Úgy érzem kinőttem a “gyerekszobát”. Valaki más is érezte már így magát?
Ezt a kérdést csak azért írom ki, hogy beszélgetést indítsak, nem várok konkrét megoldást. Csak szeretném kiírni amit gondolok és kívancsi vagyok hogy mit gondoltok erről, volt/van e más is ilyen cipőben.
Szóval 21 éves vagyok, egyetemre járok és 2 éve párkapcsolatban élek. Az utóbbi két dolog gyökeresen megváltoztatta az életemet, megváltozott a rutinja az életemnek.
A probléma az hogy van kettő kicsi testvérem, és nagyon nagy a korkülönbségünk, köztünk meg 2 év van. Emiatt a családom többi részének teljesen más a bioritmusa. Ők 6-kor kelnek mert mennek a suliba a gyerekek, és este fél 8-8 között mennek aludni. Ez engem addig nem zavart amíg nem jártam egyetemre , és nem volt barátom, mert addig otthon voltam minden nap, mikor gimis voltam akkor már legkésőbb 5-kor otthon voltam. Most viszont sokszor este 8-után érek haza mert este vannak óráim az egyetemen, illetve van hogy átmegyek a barátomhoz és este 9-re hazahoz. És az a probléma hogy ilyenkor már mindenki alszik otthon, emiatt sokszor érzem magam szarul hogy én akkor érek haza, nem tudok sokszor vacsorázni meg járkálni a lakásban mert felverném a családot( a lakásunk úgy van kiépítve hogy a nappalinkban van a konyha és onnan nyílik az összes hálószoba). Aztán, nekem iszonyatosan sokat kell tanulnom az egyetemre, a családom viszont vígan elvan hétvégente , mennek mindenfele. Én meg mindig kimaradok mindenből. Egyébként a barátomnak is 10-12 évvel fiatalabb tesói vannak, de náluk vhogy más az életforma, ott nincsen az hogy este takarodó van és mindent a gyerekek igényeihez igazítanak. Úgy érzem, hogy teljesen kinőttem ezt a közeget és elég rosszul érzem magam itthon. Furcsa szituáció ez hogy a barátommal azt tervezzük hogy mikor hogyan költözzünk össze, meg gyermekvállalásról is beszélgetünk, közben meg itthon ugyanúgy vagyok kezelve mint a kistestvéreim( ez alatt azt értem hogy folyamatosan minden apró botlásom miatt leüvöltenek, ha kiöntöm véletlen a tejet a földre vagy ha útban vagyok a konyhában stb ).
Nagyon sok minden zavar ami itthon van, a barátommal sokkal jobban érzem magam, és úgy érzem hogy szintet kéne lépnem és hamar elköltöznöm, mert már teljesen más utakat járok( folytatom kommentben)
Az egyetemen össze-vissza vannak órák, valamikor reggel 8-ra kell menni, valamikor este kell menni, de nem egész nap vannak órák
Igen, ezzel tisztában vagyok, csak te úgy adod elő, hogy minden reggel korán kelsz, este mindig későn érsz haza...
"Összegezve, elég toxikus családban élek"
Ez nem toxikus család, csak neked is fel kéne fognod, hogy nem egyedül élsz. Nyugi, ha férjed lesz és gyerekeid, ugyanilyen "toxik" emberek fognak körül venni, és képzeld, akkor is alkalmazkodnod kell.
AMúgy miért nem mosod ki a ruháid? Ha elköltözöl, akkor is magadnak kell.
"Kedves harmadik. Te is a mosdókagylóban szoktál pulóvert, farmert mosni? Nem hiszem. Ha meg én indítom be a mosógépet, abból is konfliktus van itthon de mindegy."
Aki tiszta akar lenni, az nem nyafog.
Volt olyan, kiskoromban, hogy nem volt melegvízünk, gázon melegítettük a vizet, én is nyafoghattam volna, de képzeld még így is tisztálkodtunk minden nap.
Van akinek meg hiába van, nem használja.
Kézzel kimosod a ruhád, amilyen szép idő van, hamar megszárad.
Ha meg pénz kell, alkalmi vagy diákmunka.
Sokan kerdezitek, hogy 3 napig nincs kaja a kerdezonel, de leirta, hogy nincs olyan kaja, amit O (!!!) szeretne, pl. Peksuti meg felvagott.
Ez az en ertelmezesem szerint azt jelenti, van otthon kaja, csak a kerdezonek nem az kene, hanem a peksuti, meg gondolom a kapszulas nespresso 😀
Kérdező csak panaszkodik mint egy kamasz. Pedig étel biztos van otthon kávéfőző valószínűleg jó de ő mennő kávét szeretne inni .
Kérdező irány egy albérlet szedj össze egy kis pénzt azt az albérletben ihatsz ha tudsz menő kávét.csendben tanulhatsz és akkor jössz mész amikor akkarsz olyan ételt eszel ami akkarsz meg futja fizetésből.
Felnőtt gyereket nem kötelesek eltartani,egyetemre sem kötelező járni lehetet volna szakmát tanulni és dolgozni de most is mehetsz dolgozni ha akkarsz egyetem mellett.
" engem szidtok hogy miért nem mosok magamra mégis. Lépjünk túl ezek a mosós storyn. De ezek mind olyan dolgok amiket egy szülőnek biztosítania kellene a gyerekének, legyen az kiskorú vagy nagykorú."
Nagyon egy elkényeztetett gyerek Vagy még. Miért kellene ezt biztosítani???? Egy mosást? Remélem a szobádat nem ők takarítatlanék. Egy alsós gyerek képes rá.
"2 éve párkapcsolatban élek". Nem nem élsz. Költözz külön tényleg. Egyetem mellett lehet bőven dolgozni, ( jog mellet is, mire valaki azzal jönne, hogy ez de nehéz.) Képzeld valaki otthonról egy fillért nem kap, nem is lakik otthon még is végez egyetemet. Meg tudod mi az , dolgozni tanulni, rendet tartani magad körül.
Dehogynem lehet levonni következtetést. Általában minden szakon vannak, akik úgy tartják fenn magukat, hogy dolgoznak, nyilván lehetséges.
Vagy ha nem is fenntartani magát, de egy-egy bevásáflásba beszállhatna a kérdező, rögtön nem lenne olyan követelőző a hangnem, és lenne otthon péksüti is ha megveszi magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!