Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Újabb karácsonyos kérdés....

Újabb karácsonyos kérdés. Tényleg én vagyok az értelen ha mindenképpen a szüleimmel akarok karácsonyozni?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, a barátom 24. Még csak 1,5 éve vagyunk együtt, de abból fél éve együtt lakunk, szóval családnak tekintem magunkat.

Itt az oldalon azt látom, hogy sokan panaszkodnak, hogy a párjuk a saját családjával akar ünnepelni, és nem kettesben. És mindenki nekik ad igazat, hogy mekkora kis anyuci pici fia/lánya a párjuk, éretlen, nem képes elszakadni. Nekem ez furcsa, mert én is biztos vagyok benne, hogy szenteste a szüleimmel, nagyszüleimmel, nagynénémékkel leszek, ahogy eddig mindig. A barátomat szívesen látják, de én megérteném természetesen ha ő is a saját családjával akarna lenni. Nekem semmi hangulata nem lenne kettesben a szentestének, nem vagyunk vallásosak, a szentest mindig a rokonokról, az ünnepi hangulatról szólt. A barátommal kettesben meg csak agy átlag hétköznap lenne, mert amúgy is kettesben vagyunk esténként, magunknak minek díszítenénk fát, vagy csinálnánk finom kajákat? Semmi karácsonyi hangulat nem lenne. Vele bármelyik másik este tudok bármit csinálni, nem kell hozzá karácsony. A rokonaimmal ellenben nem. Meg apukámat sem akarnám egyedül hagyni, neki idén már mindenkije meghalt, csak anya részéről jönnek a rokonok. Biztos rossz lenne neki, ha az egyetlen vérrokona sem lenne ott. Ezek tényleg olyan elfogadhatalan indokok? Hogy az ünnepeket mindenképpen a rokonaimmal akarom tölteni? El sem tudnék képzelni kettesben egy ünnepi hangulatú szentestét. Mi amúgy is minden este próbálunk minőségi időt együtt tölteni, nem tudom mivel lehetne ezt karácsony alkalmából "feldobni".

2016. nov. 30. 11:30
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
34%
Kérdező! Én pontosan ugyanúgy gondolkodok, mint te, 13 éve vagyok kapcsolatban. Soha nem vettünk karácsonyfát, és szerintem is hülyeség lenne itt sepregetni a tűleveleket, meg kiöltözni itthon, egyszerűen nevetséges lenne. Anyám lakásában van dekoráció, karácsonyfa, ott szoktam segíteni. Az ünnepi (vagy bármilyen) hangulathoz nekem nem a dekor kell, mert nem sokat számítanak nekem a külsőségek. Nálam ez magától jön (vagy nem) de nem a fenyöillattol lesz szép az ünnep. Engem nagyon meglepett, hogy egyesek szerint ez gyerekes, meg nem érezzük olyan komolynak a kapcsolatot a férjemmel, csak azért, mert a családjainknál töltjük a karácsonyt és nem szexelünk inkább kettesben miután megettük szigorúan kettesben az ünnepi menüt. A környezetemben mindenki a családjával ünnepel, mert ez egy családi ünnep, nem valentin nap. Nem értem, hogy egyesek szerint az miért felnőttes viselkedés, hogy nemcsak egész évben, hanem a szeretet ünnepén sem törődnek a családjukkal.
2016. nov. 30. 20:42
 32/43 anonim ***** válasza:
77%

Én úgy nőttem fel, hogy anyai ágon a mamámnál összegyült a család, mi, anya nővéréék, unokák. Vacsi, hatalmas fa, egész hétvégés ünneplés volt. Nekem ez a természetes, karácsonykor. Sajnos a mamám már nem él, de azóta anyukám tartja a karácsonyozást.

Én is nemrég költöztem össze a párommal, és én se szívesen lennék itthon csak úgy kettesben karácsonykor, mert ez nekem nem erről szól. Nem az ünnepről, nem a hangulatról, hanem a családról és a mindenkivel együtt töltött időről. Én szeretném majd ha a párom is velem tartana.

