Anyám miért ilyen undorító és szarik bele mindenbe?
Azért az anya se semmi, hogy ilyen körülmények között kell élnie a gyerekének. És most nem azért sajnálom a kérdezőt, mert neki kell kimosnia a saját ruháját, hanem mert nem élhet kényelmesen az otthonában, nem hívhat át senkit, mert mi van ha pont nála jön vissza minden a wc-ből. Jöttek olyan kommentek, hogy ez van, vagy kaját vesz anyuka vagy fizeti a gondok elhárítását, mert szimplán biztis nincs pénz. Az ilyen engem nagyon felidegesít. Ha nincs pénz, ne vállaljon gyereket. Ha meg vállalta, felelősséggel tartozik érte. Az én szüleimnek pl csak becsúszott mert 20 évesen úgy gondolták, úgy sem fog, és inkább egy doboz cigit vettek óvszer helyett. Folyton azt a szöveget tolták, hogy semmire nincs pénz, a havi 1000 ft-os osztálypénzt is sokallták, nem mehettem osztálykirándulásra mert nem tudták/akarták kifizetni amit az osztálypénz nem fedezett volna, a ház körüli szerelnivalókat saját maguk akarták megoldani, de csak rontottak a helyzeten és 3x annyiba került a végén, mintha azonnal szerelőt hívtak volna. Ezek és még sok más miatt számomra nem elfogadható válasz, hogy "nincs pénz és kész." Azzal sincs elintézve, hogy akkor a gyerek menjen diákmunkázni és az ő fizetését költik el erre. A gyerek nem kérte, hogy megszülessen.
Kérdező, azt tudom javasolni, amit páran már írtak, hogy próbálj gyűjtögetni, hogy minél hamarabb elköltözhess, ha annyi idős leszel. És mellette ha valamennyire van rá lehetőség, próbálj meg nyugisan beszélni anyukáddal. Ha amúgy jól keres és nem veri el másra a pénzét, akkor valami mélyebb dolog lehet a háttérben. Lehet nagy rajta a nyomás a munkája miatt (itt annyiban nem értek egyet a kérdezővel, hogy nem fárad el, mert simán elfáradhat, hiába nem gyári munka), mentálisan lehet el van fáradva és nem fogja fel, hogy milyen állapotban van a ház. Az is simán lehet, hogy történt valami, mit nem osztott meg veled, és az is hozzájárult, hogy nem foglalkozik a ház állapotával. Depressziós embereknél gyakori, hogy elhanyagolják a környezetüket, teljesen akaratlanul. Erre kellene valami megoldás. A ház, a kamasz gyerek, meg saját maga miatt. Édesapádról semmit nem írtál eddig. Ha már nincsenek együtt, nem lehetséges, hogy azóta/emiatt ilyen anyukád?
23/N
Utolsó elfelejted hogy senki se úgy tervezte a gyereket hogy majd milyen jó lesz egyedül nevelni. Szóval nem mindig a szülő hibája ha választani kell a kaja és más között. Ne ítélj első hallásra.
Ezt nem a kérdezőről írtam, csak te általánosan ítélkezel. Kérdező anyukája úgy néz ki higy csak igénytelen környezetére.
"Ha nincs pénz, ne vállaljon gyereket."
Érdekes, hogy apuka lelépett és cseszik a gyerekére, az valahogy senkit nem zavar. Férfiaknak lehet.
Nem szólnék hozzá érdemben, mert úgy látom, a létező összes nézőpontom már leírta valaki, csak az a kérdésem, amit már legalább 6 alkalommal feltett valaki, apuka hol van a képletből?
Leírom azt is, hogy 23/F a teljesség kedvéért.
Miért kell flegmázni, kedves kérdező?
Írtad 105 hozzászóláson keresztül egyszer is? Nem írtad, ellenben megszámoltam, 7x rákérdeztek a hozzászólók és mindannyiszor ignoráltad a kérdést. Magunktól hogy találnánk ki?
Kicsit vissza kellene venni az arcból, ne itt éld ki a frusztrációid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!