Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen lesz a karácsonyotok...

Milyen lesz a karácsonyotok az éven az áremelkedések miatt? bírja anyagilag a család vagy lesznek gondok ?

Figyelt kérdés
Semmi konkret összeg nem mások zsebében turkálás, egyszerűen majd hátraestem mennyibe kerül majd a karácsonyi lakoma ennyi emberre…. Bele se gondolok akkor mashol mi lehet azért vannak bőven rosszabb anyagi helyzetben mint mi.

2021. dec. 17. 11:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
94%

#19: na igen... :) Ez mondjuk nagyon elviszi a témát, de nekem is böki a csőrömet, mikor olyanok siránkoznak, akik közben havi 30k-t elfüstölnek simán....

ON: kérdező, nem a hétköznapi vacsorákhoz hasonlítottam (mi pl. csak sima szendvicset eszünk, vagy egy virslit), hanem egy normál vasárnapi ebédhez. Ahhoz képest szerintem nem igazán drágább...

Pl. köretnek szoktam ilyet csinálni az egybensült puykamellhez:

[link]

Egy szép tortaformában, vagy sütőtálban sütve nagyon mutatós és finom is. És nem drága...

2021. dec. 17. 12:12
 22/65 anonim ***** válasza:
95%

40ezernél mi szerintem kevesebbet költünk a kajára... Négy emberre...

És ebben már benne vannak az aprósütemények, mézes, stb. amit már most elkezdtünk sütögetni.

2021. dec. 17. 12:14
 23/65 A kérdező kommentje:

21. Köszi az ötletet.

22 Nálunk 5 emberre, de szűkösen lesz elég ahogy szàmolgattam,mondjuk itt nincs olcsó bolt csak 30kmre :(

2021. dec. 17. 12:16
 24/65 anonim ***** válasza:
94%

Mi 7-en leszünk felnőttek+2 gyerek, szerintem nekünk nem kerül összesen 40 ezerbe a kaja, pedig lesz többféle és még süti is, mi karácsonykor mindig sütünk-fözünk.

Mondjuk ajándékozni mi sem fogunk, csak a gyerekeknek.

Ami nálunk pénz, az az igazi, nagy fenyő, amihez ragaszkodunk. Tavaly 17 ezerért szereztünk egy gyönyörű, 2,5 méteres ezüstöt, remélem idén is sikerül.

2021. dec. 17. 12:21
 25/65 anonim ***** válasza:
100%
Kajára 40ezer nem kevés. Csak példának én Szenteste lazacot sütök, 5000 Ftért vettem egy kilót. Sütit rendelünk, durván egy 10esből kijön a vacsora. Másnap meg pl csinálunk valamilyen töltött pulykát az még annyiba se jön ki.
2021. dec. 17. 12:24
 26/65 A kérdező kommentje:
24 Lehet sokat eszünk akkor , nemtudom. Az üdítők is igen drágák lettek de ilyenkor szoktam venni csak. Fenyőt kaptunk ahol dolgozom a faluból.
2021. dec. 17. 12:24
 27/65 anonim ***** válasza:
93%

5 emberre szerintem másfél kiló hús bőségesen elég egy ebédre/vacsira. (nálunk egy kiló is elég...) Még ha a viszonylag drága szűzpecsenyét is veszem alapul, akkor ez 3-3,5 e ft. De tuti nem kell mind a három nap ilyen kiadós főétel.

Főleg ha van hozzá finom köret, saláta és még utána sütemény is.

2021. dec. 17. 12:32
 28/65 A kérdező kommentje:
27. Egy kg akkor elég ha kettőnknek két napra készül. Meg a sült hús összesül hiába “nagy” . Szoval a hús. Meg a süti hozzávalók. Meg üdítő. Összejön hamar a költségek.
2021. dec. 17. 12:35
 29/65 anonim ***** válasza:
90%
Sikerült egy Series X-et levadászni, így a költekezés megvolt bőven.
2021. dec. 17. 12:38
 30/65 anonim ***** válasza:
93%
Intersparban szoktak lenni 20%os kuponok, mi pl akkor vettünk üdítőt, egy 8as Pepsi csomag 2-3000re jött ki
2021. dec. 17. 12:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!