaját, biztos, hogy vele is elbeszélgetnék a mások iránti tiszteletről, de veled főleg.

Nyilván amúgy te azt neveled belé, hogy vendégségben is mindenki is hozzá alkalmazkodjon, ő kénye-kedve szerint főzzön, nehogy már Nagysága kóstoljon meg valami újat, ami kívül esik a komfortzónáján.

2021. szept. 9. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!