2016. nov. 30. 21:26
 33/43 anonim ***** válasza:
52%
B*zmeg 31-es, akkor ünnepeld úgy, de ne nevezd nevetségesnek azokat, akik méltónak találják arra magukat a társukkal, hogy maguknak is csináljanak karácsonyt! Én is el tudnám mondani arról a véleményem, aki a szüleivel van szenteste, de nem teszem, mert elfogadom, hogy mindnekinek mást jelent ez az ünnep, ahány ház, annyi szokás. De mindezért elvárom, hogy ne legyen már lenevetségesezve az, aki máshogy ünnepel mint te!!!
2016. nov. 30. 22:04
 34/43 anonim ***** válasza:
44%

ha együtt élsz valakivel, nekem alap, hogy szentestét vele töltöm. mit csinálunk? főzünk, diszitunk, ajándékozunk, eszünk, iszunk, tvzunk stb.

éretlen vagy arra, hogy vkivel együtt élj, és inkább futnál haza,

2016. dec. 1. 08:56
 35/43 anonim ***** válasza:
80%

33 soha nem értettem, hogy egyesek miért rángatják magukra mások szavait, mintha kötelező lenne. Nem rólad beszéltem, nem ismerlek és azt írtam, hogy számomra nevetséges lenne. Természetesen mindenki úgy ünnepel ahogy akar, értelmes embernek ez evidens, de a kommented alapján te nyilván mrm tartozol ebbe a csoportba. Boldog karácsonyt b meg!

Ja és bocsi, h elcse.sztem az ünneped, mert ugye most egy komment hatására máshogy fogsz ünnepelni?! Ne vicceljél már, senkit nem érdekel, hogy te mit csinálsz karácsonykor, vagy bármelyik másik napon.

2016. dec. 1. 08:58
 36/43 anonim ***** válasza:
0%
Én nem is írtam le, hogy hogyan ünnepelek, csak irritáló, hogy ilyen jelzőket használunk, ledegradáljuk a másik karácsonyát. Te írtad le részletesen a karácsonyodat, pedig a kutyát nem érdekli...
2016. dec. 1. 09:34
 37/43 anonim ***** válasza:
77%

36 a kérdezőt érdekli és neki írtam a kommentemet, NEM NEKED, nem is értem, hogy mit húzod fel magad ennyire mások beszélgetésén, senki nem állított rólad semmit, te is leírhatod a tapasztalatodat, érzéseidet, erről szól az oldal, ha viszont nem tudsz viselkedni egy fórumon, vagy más véleményét elfogadni, akkor ne irogassál ide, vagy legalábbis nekem semmiképpen ne, köszi!

Egy halom komment volt arról, hogy milyen gyerekes, éretlen dolog az, hogy én pl. a családommal ünnepelek és nem kettesben a férjemmel, mégsem kötöttem beléjük és nem vettem magamra, amit írtak, nyilván szerintem hülyén gondolkoznak, mert én teljesen mást gondolok erről, de joguk van a véleményükhöz.

2016. dec. 1. 10:02
 38/43 anonim ***** válasza:
16%

"! Ne vicceljél már, senkit nem érdekel, hogy te mit csinálsz karácsonykor, vagy bármelyik másik napon."

Ezt írtad nekem. Erre reagáltam. Tehát te elmondhatod a tiédet, mert az mindenkit érdekel, de én nem mondhatom el. Ok, megértettem, köszi...

2016. dec. 1. 10:30
 39/43 anonim ***** válasza:
55%
Jól van írogatsz már itt, komolyan nem tűnik fel, hogy csak egyre nagyobb hülyét csinálsz magadból? A legjobb rész az, mikor te fényezed magad, hogy te bezzeg nem kötsz bele másokba, holott az egész hozzászólásod arról szól, hogy a 31-eset fikázod.
2016. dec. 1. 10:32
 40/43 anonim ***** válasza:
67%
38 szerintem kötekedés, meg bmeg-elés helyett jobb lenne ha megosztanád velünk a véleményedet és leírnád, hogy te hogyan karácsonyozol, ez lenne a lényeg, nem az, hogy belekötsz a másikba ok nélkül.
2016. dec. 1. 10:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!