Újabb karácsonyos kérdés. Tényleg én vagyok az értelen ha mindenképpen a szüleimmel akarok karácsonyozni?
21 éves vagyok, a barátom 24. Még csak 1,5 éve vagyunk együtt, de abból fél éve együtt lakunk, szóval családnak tekintem magunkat.
Itt az oldalon azt látom, hogy sokan panaszkodnak, hogy a párjuk a saját családjával akar ünnepelni, és nem kettesben. És mindenki nekik ad igazat, hogy mekkora kis anyuci pici fia/lánya a párjuk, éretlen, nem képes elszakadni. Nekem ez furcsa, mert én is biztos vagyok benne, hogy szenteste a szüleimmel, nagyszüleimmel, nagynénémékkel leszek, ahogy eddig mindig. A barátomat szívesen látják, de én megérteném természetesen ha ő is a saját családjával akarna lenni. Nekem semmi hangulata nem lenne kettesben a szentestének, nem vagyunk vallásosak, a szentest mindig a rokonokról, az ünnepi hangulatról szólt. A barátommal kettesben meg csak agy átlag hétköznap lenne, mert amúgy is kettesben vagyunk esténként, magunknak minek díszítenénk fát, vagy csinálnánk finom kajákat? Semmi karácsonyi hangulat nem lenne. Vele bármelyik másik este tudok bármit csinálni, nem kell hozzá karácsony. A rokonaimmal ellenben nem. Meg apukámat sem akarnám egyedül hagyni, neki idén már mindenkije meghalt, csak anya részéről jönnek a rokonok. Biztos rossz lenne neki, ha az egyetlen vérrokona sem lenne ott. Ezek tényleg olyan elfogadhatalan indokok? Hogy az ünnepeket mindenképpen a rokonaimmal akarom tölteni? El sem tudnék képzelni kettesben egy ünnepi hangulatú szentestét. Mi amúgy is minden este próbálunk minőségi időt együtt tölteni, nem tudom mivel lehetne ezt karácsony alkalmából "feldobni".
Nem tudom, nekem meg a családommal lenne csak egy átlag hétköznap... vagyis hát egy átlag hétköznap egy kis plusz veszekedéssel. Örülök, hogy kimaradhatok belőle.
Miért ne lehetne kettesben hangulatot csinálni? Csináltok együtt sütit, főzőcskéztek, borozgattok, fát diszitetek, elmentek sétálni, kidiszititek a házat, stb stb.
Persze amig a párod nem bánja, vagyis mindkettőtöknek megfelel igy, addig nincs azzal semmi baj, ha hazamész. Csak másoknak fura, ennyi. De úgy csináljátok, ahogy nektek jó.
Csak most olvastam el a kommented.
"magunknak szerintem akkor sem csinálnánk, napokig lehet kerülgetni a fát, meg seperni a leveleit, aztán lebűvészkedni a tűlevelekbe gabalyodott díszeket."
Aha, szóval itt van a lényeg, neked csak addig jó a "hangulat", amig nem neked kell szenvedni vele :DDD
Nézd kérdező, nem mindenkinek van olyan jó családja, mint pl. nektek. Ez nekem is meglepő volt, de pl. a férjeméknél a karácsony úgy nézett ki, hogy mindenki a saját szobájában tv-t nézett, utána egymás kezébe adták az ajándékot, majd mindenki evett (nem is egy asztalnál) aztán mindenki a szobájában tv-zett tovább. Ennyi.
Ehhez képest nálunk összejön a család, közös készülődés, sütés, díszítés, kiöltözős vacsora van, fa alá rejtett ajándékokkal, akkor is, ha a jelenlevők között a legkisebb "gyerek" is épp 25+ éves, csengetéssel stb. Nálunk meg ez a normális. 28+ éves rokon a férjével ezért hazarepül minden évben, holott külföldön laknak luxusban, de szeretjük ezeket a családi összejöveteleket. Nekünk ettől karácsony a karácsony és én is furcsának tartom, ha valaki meg akarja torpedózni valami ilyen hülyeség mentén, hogy ez a ti kettőtök ünnepe legyen, mert felnőtt külön család vagytok, meg tök tudja.
Biztos van, akinek meg attól jó, de engem mindig ledöbbent ezen az oldalon is, hogy milyen családi életek vannak, bár az még hagyján, a legdurvább inkább az, mikor valaki el sem tudja képzelni, hogy másnál a család az jól működik, hogy szeretik együtt tölteni az időt, hogy szeretik egymást segíteni, érdeklődnek egymás és még a másod unkokatestvérek között is szoros kapcsolat van stb. Ahelyett, hogy befogná a száját és annyit mondana, hogy jó, hogy nálatok ilyen jól működik, de hát nálunk nem. Á dehogy, csak megy a vergődés, hogy a családdal lenni ósdi és szar dolog és amúgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!