Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem kinőttem a “gyereksz...

Úgy érzem kinőttem a “gyerekszobát”. Valaki más is érezte már így magát?

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést csak azért írom ki, hogy beszélgetést indítsak, nem várok konkrét megoldást. Csak szeretném kiírni amit gondolok és kívancsi vagyok hogy mit gondoltok erről, volt/van e más is ilyen cipőben.

Szóval 21 éves vagyok, egyetemre járok és 2 éve párkapcsolatban élek. Az utóbbi két dolog gyökeresen megváltoztatta az életemet, megváltozott a rutinja az életemnek.

A probléma az hogy van kettő kicsi testvérem, és nagyon nagy a korkülönbségünk, köztünk meg 2 év van. Emiatt a családom többi részének teljesen más a bioritmusa. Ők 6-kor kelnek mert mennek a suliba a gyerekek, és este fél 8-8 között mennek aludni. Ez engem addig nem zavart amíg nem jártam egyetemre , és nem volt barátom, mert addig otthon voltam minden nap, mikor gimis voltam akkor már legkésőbb 5-kor otthon voltam. Most viszont sokszor este 8-után érek haza mert este vannak óráim az egyetemen, illetve van hogy átmegyek a barátomhoz és este 9-re hazahoz. És az a probléma hogy ilyenkor már mindenki alszik otthon, emiatt sokszor érzem magam szarul hogy én akkor érek haza, nem tudok sokszor vacsorázni meg járkálni a lakásban mert felverném a családot( a lakásunk úgy van kiépítve hogy a nappalinkban van a konyha és onnan nyílik az összes hálószoba). Aztán, nekem iszonyatosan sokat kell tanulnom az egyetemre, a családom viszont vígan elvan hétvégente , mennek mindenfele. Én meg mindig kimaradok mindenből. Egyébként a barátomnak is 10-12 évvel fiatalabb tesói vannak, de náluk vhogy más az életforma, ott nincsen az hogy este takarodó van és mindent a gyerekek igényeihez igazítanak. Úgy érzem, hogy teljesen kinőttem ezt a közeget és elég rosszul érzem magam itthon. Furcsa szituáció ez hogy a barátommal azt tervezzük hogy mikor hogyan költözzünk össze, meg gyermekvállalásról is beszélgetünk, közben meg itthon ugyanúgy vagyok kezelve mint a kistestvéreim( ez alatt azt értem hogy folyamatosan minden apró botlásom miatt leüvöltenek, ha kiöntöm véletlen a tejet a földre vagy ha útban vagyok a konyhában stb ).

Nagyon sok minden zavar ami itthon van, a barátommal sokkal jobban érzem magam, és úgy érzem hogy szintet kéne lépnem és hamar elköltöznöm, mert már teljesen más utakat járok( folytatom kommentben)

2022. márc. 26. 14:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/100 anonim ***** válasza:
28%
Ja, kezdtem azt hinni, talán anyádnak segítesz vagy tanulsz a kistesóal.
2022. márc. 27. 13:08
 92/100 anonim ***** válasza:
95%
Mi a tökömnek kellene tanulnia a kistesóval, nem az ő feladata.
2022. márc. 27. 13:37
 93/100 anonim ***** válasza:
16%

92, hát nézd el nekem, nekem természetes volt, hogy kiveszem a részem a család életéből, amibe az is beletartozott, hogy tanultam a tesómmal.

Nem az ő dolga? Lehet. Még pakolni is lehet.

2022. márc. 27. 13:41
 94/100 anonim ***** válasza:
87%

De miért ne lenne értelme válaszolnod? Szerintem ezek korrekt felvetések, hogy pl mi akadályoz meg abban hogy egyetemre menet megvedd magadnak a péksütit stb.

Mitől toxikusak a szüleid, mert amiket írtál azoktól biztos nem. Ha van nagyobb probléma azokat írd le inkább.

Jogos amúgy ha ennyi idősen önálló életre vágysz. De nekem bocsi, de egy kicsit körülményesnek tűnsz. Reggeltől estig elfoglalt vagy, jaj éjszaka is tanulni kell, zavarnak a tanulásban (suliban/konyvtarban tanulni?), jaj nincs munka vagy ami van nem jó stb stb. Az is baromság hogy a szülőnek szerinted mosni kell a felnőtt gyerekére, most akkor ha valaki otthon él 30 évesen az anyja mossa a ruháit? Amúgy is minek mosnal külön magadra, egy háztartásban éltek, minek különcködni.

