Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem kinőttem a “gyereksz...

Úgy érzem kinőttem a “gyerekszobát”. Valaki más is érezte már így magát?

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést csak azért írom ki, hogy beszélgetést indítsak, nem várok konkrét megoldást. Csak szeretném kiírni amit gondolok és kívancsi vagyok hogy mit gondoltok erről, volt/van e más is ilyen cipőben.

Szóval 21 éves vagyok, egyetemre járok és 2 éve párkapcsolatban élek. Az utóbbi két dolog gyökeresen megváltoztatta az életemet, megváltozott a rutinja az életemnek.

A probléma az hogy van kettő kicsi testvérem, és nagyon nagy a korkülönbségünk, köztünk meg 2 év van. Emiatt a családom többi részének teljesen más a bioritmusa. Ők 6-kor kelnek mert mennek a suliba a gyerekek, és este fél 8-8 között mennek aludni. Ez engem addig nem zavart amíg nem jártam egyetemre , és nem volt barátom, mert addig otthon voltam minden nap, mikor gimis voltam akkor már legkésőbb 5-kor otthon voltam. Most viszont sokszor este 8-után érek haza mert este vannak óráim az egyetemen, illetve van hogy átmegyek a barátomhoz és este 9-re hazahoz. És az a probléma hogy ilyenkor már mindenki alszik otthon, emiatt sokszor érzem magam szarul hogy én akkor érek haza, nem tudok sokszor vacsorázni meg járkálni a lakásban mert felverném a családot( a lakásunk úgy van kiépítve hogy a nappalinkban van a konyha és onnan nyílik az összes hálószoba). Aztán, nekem iszonyatosan sokat kell tanulnom az egyetemre, a családom viszont vígan elvan hétvégente , mennek mindenfele. Én meg mindig kimaradok mindenből. Egyébként a barátomnak is 10-12 évvel fiatalabb tesói vannak, de náluk vhogy más az életforma, ott nincsen az hogy este takarodó van és mindent a gyerekek igényeihez igazítanak. Úgy érzem, hogy teljesen kinőttem ezt a közeget és elég rosszul érzem magam itthon. Furcsa szituáció ez hogy a barátommal azt tervezzük hogy mikor hogyan költözzünk össze, meg gyermekvállalásról is beszélgetünk, közben meg itthon ugyanúgy vagyok kezelve mint a kistestvéreim( ez alatt azt értem hogy folyamatosan minden apró botlásom miatt leüvöltenek, ha kiöntöm véletlen a tejet a földre vagy ha útban vagyok a konyhában stb ).

Nagyon sok minden zavar ami itthon van, a barátommal sokkal jobban érzem magam, és úgy érzem hogy szintet kéne lépnem és hamar elköltöznöm, mert már teljesen más utakat járok( folytatom kommentben)

2022. márc. 26. 14:41
 71/100 anonim ***** válasza:
85%

“ mondtam hogy ha magamra mosnék és megmondanám hogy azért mert nincs kimosva a ruhám 2 hete , ez igenis rosszul esne a szüleimnek mert az igenis feléjük lenne egy negatív visszacsatolás.”

Hat nem is kell ezt így anyád szemére vetni. 😀 csak simán mondod hogy anyu mosok egyet mindenkire, hogy ne neked kelljen…

2022. márc. 27. 10:38
 72/100 anonim ***** válasza:
42%

Gondolom a kérdező anyja azon akad ki, ha mondjuk a csajszi be akar rakni összesen egy db gatyát másfel órás mosásra este 11kor amikor hazaér. Gyanítom, az nem penne bajy ha közös mosásban segítene, csak ez fel sem merült a kérdezőben.

Vagy, hogy van otthon kaja, mégis úgy van beallítva, hogy éhezik mindenki, mert neki nem jó a babfőzelék, 21evesen anyunak sír péksütiért. Mindezt úgy, hogy az utolsó fillérig el van tartva.

2022. márc. 27. 10:39
 73/100 anonim ***** válasza:
82%

Kicsit túlzásokba esik a kérdező. Nincs kaja, minden hétvégén tanulnia kell, folyton reggeltől estig egyetem stb… egy-egy esetet úgy állított be mintha az lenne az általános.

