Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretném elvégezni az orvosit...

Szeretném elvégezni az orvosit, a férjem semmiben nem támogat? Miért nem látja, hogy ez nekem így nem élet?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk házasok, a lányunk 8 hónapos.

Sokáig kerestem az utamat, 3 egyetemi képzést is kipróbáltam, de egyiknél sem éreztem azt, hogy azok lennének a nekem valók. Utána férjhez mentem, megszületett a kislányunk és most itthon vagyok vele. Van hobbim, nyelvet is tanulok, de érzem, hogy ennél többre vágyom...

Az orvosi mindig érdekelt, de féltem a kihívástól, attól, hogy elkezdem, de nem sikerül. Viszont már azt érzem, hogyha ennyi év után is eszembe jut, akkor igenis megér egy próbát.

Először érettségizni szeretnék emelt szinten kémiából és biológiából. Mivel középiskolában teljesen humán beállítottságú voltam és mind a két tárgyból azért lett jó jegyem, mert a tanárunk tudta, hogy nem egy emelt nyelv és történelem tagozatos osztályból fogunk az orvosira indulni és a dolgozataink kérdéseit előre kiadta általában ismétlés címszó alatt. Szóval az ilyen szintű tudásom körülbelül a nullával egyenlő, ezért először ezt szeretném rendbe tenni. Emiatt 2023-ban jelentkeznék csak, addig a kémiával, biológiával foglalkoznék, készülnék az érettségikre. Az időmből igazából kitelik.

A szüleim támogatnak, örültek a hírnek. A férjem meg ellenzi, mert hogy még úgy is nehéz, hogyha az embernek semmi dolga, kötelezettsége mellette, nemhogy gyerek mellett. És hogy ezzel azt döntöm el, hogy a gyerekem a fél gyerekkorát nélkülem fogja eltölteni. Mintha ő amúgy 24/7 a lányunkkal, vagy velem lenne. Ő is ugyanúgy dolgozik, más anyák sem vannak évekig 0-24 a gyerek mellett. Ráadásul mire kezdeném az egyetemet, a lányunk sem lesz már ennyire pici.

Én mindenben mellette álltam mindig, támogattam, amiben csak tudtam. Rosszul esik, hogy ő ehhez így áll hozzá, és csak lebeszélne az egészről.

2021. dec. 30. 12:01
 71/119 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező simán, próbáld meg. Engem is eltart a férjem, az apám aki idén 140 éves de azt mondta addig nem hal meg míg tízszer nem végzem el az orvosit. és nekik hála idén végzek a negyedik orvosimon, és utána jelentkezem az ötödikre. Még csak 60 éves vagyok, még két orvosi simán belefér.

Bár múltkor nem ismert meg a gyerekem ez kicsit fura hiszen fél éve is látott két vizsga között mikor beengedtem a cselédeket meg bébiszittert.

2021. dec. 30. 13:24
 72/119 anonim ***** válasza:
85%

Anno emelt szinten érettségiztem angolból és történelemből, mind a kettő 90% felettire sikerült.

Ezen jót nevettem. Egy emelt biológia tényleg nem nehéz, nekem 87%-osra sikerült, de az emelt kémia az egyik legnehezebb érettségi, amivel rengeteget lehet szenvedni.

2021. dec. 30. 13:24
 73/119 anonim ***** válasza:
64%
#74: 👍😂😂😂
2021. dec. 30. 13:27
 74/119 anonim ***** válasza:
76%
Nézd, ha a pénz nem számít és az sem számít, hogy sokkal kevesebbet lehet veled a férjed, akkor minek kell az ő beleegyezése ? Azért vele tisztázd, hogy miért nem támogat ill. milyen, számodra kellemetlen lépéseket tenne, ha mégis nekivágnál a dologba. Mert ugyebár az sem vezet jóra egy házasságban, ha a házasfelek egy ilyen, mindkét felet, sőt a gyereket is érintő dologban nem értenek egyet és az egyik fél nem tud kibontakozni a házasságban,miközben az igazi párkapcsolat arról szól, hogy mindkét fél legyen képes megvalósítani önmagát a másik segítségével. Megjegyzem, vannak férfiak, akik "rossz néven veszik" (kisebbségi komplexusuk előjön), ha a feleségük tovább tanul és a férjjel azonos vagy magasabb fokú végzettséget szerez (ismertem ilyen házaspárt és válás lett a vége).
2021. dec. 30. 13:28
 75/119 anonim ***** válasza:
84%
Mindenbe belefogsz és nincs látszatja. A férjed fél, hogy ennek is az lesz a vége. Mert az lesz.
2021. dec. 30. 13:30
 76/119 anonim ***** válasza:
91%
Ha az ötösöm lesz kémiából feladatokat hibátlanul megcsinálod, és Villányi könyvet fejből, oda-vissza, logikailag megtanultad, akkor visszatérhetünk az elhatarozasodhoz. ;)
2021. dec. 30. 13:31
 77/119 anonim ***** válasza:
95%

Kérdező, neked nem nagyon van fogalmad az orvosiról igaz?

Neked onnantól kb megszűnik az életed, a gyereked fényképről fogod látni, nem lesz anyák napi ünnepség, kirándulás. Nem lesznek önfeledt karácsonyok mert tanulnod kell vagy gyakorlaton vagy.

Javaslom, ha komolyan gondolod, ülj be meghallgatni pár anatómia előadást és beszélgess az ott tanulókkal mire van idejük az egyetem mellett

2021. dec. 30. 13:32
 78/119 anonim ***** válasza:
95%

18 évesen elkezdtem a jogot, de egyéb körülmények miatt nem szerettem. Utána elkezdtem a kommunikáció- és médiatudományokat "egy barátnőm unszolására, de ott konkrétan semmit nem tanultunk, aztán fél év külföldön élés után elkezdtem a nemzetközi tanulmányokat itthon. Az sem tetszett, így jobb híján adtam még egy esélyt a jogász szaknak, aztán amikor teherbe estem, passziváltattam. De azt nem fogom folytatni."

Van egy baratnom! 35 eves es iden jelentkezett volna az orvosira, de nem vettek fel! Elotte hozzad hasonloam jogot tanult, majd ket masik egyetemre jelentkezett, amibol egy BsC-t vegul megcsinalt, de rogton rajott, hogy az a szakma nem neki valo.

Ugyanolyan mint te Kerdezo!

Az orvosit egy honap utan bogve fogot ott hagyni!

2021. dec. 30. 13:33
 79/119 anonim ***** válasza:
96%
Az orvosi egyetem kőkemény idegeket, kitartást, elhivatást, akaraterőt kíván és persze minden időd rá fog menni. Ha akarsz egy demót magadnak, akkor nézz bele a Gray's Anatomy könyvbe és kezd el megtanulni úgy, mintha abból kellene levizsgáznod érettségin. Időd van rá és sok minden kiderül belőle.
2021. dec. 30. 13:36
 80/119 anonim ***** válasza:
92%
Mióta tervezed ezt a dolgot? Nem csak egy fellángolás amit aztán otthagysz mint a többi 3 kísérletedet?
2021. dec. 30. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!