Az jogos hogy vágysz már a külön életre, és mindenkinek vannak olyan dolgok amik zavarjak, és örül ha elköltözik és nem úgy kell csinálnia. De pusztán emiatt rossznak beállítani a szülőket nem jogos. Azt is írtad hogy ha valamit szóvá teszel kiakadnak. Most itt nem írtál konkrétumot, mert pl olyanokért szólni hogy nem járnak elég gyakran bevásárolni mikor te is segíthetnek nem jogos. De ebből nem tudni, higy tényleg rossz a kapcsolatotok és nem tudtok semmit megbeszélni, ami jogos lenne azt sem, vagy csak már annyira költöznél hogy minden zavar.

2022. márc. 27. 13:43
 95/100 anonim ***** válasza:
85%

Miért nem válaszolsz, ha itt vagy?

Rengeteg ötletet írtunk, mindegyik megvalósíthatatlan?

2022. márc. 27. 13:55
 96/100 anonim ***** válasza:
88%
95, mert most éppen másik nickről egyetért magával 😂
2022. márc. 27. 13:57
 97/100 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező!

Tudom, hogy sokan szidnak, de azért valamennyire átérzem a helyzetet.

Nekem is anyukám ilyen volt, sose engedte, hogy főzzek vagy süssek (elrontom, felgyújtom a konyhát, most takarította le a pultot, koszos lesz stb.), mossak (rosszul teregetek, nem huzkodom ki, stb.), takarítás (ott maradt egy folt, nem jó ez a vegyszer, túl szagos a cucc amit a vízbe raktam stb). Ha kértem, hogy mutassa akkor meg, arra sose volt ideje, meg hogy ő 16 évesen háztartást vezetett, én bezzeg egy rizst se tudok főzni. Amikor rámutattam, hogy lehet én is tudnék mindent, ha hagyná, akkor meg persze jött az én mindig azt mondom, hogy minden az ő hibája. Szóval rohadtul el akartam költözni, de nagyon tenni nem tettem érte. :D

Egy szülő nem attól kezel téged felnőttként, hogy 18 vagy és szexelsz, meg bemehetsz a dohányboltba legálisan, hanem ha felnőttként viselkedsz és a tetteid is ezt bizonyítják (normál esetben, itt gyk-n gyakran látom a kivételt).

Így visszatekintve 20 évesen én is gyerek voltam nagyon, sokszor ugyanezekkel a problémákkal, hogy nincs munka (=nem vesznek fel olyanra, amihez 20 percet kell csak utazni és elég heti 8-10 órában a gép előtt ülni, lehetőleg 1000+ órabér mellett), nem tudok otthonról kaját vinni (=egy sajtos szendvicset se csináltam magamnak).

Aztán történt egy tragédia a családban és egyik napról a másikra fel kellett nőnöm. Akkor meg tudtam oldani a heti 20 óra melót (ráadásul raktárban, mert ott lehetett 20.00-ig maradni), nyáron éjszaka pultoztam (és rohadtul utáltam, hogy a szaktársaim buliznak még fesztiváloznak, nekem meg mosolyognom kell az ezredik bunkóra), hogy vizsgaidőszakban tudják tanulni. Egy évet csúsztam, de kiverekedtük magunkat a gödörből. Utána soha nem szólt, hogy hogyan teregetek vagy ne rakják ecetet a vízbe.

Szóval döntsd el, hogy neked mi a fontos. Ha mondjuk idén vagy jövőre végzel az egyetemen és azzal kapsz majd jó melót, akkor szorítsd össze a fogad és dobbants ha megvan a fix meló és 3 havi kaució.

Ha még sok van hátra, akkor dönthetsz úgy, hogy önállósodsz, de ez nyilván az egyetem rovására megy, mindent nem lehet. Meló még van Pesten, maximum nem az igényeidnek megfelelő. Ez persze nem baj, de ha tarthatatlan a helyzet, akkor a pénz felülírja a büszkeséget.

2022. márc. 27. 14:26
 98/100 anonim ***** válasza:
70%

90. Pedig nem artana valaszolnod a felmerült kérdesekre... és finomítani a barokkos túlzásaidon.

Pl hogy egy ötfős családban hogyhogy nincs otthon SEMMI kaja?

2022. márc. 27. 19:25
 99/100 anonim ***** válasza:
69%

A felhasználónak nem tudunk üzenetet továbbítani

(nincs ilyen felhasználó vagy már törölte regisztrációját vagy letiltásra került a fiókja)!

Nyakamat rá, nem ő törölte, kivágták...

2022. márc. 27. 19:48
 100/100 anonim ***** válasza:
52%
100
2022. márc. 27. 19:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!