A szülei nem adnak neki pénzt ebédre… gondolom arra nem adnak, hogy naponta 2000 Ft-ért ebédeljen valahol, de írta is a kérdező hogy szokott főzni (amihez az alapanyagokat a szülei állják), szóval nem hal éhen. Más meg koliban él és egy forintot nem kap otthonról…

Ha szerdától szombatig nincs otthon kenyér akkor mit esznek a többiek amúgy? Hagyjuk már…

2022. márc. 27. 10:48
 74/100 anonim ***** válasza:
74%

" engem szidtok hogy miért nem mosok magamra mégis. Lépjünk túl ezek a mosós storyn. De ezek mind olyan dolgok amiket egy szülőnek biztosítania kellene a gyerekének, legyen az kiskorú vagy nagykorú."

Na azért ne már.

Ha te már felnőttnek képzeled magad és már párkapcsolatod is van, nehogy már elvárd, hogy anyád mosson rád.

Pláne ezt lány létedre.

Neked itt hiába akar ajánlani bárki bármit, te nem akarsz változtatni, csak nyafogsz mindenen. Van pár ilyen ismerősöm, évek múlva is ugyanott tart még. Csak panaszkodik.

Ha nagyon akarsz, bérelhetsz csak szobát is, felén azért 50-60 ezret kérnek csak. És ha a párod is akar változtatni, közösen kerestek melót. Ennyi az egész. És akkor még együtt is tudtok lenni kényelmesen úgy is.

2022. márc. 27. 10:49
 75/100 anonim ***** válasza:
74%

“ van hogy két hétig nem mossák a ruhákat… Nem fogok mindent felsorolni, leírtam azt is hogy konfliktus van abból ha elmondom mi nem tetszik. ”

Tehát ez se mindig érvényes, csak van olyan, hogy nem mostak 2 hétig. Te itt picsogsz hogy mennyire lefoglal az egyetem, akkor gondold el anyudat…munka plusz két kisgyerek…

Neked amúgy nem is kell elmondani hogy mi nem tetszik, hát a pofám leszakad. Inkább mondanád hogy figyi, ma csak délután lesz órám, reggel elmegyek bevásárolok, hogy ne nektek kelljen munka után.

2022. márc. 27. 11:11
 76/100 anonim ***** válasza:
0%
Akinek nem ilyen a családja, az úgysem érti.
2022. márc. 27. 11:21
 77/100 anonim ***** válasza:
85%

Azt írod támadásnak vesznek mindent. Hat ne haragudj én is kiakadnek ha a 21 éves gyerekem számon kérne h miért nem mosok gyakrabban vagy miért nem veszek neki péksütit, amit magával tud vinni. Menj le te a pékségbe ha akarsz.

A szemét toxik szüleid… anyu még a vajas kenyeret se keni meg neked mi?

Abba nem gondoltál bele hogy nekik meg a nyafka követelőző stílusodból van elegük, meg hogy a pofája vagod mindenre?

Ha meg tényleg vannak nagyobb gondjaid akkor azokat írd le.

2022. márc. 27. 11:25
 78/100 anonim ***** válasza:
85%

76-os mégis milyen? Hogy hétvégén el mernek menni kirándulni? Hogy anyu nem mos-vasal a 21 éves gyerekre, meg nincs minden nap bekészítve neki a friss péksüti? Hát vehet ő is boltban, az egyetem mellett úgy is rugalmasabb még a szabadideje, mint a szüleinek munka mellett.

Szerintem a szüleinek az a baja, hogy a kérdező szóvá teszi hogy neki ez meg az nem tetszik amit csinálnak, ahelyett hogy kicsit önállósodna.

2022. márc. 27. 11:29
 79/100 anonim ***** válasza:
85%
Azért ha majd összeköltözöl a barátoddal, remélem te minden nap mosod majd a gatyáit és a pékségben indítod a reggelt friss péksütivel.
2022. márc. 27. 11:34
 80/100 anonim ***** válasza:
86%
Ja.. higy úgy nincs kaja otthon, h nincs a hűtőben füstölt lazac meg pármai sonka és mindig keszenletben friss ropogós magos zsömle a kezműves pekségből...? Ez tenyleg toxikus...😂😂😂
2022. márc. 27. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!