Szeretném elvégezni az orvosit, a férjem semmiben nem támogat? Miért nem látja, hogy ez nekem így nem élet?
2 éve vagyunk házasok, a lányunk 8 hónapos.
Sokáig kerestem az utamat, 3 egyetemi képzést is kipróbáltam, de egyiknél sem éreztem azt, hogy azok lennének a nekem valók. Utána férjhez mentem, megszületett a kislányunk és most itthon vagyok vele. Van hobbim, nyelvet is tanulok, de érzem, hogy ennél többre vágyom...
Az orvosi mindig érdekelt, de féltem a kihívástól, attól, hogy elkezdem, de nem sikerül. Viszont már azt érzem, hogyha ennyi év után is eszembe jut, akkor igenis megér egy próbát.
Először érettségizni szeretnék emelt szinten kémiából és biológiából. Mivel középiskolában teljesen humán beállítottságú voltam és mind a két tárgyból azért lett jó jegyem, mert a tanárunk tudta, hogy nem egy emelt nyelv és történelem tagozatos osztályból fogunk az orvosira indulni és a dolgozataink kérdéseit előre kiadta általában ismétlés címszó alatt. Szóval az ilyen szintű tudásom körülbelül a nullával egyenlő, ezért először ezt szeretném rendbe tenni. Emiatt 2023-ban jelentkeznék csak, addig a kémiával, biológiával foglalkoznék, készülnék az érettségikre. Az időmből igazából kitelik.
A szüleim támogatnak, örültek a hírnek. A férjem meg ellenzi, mert hogy még úgy is nehéz, hogyha az embernek semmi dolga, kötelezettsége mellette, nemhogy gyerek mellett. És hogy ezzel azt döntöm el, hogy a gyerekem a fél gyerekkorát nélkülem fogja eltölteni. Mintha ő amúgy 24/7 a lányunkkal, vagy velem lenne. Ő is ugyanúgy dolgozik, más anyák sem vannak évekig 0-24 a gyerek mellett. Ráadásul mire kezdeném az egyetemet, a lányunk sem lesz már ennyire pici.
Én mindenben mellette álltam mindig, támogattam, amiben csak tudtam. Rosszul esik, hogy ő ehhez így áll hozzá, és csak lebeszélne az egészről.
#102 De csak ideírtál egy kommentet te is, hogy megmutasd mennyivel okosabb vagy nálunk, egyszerű proliknál. :)
Nem bírtad volna ki, hogy csak egyszerűen továbblépsz.
Valóban elképesztő az emberi hülyeség.
"Megint sikerült 100 hozzászólást generálnia.:)"
Családi kapcsolatok témakörben ez nem igazán meglepő, mert itt szólnak hozzá a legtöbben. Igazából akármilyen véleményes dolgot kiírsz, arra minimum 40 válasz érkezik, ha nagyon megosztó, akkor a 100 is simán megvan.
#104 Tanultál már orvosi szakon? Tudod milyen alappal kell odamenned?
Kb. mint 0 informatika tudással összeforrasztani egy alaplapot, átkonfigurálni egy BIOS-t, patricionálni egy meghajtót és az elkészült géppel fullstackkel leprogramozni egy működő webshopot.
Csak azért, mert aki informatikusnak megy, az egész életében ezt csinálja és egyetem első óráján kiadják, hogy milyen programot kell megírni, senkit nem érdekel, hogy te le vagy maradva.
Szép dolog az önzetlen bátorítás, de egy olyan tárgyra bíztatod, amit ilyen feltételekkel nem lehet elvégezni.
Az orvosi úgy néz ki, hogy hajnalban felkel, végigseggeli az előadásokat, gyakorlat. Ha szerencséje van, aznap 5-re végez, marad pár órája vacsorázni, kikapcsolódni, utána éjfélig vagy még tovább tanul, hogy ne maradjon le. Ez ismétlődik a hét minden napján. Hétvégén annyival jobb a helyzet, hogy legalább egyetemre nem kell bemennie, de kénytelen akkor is tanulni, mert biztosan marad még anyag, amit a héten nem sikerült beseggelnie az időhiány miatt. Amikor már gyakorlati helyen van, akkor még az is hozzátevődik ehhez a rutinhoz.
És ezért a kitartásért, emberfeletti teljesítményért pár százezer Ft.-al akarják kinyomni a szemét utána a hazai kórházakban. Szóval ha van egy kis esze, akkor még németet is tanul mellette, hogy normális, MEGBECSÜLT fizetést kapjon mindezért külföldön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!