Újabb karácsonyos kérdés. Tényleg én vagyok az értelen ha mindenképpen a szüleimmel akarok karácsonyozni?
21 éves vagyok, a barátom 24. Még csak 1,5 éve vagyunk együtt, de abból fél éve együtt lakunk, szóval családnak tekintem magunkat.
Itt az oldalon azt látom, hogy sokan panaszkodnak, hogy a párjuk a saját családjával akar ünnepelni, és nem kettesben. És mindenki nekik ad igazat, hogy mekkora kis anyuci pici fia/lánya a párjuk, éretlen, nem képes elszakadni. Nekem ez furcsa, mert én is biztos vagyok benne, hogy szenteste a szüleimmel, nagyszüleimmel, nagynénémékkel leszek, ahogy eddig mindig. A barátomat szívesen látják, de én megérteném természetesen ha ő is a saját családjával akarna lenni. Nekem semmi hangulata nem lenne kettesben a szentestének, nem vagyunk vallásosak, a szentest mindig a rokonokról, az ünnepi hangulatról szólt. A barátommal kettesben meg csak agy átlag hétköznap lenne, mert amúgy is kettesben vagyunk esténként, magunknak minek díszítenénk fát, vagy csinálnánk finom kajákat? Semmi karácsonyi hangulat nem lenne. Vele bármelyik másik este tudok bármit csinálni, nem kell hozzá karácsony. A rokonaimmal ellenben nem. Meg apukámat sem akarnám egyedül hagyni, neki idén már mindenkije meghalt, csak anya részéről jönnek a rokonok. Biztos rossz lenne neki, ha az egyetlen vérrokona sem lenne ott. Ezek tényleg olyan elfogadhatalan indokok? Hogy az ünnepeket mindenképpen a rokonaimmal akarom tölteni? El sem tudnék képzelni kettesben egy ünnepi hangulatú szentestét. Mi amúgy is minden este próbálunk minőségi időt együtt tölteni, nem tudom mivel lehetne ezt karácsony alkalmából "feldobni".
"A barátommal kettesben meg csak agy átlag hétköznap lenne, mert amúgy is kettesben vagyunk esténként, magunknak minek díszítenénk fát, vagy csinálnánk finom kajákat? Semmi karácsonyi hangulat nem lenne. "
Ha nem akartok kialakítani karácsonyi hangulatot, akkor persze hogy magától nem lesz. Ha így álltok a közös karácsonyhoz, akkor még tényleg gyerekek vagytok, és nem felnött pár.
Teljesen megértelek - azt kivéve, hogy nem lenne hangulat, azt azért meg lehet s kell teremteni... Rajtatok múlik. Ha nektek nem fontos, ne legyen, nem gond, persze.
A párom már nagyon tűkön ült tegnap is, akkor akarta előszedni a karácsonyos dobozt, csak elmaradt. No majd ma :) A világítás tart legtovább, hónapokig vidám fényeink vannak. Majd vágunk a saját fenyőnkről ágakat (évtizedek óta ellenzem a faállítást, anno gyerekként is elértem, hogy ne legyen), feldíszítjük, az első mézesek ma lesznek, közös sütögetéssel...
De valahogy ünnepibb, ha többen vagyunk, ezért megyünk az ő édesanyjához karácsonyeste, azt nagyon szeretem :)
Átlag hétköznap... Az akkor volt, amikor a párom egész karácsonykor dolgozott éjjel. Most nem. Díszek, fények, ételek, italok, a lélek állapota, zene... Ezt azért kár lenne teljesen kihagyni. Én sem vagyok jó ünnepekben, de azért igyekszem valamit összehozni most, hogy a párom többé nem dolgozik karácsonykor... Semmi nagy flanc, az nem is kéne, de egy csöpp hangulat...
Ha a pároddal ezért nincs köztetek konfliktus, azaz neki is megfelel, akkor senkinek semmi köze hozzá, hogy ti hogy csináljátok a karácsonyt, vagy egyéb dolgaitokat.
Ha nektek így jó, akkor legyen így!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!