Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretném elvégezni az orvosit...

Szeretném elvégezni az orvosit, a férjem semmiben nem támogat? Miért nem látja, hogy ez nekem így nem élet?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk házasok, a lányunk 8 hónapos.

Sokáig kerestem az utamat, 3 egyetemi képzést is kipróbáltam, de egyiknél sem éreztem azt, hogy azok lennének a nekem valók. Utána férjhez mentem, megszületett a kislányunk és most itthon vagyok vele. Van hobbim, nyelvet is tanulok, de érzem, hogy ennél többre vágyom...

Az orvosi mindig érdekelt, de féltem a kihívástól, attól, hogy elkezdem, de nem sikerül. Viszont már azt érzem, hogyha ennyi év után is eszembe jut, akkor igenis megér egy próbát.

Először érettségizni szeretnék emelt szinten kémiából és biológiából. Mivel középiskolában teljesen humán beállítottságú voltam és mind a két tárgyból azért lett jó jegyem, mert a tanárunk tudta, hogy nem egy emelt nyelv és történelem tagozatos osztályból fogunk az orvosira indulni és a dolgozataink kérdéseit előre kiadta általában ismétlés címszó alatt. Szóval az ilyen szintű tudásom körülbelül a nullával egyenlő, ezért először ezt szeretném rendbe tenni. Emiatt 2023-ban jelentkeznék csak, addig a kémiával, biológiával foglalkoznék, készülnék az érettségikre. Az időmből igazából kitelik.

A szüleim támogatnak, örültek a hírnek. A férjem meg ellenzi, mert hogy még úgy is nehéz, hogyha az embernek semmi dolga, kötelezettsége mellette, nemhogy gyerek mellett. És hogy ezzel azt döntöm el, hogy a gyerekem a fél gyerekkorát nélkülem fogja eltölteni. Mintha ő amúgy 24/7 a lányunkkal, vagy velem lenne. Ő is ugyanúgy dolgozik, más anyák sem vannak évekig 0-24 a gyerek mellett. Ráadásul mire kezdeném az egyetemet, a lányunk sem lesz már ennyire pici.

Én mindenben mellette álltam mindig, támogattam, amiben csak tudtam. Rosszul esik, hogy ő ehhez így áll hozzá, és csak lebeszélne az egészről.

2021. dec. 30. 12:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/119 A kérdező kommentje:
Nem kell "melózzak", passzív jövedelmi forrásaink is vannak. Nem a pénz motivál, nem is fogunk emiatt itthon éhezni.
2021. dec. 30. 12:30
 32/119 anonim ***** válasza:
91%
Vedd már észre, hogy nemcsak a pénzről szól ez. A gyerekedre nem lesz időd fizikailag.
2021. dec. 30. 12:32
 33/119 anonim ***** válasza:
92%
Én még mindig nem látom benned az elhivatottságot az orvosi hivatás felé. Csak egy 25 éves unatkozó anyukát, aki nem tud magával mit kezdeni. Sajnálom ez a véleményem most, de szeretném ha ez megváltozhatna.
2021. dec. 30. 12:33
 34/119 A kérdező kommentje:

Mégis minden 3. válaszoló a pénzzel jött eddig.

Lesz rá is időm, csak lehet, hogy nem én leszek az, aki hozza viszi az óvodából, vagy vizsgaidőszak alatt többet lesz a nagyszülőknél, mint amúgy.

2021. dec. 30. 12:33
 35/119 A kérdező kommentje:

"Én még mindig nem látom benned az elhivatottságot az orvosi hivatás felé."

Ne haragudj, de ezt honnan szeretnéd látni egy anonim kérdésnél? Ahol nem is az a lényeg, hogy jelentkezzek-e, vagy sem.

2021. dec. 30. 12:34
 36/119 anonim ***** válasza:
89%
Az orvosi teljes embert kíván. Előbb kellett volna kitalálni.
2021. dec. 30. 12:34
 37/119 anonim ***** válasza:
93%

"Ne haragudj, de ezt honnan szeretnéd látni egy anonim kérdésnél? Ahol nem is az a lényeg, hogy jelentkezzek-e, vagy sem"

A válaszaidból ez eléggé szembetűnik.

2021. dec. 30. 12:37
 38/119 anonim ***** válasza:
82%

"Miért nem látja, hogy ez nekem így nem élet?" "Mert így beszéltük meg, amikor teherbe estem." Amikor ezt megbeszéltétek, akkor még nem tudtad, hogy neked ez így nem élet? És mért nem 19 évesen mentél orvosira? Azóta jöttél rá, hogy csak az orvosi az igazi pálya?

Nem fogod bírni ezt az életet, a férjed nem azért tart el, hogy neki kelljen mosogatnia, ez egy alku. Ha ő nem lát belőled semmit, de viszed a pénzt, akkor minek maradjon veled? Gazdag pasi minden ujjára kap nőt.

2021. dec. 30. 12:38
 39/119 anonim ***** válasza:
77%
És ugyan miért akarsz te orvosnak menni, ha a pénz nem motivál? Ha ennyire unatkozol és ennyire tele vagy pénzzel, akkor keress mást, ami elfoglal. Sajnálom a férjedet, vagy inkább nem! Én ilyen emberrel, aki 35 éves koráig nem kezd magával semmit csak tanul, azt elhajtanám a fenébe! Látszik, hogy tinédzser korodban is olyan életed volt, hogy semmit nem tudtál mit akarsz. Ekkor kellett volna a fitt anyukáddal leülni beszélni! Milyen szülő az ilyen, aki jópofát vág ahhoz, hogy a gyereke nem akar dolgozni. Mert, hogy nem normális az is biztos. Mindegy rosszul már nem jártál, ha el is váltok, jó pénzt tudsz akasztani. Ilyen az, ha valaki csak beteszi a seggét valahová.
2021. dec. 30. 12:41
 40/119 anonim ***** válasza:
97%
Egy "sima" egyetemet csinálok kisgyerek mellett, és piszkosul nehéz így is. Nem akkor tanulsz, írod a beadandókat, vagy órán amikor akarsz, hanem amikor tudsz a gyerek mellett. Minden percem be van osztva, és levelezőn vagyok. Első mindig a gyerek, azért vagyok itthon hogy vele foglalkozzam, fejlesszem, az első években van a legnagyobb szüksége az anyjára. Egy nappali orvosi képzés lehetetlen így ahogy elképzeled.
2021. dec. 30. 12:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!