Milyen lesz a karácsonyotok az éven az áremelkedések miatt? bírja anyagilag a család vagy lesznek gondok ?
Akkor ezt hogy kell elképzelni nálatok?
Öntöd ki a töltott káposztát, mert már egyszer ettetek belőle? Vagy megy a szemétbe a kolbásszal töltött karaj a krumplisalátával együtt?
Miközben neked minden napod a főzésről szól, vagy ha férfi vagy, akkor a párodnak?
Kicsit elhamarkodottan írtál ide!😱
Nálunk hétköznap is csak reggelire van szendvics a gyerekeknek.
Szinte minden nap főzök és figyelek a minőségre, így semmi extra a karácsonyi kaja.
Nálunk a tonhal, lazac hétköznap is van. A hús szintén a mindennapok része.
A töltött káposztát szoktam rendelni, de annyi idén is mint tavaly.
A gyerekek válogatósak így nincs puccos ünnepi kajálás, lakjon jól mindenki a megszokott minőséggel ez a cél. :D
Piára nem költünk, a hétköznapokon is van vörösbor, fehérbor a kajákhoz. Hetekig iszunk meg 1 üveggel, ha meg nem savanyodik.
Kóla, rágcsa sem lesz. Mert szemét, hízlaló és drága is.
Sütök egy tepsi mézeskalácsot és kész.
2 éve nem sütök zserbót, mert qurva drága a dió. 5000 ft kilója, hát dugdossa a popsijába egyesével szenteste, akinek van pofája ennyiért adni. :D
Szaloncukrot eddig vettünk vagy 20 dekát, de fele megvan. Veszünk még 20-at és ennyi. Zselést a legolcsóbbat, mert ez is haszontalan hízlaló és drága.
Mondjuk én is fognám a fejem a kiadások miatt, ha vendégeskedés lenne. Szerencsére csak én, férj, 2 gyerek leszünk, így nem okoz semmi plusz kiadást a tavalyihoz.
61-es, ha képtelen vagy elképzelni, az nem az én hibám.
Alapjáraton pl. hétköznap egyáltalán nem főzök, reggel 8-9-kor elmegyünk itthonról, 5 előtt szinte sosem jövünk haza. Ebédelni a belvárosban szoktunk, étteremben. Akár együtt a férjemmel, akár külön-külön. Vacsizni pedig vagy elmegyünk valahová, vagy ha olyanja van, ő főz valamit, vagy rendelünk.
Hétvégente ritkán vagyunk itthon, olyankor vagy együtt főzünk, vagy én csinálok valamit. Vasárnaponként valamelyikünk szüleinél vagyunk, ott szoktunk ebédelni.
Most karácsonykor pl. Szenteste fácánleves és mézes-chilis kacsa lesz a menü, köretnek lilakáposzta, krumplipüré és édesburgonya. Desszertnek mákos guba torta.
Első nap szüleimnél leszünk ebéden. Vacsorára jönnek a barátaink, lasagne és pizzák lesznek, ez lett megszavazva. Egyik sem akkora dolog, ami mellett fél napot kéne álldogálni. Desszertnek tiramisu.
Második nap anyósoméknál leszünk, majd este indul a gépünk, így vacsorázni valószínűleg a reptéren fogunk.
Nem kell kondérral főzni, nem a napközis konyhán vagyunk. De igen, ha valamiből marad, és tudom, hogy nem fogunk már belőle sem másnap, sem harmadnap enni, akkor kidobom. Minek pakolgassuk jobbra, balra addig, amíg megromlik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!