Szeretném elvégezni az orvosit, a férjem semmiben nem támogat? Miért nem látja, hogy ez nekem így nem élet?
2 éve vagyunk házasok, a lányunk 8 hónapos.
Sokáig kerestem az utamat, 3 egyetemi képzést is kipróbáltam, de egyiknél sem éreztem azt, hogy azok lennének a nekem valók. Utána férjhez mentem, megszületett a kislányunk és most itthon vagyok vele. Van hobbim, nyelvet is tanulok, de érzem, hogy ennél többre vágyom...
Az orvosi mindig érdekelt, de féltem a kihívástól, attól, hogy elkezdem, de nem sikerül. Viszont már azt érzem, hogyha ennyi év után is eszembe jut, akkor igenis megér egy próbát.
Először érettségizni szeretnék emelt szinten kémiából és biológiából. Mivel középiskolában teljesen humán beállítottságú voltam és mind a két tárgyból azért lett jó jegyem, mert a tanárunk tudta, hogy nem egy emelt nyelv és történelem tagozatos osztályból fogunk az orvosira indulni és a dolgozataink kérdéseit előre kiadta általában ismétlés címszó alatt. Szóval az ilyen szintű tudásom körülbelül a nullával egyenlő, ezért először ezt szeretném rendbe tenni. Emiatt 2023-ban jelentkeznék csak, addig a kémiával, biológiával foglalkoznék, készülnék az érettségikre. Az időmből igazából kitelik.
A szüleim támogatnak, örültek a hírnek. A férjem meg ellenzi, mert hogy még úgy is nehéz, hogyha az embernek semmi dolga, kötelezettsége mellette, nemhogy gyerek mellett. És hogy ezzel azt döntöm el, hogy a gyerekem a fél gyerekkorát nélkülem fogja eltölteni. Mintha ő amúgy 24/7 a lányunkkal, vagy velem lenne. Ő is ugyanúgy dolgozik, más anyák sem vannak évekig 0-24 a gyerek mellett. Ráadásul mire kezdeném az egyetemet, a lányunk sem lesz már ennyire pici.
Én mindenben mellette álltam mindig, támogattam, amiben csak tudtam. Rosszul esik, hogy ő ehhez így áll hozzá, és csak lebeszélne az egészről.
Férjednek van igaza. Ez tényleg álmodozás.
Még gyerek nélkül is iszonyat nehéz. Én is 1 évet csúsztam... 25 évesen végeztem, pedig világéletemben biológia és kémia szakos voltam.
Az a baj kedves, hogyha neked két év kell, hogy biosz meg kémia érettségid legyen, akkor teljesen esélytelen az orvosi. Most is jelentkezhetsz, májusban érettségi és szeptemberben kezdhetsz. Ha ezt kisujjból kiráznád, akkor lenne értelme elkezdeni, de amúgy semmi. A középiskolás biosz-kémia semmi, nulla, lóf_sz aká egyetlen kurzushoz képest is az egyetemen.
Szállj vissza a földre inkább.
Én azt nem értem, 3 felsőfokúnak is nekiálltál, egyik se jött be. Majd pont ez fog?
Azt még megértem aki egyszer vált egy teljesen más irányt, de ez a próbálgatás? Hát nem tudom. Lehet a férjed attól tart hogy ez sem fog bejönni, csak idő-, és pénzpocsékolás.
Abból amit leírtál, egy nagy álmodozó vagy, de kitartásod nincs.
Mindenbe belevágsz és félbehagyod. Nem vagy semmivel kapcsolatban elhivatott. Ugrálsz a nagy dolgok közt, mert ki akarsz tűnni a tömegből, jog, nemzetközi, orvosi, atya ég. Az orvosi se érdekel igazából, csak jól hangzik, de csak egy újabb gyenge próbálkozás lenne. Akár rád is hagyhatná a férjed, úgyis befuccsolsz majd. Nevetséges vagy, tele pénzzel és kényelemmel, de semmi önálló produktumot nem tudsz felmutatni, hogy bármit végig vittél volna az életben.
Az érettségit más is megcsinálta, ezzel ne nevettesd ki magad.
Hozzátenném 18 évesen én is rossz döntést hoztam a választott szakkal kapcsolatban, 2 év után otthagytam, a lányom 3 éves korában a férjem támogatására 8 órás munka mellett vágtam neki levelezőn egy másik egyetemi szaknak pesten, elvégeztem, megkaptam a diplomám és boldogan élünk, házi személyzet nélkül. Aki akar valamit, azt végigcsinálja. Te nem akarod, csak unatkozol, igazából beosztott típus vagy, az látszik abból amit leírtál.
Szerintem neked bárki írhat bármit, akkor szemellenző van rajtad, hogy az a képernyőre se férne rá.
Számomra hihetetlen, hogy elvárnád férjedtől, hogy eltartson, húzza keményen az igát, hogy meglegyen az egyetemre való, a megélhetésre, legyen akár takarítő bébiszitter míg te éveken keresztül csak tanulsz.. És ehhez nem lennél rest édesanyádat is bevonni.
Hm.. Aztán ne picsogj ha a házasságod tönkre megy és a férjed mással lép félre..
Én sem támogatnálak, nem azért mert nem akarnálak, hanem mert mindennek van egy ésszerű határa.
Orvosit meg nem 25 évesen kell kezdeni, hogy talán valamikor 40 éves korodra az legyél főállásban..
Akik szerint hazudok, minek írnak? Nézzenek mást kérdést, de ez a felesleges gyanúsítgatás nem hiányzik ide még pluszba.
Pont a lányom miatt nem mondom azt, hogy akkor én most februárban jelentkezem, és addig le is érettségizem. Mert nem akarom 1 évesen bölcsibe adni egész napokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!