Milyen lesz a karácsonyotok az éven az áremelkedések miatt? bírja anyagilag a család vagy lesznek gondok ?
#19: na igen... :) Ez mondjuk nagyon elviszi a témát, de nekem is böki a csőrömet, mikor olyanok siránkoznak, akik közben havi 30k-t elfüstölnek simán....
ON: kérdező, nem a hétköznapi vacsorákhoz hasonlítottam (mi pl. csak sima szendvicset eszünk, vagy egy virslit), hanem egy normál vasárnapi ebédhez. Ahhoz képest szerintem nem igazán drágább...
Pl. köretnek szoktam ilyet csinálni az egybensült puykamellhez:
Egy szép tortaformában, vagy sütőtálban sütve nagyon mutatós és finom is. És nem drága...
40ezernél mi szerintem kevesebbet költünk a kajára... Négy emberre...
És ebben már benne vannak az aprósütemények, mézes, stb. amit már most elkezdtünk sütögetni.
21. Köszi az ötletet.
22 Nálunk 5 emberre, de szűkösen lesz elég ahogy szàmolgattam,mondjuk itt nincs olcsó bolt csak 30kmre :(
Mi 7-en leszünk felnőttek+2 gyerek, szerintem nekünk nem kerül összesen 40 ezerbe a kaja, pedig lesz többféle és még süti is, mi karácsonykor mindig sütünk-fözünk.
Mondjuk ajándékozni mi sem fogunk, csak a gyerekeknek.
Ami nálunk pénz, az az igazi, nagy fenyő, amihez ragaszkodunk. Tavaly 17 ezerért szereztünk egy gyönyörű, 2,5 méteres ezüstöt, remélem idén is sikerül.
5 emberre szerintem másfél kiló hús bőségesen elég egy ebédre/vacsira. (nálunk egy kiló is elég...) Még ha a viszonylag drága szűzpecsenyét is veszem alapul, akkor ez 3-3,5 e ft. De tuti nem kell mind a három nap ilyen kiadós főétel.
Főleg ha van hozzá finom köret, saláta és még utána sütemény is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!