Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem kinőttem a “gyereksz...

Úgy érzem kinőttem a “gyerekszobát”. Valaki más is érezte már így magát?

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést csak azért írom ki, hogy beszélgetést indítsak, nem várok konkrét megoldást. Csak szeretném kiírni amit gondolok és kívancsi vagyok hogy mit gondoltok erről, volt/van e más is ilyen cipőben.

Szóval 21 éves vagyok, egyetemre járok és 2 éve párkapcsolatban élek. Az utóbbi két dolog gyökeresen megváltoztatta az életemet, megváltozott a rutinja az életemnek.

A probléma az hogy van kettő kicsi testvérem, és nagyon nagy a korkülönbségünk, köztünk meg 2 év van. Emiatt a családom többi részének teljesen más a bioritmusa. Ők 6-kor kelnek mert mennek a suliba a gyerekek, és este fél 8-8 között mennek aludni. Ez engem addig nem zavart amíg nem jártam egyetemre , és nem volt barátom, mert addig otthon voltam minden nap, mikor gimis voltam akkor már legkésőbb 5-kor otthon voltam. Most viszont sokszor este 8-után érek haza mert este vannak óráim az egyetemen, illetve van hogy átmegyek a barátomhoz és este 9-re hazahoz. És az a probléma hogy ilyenkor már mindenki alszik otthon, emiatt sokszor érzem magam szarul hogy én akkor érek haza, nem tudok sokszor vacsorázni meg járkálni a lakásban mert felverném a családot( a lakásunk úgy van kiépítve hogy a nappalinkban van a konyha és onnan nyílik az összes hálószoba). Aztán, nekem iszonyatosan sokat kell tanulnom az egyetemre, a családom viszont vígan elvan hétvégente , mennek mindenfele. Én meg mindig kimaradok mindenből. Egyébként a barátomnak is 10-12 évvel fiatalabb tesói vannak, de náluk vhogy más az életforma, ott nincsen az hogy este takarodó van és mindent a gyerekek igényeihez igazítanak. Úgy érzem, hogy teljesen kinőttem ezt a közeget és elég rosszul érzem magam itthon. Furcsa szituáció ez hogy a barátommal azt tervezzük hogy mikor hogyan költözzünk össze, meg gyermekvállalásról is beszélgetünk, közben meg itthon ugyanúgy vagyok kezelve mint a kistestvéreim( ez alatt azt értem hogy folyamatosan minden apró botlásom miatt leüvöltenek, ha kiöntöm véletlen a tejet a földre vagy ha útban vagyok a konyhában stb ).

Nagyon sok minden zavar ami itthon van, a barátommal sokkal jobban érzem magam, és úgy érzem hogy szintet kéne lépnem és hamar elköltöznöm, mert már teljesen más utakat járok( folytatom kommentben)

2022. márc. 26. 14:41
 41/100 anonim ***** válasza:
92%

“ És nekem ne mondja azt senki hogy ez rendben vagy, hogy az alap jólétem nincs biztosítva és el vagyok nyomva…”

Az alapjóléted biztosítva van. Van tető a fejed felett, nem haltál még égen eddig, van lehetőséged tanulni, és még sorolhatnám.

Na már most, én tennék fel neked néhány kérdést.

Hányszor segitessz otthon a szüleidnek?

Takaritás, mosogatás, mosás (haha), főzés, vasalás, fűnyírás és a lista végtelen. Gondolom mindent Édesanyád csinál.

Én ezt valahogy így képzelem el:

Van egy 21 éves “gyerek”, aki egy kanalat nem mos el maga után, ellenben nonstop követelőzik, terrorizálja a testvéreit, kisfőnököt játszik (KUSS mindenkinek, mert ő tanul) stb.

Ha ennyire zavaró a helyzet, miért nem a barátodnál tanulsz? Ja, mert ott mást csináltok?

Mondok jobban. Miért nem mész el könyvtárba es tanulsz ott?

2022. márc. 26. 17:21
 42/100 anonim ***** válasza:
89%
Moss a pasidnál, barátnődnél, mosodában, nagyinál...
2022. márc. 26. 17:24
 43/100 A kérdező kommentje:
41 olvasd vissza, leírtam a válaszokat.
2022. márc. 26. 17:27
 44/100 anonim ***** válasza:
94%

“ este 8-után érek haza mert este vannak óráim az egyetemen, illetve van hogy átmegyek a barátomhoz és este 9-re hazahoz. És az a probléma hogy ilyenkor már mindenki alszik otthon, emiatt sokszor érzem magam szarul hogy én akkor érek haza, nem tudok sokszor vacsorázni meg járkálni a lakásban mert felverném a családot”

Akkor haza mész elöbb, vagy vacsorázol a barátodnál. Ez még nem jutott eszedbe?

“ Aztán, nekem iszonyatosan sokat kell tanulnom az egyetemre, a családom viszont vígan elvan hétvégente , mennek mindenfele. Én meg mindig kimaradok mindenből. ”

Fuuu a toxikus szemétláda családod! Hát igen! Ez is az Ő hibájuk.

2022. márc. 26. 17:28
 45/100 anonim ***** válasza:
80%
Melyik egyetemen kell korán kelni és estig bent lenni? Mert mindkettőt állítod.
2022. márc. 26. 17:30
 46/100 A kérdező kommentje:

44 nyilván a barátomnál vacsorázok ha nála vagyok. Én arról beszélek amikor suliból jövök haza. Illetve alapból arról hogy ő túl korán mennek aludni , és felverem őket mikor hazaérek. Ez nekem kellemetlen , ennyi

45. Az egyetemen össze-vissza vannak órák, valamikor reggel 8-ra kell menni, valamikor este kell menni, de nem egész nap vannak órák…

2022. márc. 26. 18:06
 47/100 anonim ***** válasza:
90%

Száz szónak is egy a vége, ha kényelmetlen otthon, akkor el kell költözni.

Erre vagy van esélyed belátható időn belül, vagy maradnak az idegesitő dolgok.

2022. márc. 26. 18:18
 48/100 anonim ***** válasza:
83%

33: Aha.

és a kistesóid meg éheznek...

2022. márc. 26. 18:56
 49/100 anonim ***** válasza:
87%

#37: na én is ezt kérdezném....

Otthon koncerteznek korgó gyomorral öten...????

Valami nem stimmel a kérdezőnél!

2022. márc. 26. 18:57
 50/100 anonim ***** válasza:
87%
Amit megélsz, az tök normális, most kezd kinyílni a csipád, kezdesz felnőni, mindent masképp akarsz csinálni és minden szar amit ők csinálnak. Költözz el, éld a saját életed, csinálj mindent úgy, ahogy te szeretnél. Ha belehergeled magad ebben a kamu mártír szerepbe, az csak neked lesz rossz, megromlik a viszonyod a családoddal. Az,hogy a barátodtól több szeretetet kapsz, normális, ez lenne az élet rendje, hogy saját családot alapítunk. Remélhetőleg a szüleid is egymásnak a legfontosabbak. A vicces ebben, hogy 10-15 év és már nem is lesz minden szokásuk szar, sőt, lesz amit kimondottan jónak tartasz majd. :) Az éhezős sztorit viszont egyszerűen én sem akarom elhinni.. 3 napig éhezik az egész család?
2022. márc. 26. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!