Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretném elvégezni az orvosit...

Szeretném elvégezni az orvosit, a férjem semmiben nem támogat? Miért nem látja, hogy ez nekem így nem élet?

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk házasok, a lányunk 8 hónapos.

Sokáig kerestem az utamat, 3 egyetemi képzést is kipróbáltam, de egyiknél sem éreztem azt, hogy azok lennének a nekem valók. Utána férjhez mentem, megszületett a kislányunk és most itthon vagyok vele. Van hobbim, nyelvet is tanulok, de érzem, hogy ennél többre vágyom...

Az orvosi mindig érdekelt, de féltem a kihívástól, attól, hogy elkezdem, de nem sikerül. Viszont már azt érzem, hogyha ennyi év után is eszembe jut, akkor igenis megér egy próbát.

Először érettségizni szeretnék emelt szinten kémiából és biológiából. Mivel középiskolában teljesen humán beállítottságú voltam és mind a két tárgyból azért lett jó jegyem, mert a tanárunk tudta, hogy nem egy emelt nyelv és történelem tagozatos osztályból fogunk az orvosira indulni és a dolgozataink kérdéseit előre kiadta általában ismétlés címszó alatt. Szóval az ilyen szintű tudásom körülbelül a nullával egyenlő, ezért először ezt szeretném rendbe tenni. Emiatt 2023-ban jelentkeznék csak, addig a kémiával, biológiával foglalkoznék, készülnék az érettségikre. Az időmből igazából kitelik.

A szüleim támogatnak, örültek a hírnek. A férjem meg ellenzi, mert hogy még úgy is nehéz, hogyha az embernek semmi dolga, kötelezettsége mellette, nemhogy gyerek mellett. És hogy ezzel azt döntöm el, hogy a gyerekem a fél gyerekkorát nélkülem fogja eltölteni. Mintha ő amúgy 24/7 a lányunkkal, vagy velem lenne. Ő is ugyanúgy dolgozik, más anyák sem vannak évekig 0-24 a gyerek mellett. Ráadásul mire kezdeném az egyetemet, a lányunk sem lesz már ennyire pici.

Én mindenben mellette álltam mindig, támogattam, amiben csak tudtam. Rosszul esik, hogy ő ehhez így áll hozzá, és csak lebeszélne az egészről.

2021. dec. 30. 12:01
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/119 anonim ***** válasza:
76%
Na ennek mi ertelme.. anonim kerdező de törli magát...?
2021. dec. 30. 16:33
 112/119 anonim ***** válasza:
82%
Nem törölte magát, tiltották, mert több ehhez hasonló provokatív kérdése volt már.
2021. dec. 30. 16:37
 113/119 anonim ***** válasza:
72%
Te egy unatkozó, elkényeztetett hercegnő vagy, aki férjhez ment a gazdag királyfihoz. Gondolkozz már érett, felnőtt fejjel, legyél felelősségteljes anyuka végre. Szállj le a földre.
2021. dec. 30. 16:46
 114/119 anonim ***** válasza:
76%
113# Nincs ennek se kutyája, se verebe, azért ér rá ítt verni magát. Álmodizni szabad, megengedjük. 😁😁😁
2021. dec. 30. 16:49
 115/119 anonim ***** válasza:
77%
Tényleg letörölte magát!!!
2021. dec. 30. 16:57
 116/119 anonim ***** válasza:
17%

Szerintem itt nem fogsz érdemben választ kapni. Jól jönne neked valaki, aki segítene annak a döntésnek a meghozatalában, hogy hogyan tovább. Mit szeretnél valójában - ez fontos, mert kísérteni fog, ha valamiert lemondasz róla. Úgy kell döntést hoznod, hogy vállald is érte a teljes felelősséget.

Az szerintem jó, ha nekiállsz az érettséginek. Nem biztos, hogy most rögtön tudnod kell minden jövőbeni lépésről előre. Az viszont fontos, hogy olyan utat járj, amit a magadénak érzel.

A második válaszolot eléggé lepontozták, de hozzam az ő véleménye all legközelebb.

2021. dec. 30. 18:10
 117/119 anonim ***** válasza:
73%
Akinek semmi tennivaloja otthon,de bolcsibe kell adni a gyereket ahhoz, hogy fel tudjon keszulni az emelt szintu erettsegire,hogy akar elvegezni egy orvosit?Orokbe adja a gyereket?
2021. dec. 30. 19:05
 118/119 anonim ***** válasza:
79%

"Ezért szeretnék valamit kezdeni magammal, hogyha a lányunk ovis, iskolás lesz, ne abból álljon a napom, hogy magammal foglalkozom, vagy barátnőzök, vagy várjam, hogy a férjem rám érjen munka közben."

Már ne is haragudj, de ilyen mentalitással az isten mentsne meg attól, hogy belőled orvos legyen...

2021. dec. 30. 21:20
 119/119 anonim ***** válasza:
78%

Sokáig kerestem az utamat, 3 egyetemi képzést is kipróbáltam - na, én sem örülnék, hogyha 3 "kísérlet" után belekezdenél egy újabba, ami ráadásul rhadt sok pénz.

Vagy van 1 milliód/félév, ha nem vesznek fel államira? Naugye.

2021. dec. 31. 08:08
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!