Újabb karácsonyos kérdés. Tényleg én vagyok az értelen ha mindenképpen a szüleimmel akarok karácsonyozni?
21 éves vagyok, a barátom 24. Még csak 1,5 éve vagyunk együtt, de abból fél éve együtt lakunk, szóval családnak tekintem magunkat.
Itt az oldalon azt látom, hogy sokan panaszkodnak, hogy a párjuk a saját családjával akar ünnepelni, és nem kettesben. És mindenki nekik ad igazat, hogy mekkora kis anyuci pici fia/lánya a párjuk, éretlen, nem képes elszakadni. Nekem ez furcsa, mert én is biztos vagyok benne, hogy szenteste a szüleimmel, nagyszüleimmel, nagynénémékkel leszek, ahogy eddig mindig. A barátomat szívesen látják, de én megérteném természetesen ha ő is a saját családjával akarna lenni. Nekem semmi hangulata nem lenne kettesben a szentestének, nem vagyunk vallásosak, a szentest mindig a rokonokról, az ünnepi hangulatról szólt. A barátommal kettesben meg csak agy átlag hétköznap lenne, mert amúgy is kettesben vagyunk esténként, magunknak minek díszítenénk fát, vagy csinálnánk finom kajákat? Semmi karácsonyi hangulat nem lenne. Vele bármelyik másik este tudok bármit csinálni, nem kell hozzá karácsony. A rokonaimmal ellenben nem. Meg apukámat sem akarnám egyedül hagyni, neki idén már mindenkije meghalt, csak anya részéről jönnek a rokonok. Biztos rossz lenne neki, ha az egyetlen vérrokona sem lenne ott. Ezek tényleg olyan elfogadhatalan indokok? Hogy az ünnepeket mindenképpen a rokonaimmal akarom tölteni? El sem tudnék képzelni kettesben egy ünnepi hangulatú szentestét. Mi amúgy is minden este próbálunk minőségi időt együtt tölteni, nem tudom mivel lehetne ezt karácsony alkalmából "feldobni".
Most kapok egy nagy 0%-ot!
A gyk-n rengeteg olyan ember van, akinek rossz a családjával a kapcsolata, látszik a válaszokból, ők nyilván se karácsonykor, se máskor nam akarják látni a családot, de nem belőlük kell kiindulni.
A karácsony bekem is családi ünnep, ez a lényege, kettesben a férjemmel nem is tartjuk meg otthon, nem veszünk fát, stb., de mi élvezzük is ha a családunkkal lehetünk, szerencsére.
Nem vagy éretlen, és nem is ebből szokott itt a vita lenni.
Olyan eseteknél van vita, amikor az egyik fél ragaszkodik ahhoz, hogy az ő szüleinél legyenek, vagy egyáltalán nem akar kettesben lenni a párjával az ünnepek alatt.
Teljesen egyetértek, fel is pontoztalak, de hadd fűzzek hozzá annyit, hogy a KARÁCSONY két, azaz 2 napos (dec 25-26), előző nap az semmi igazából. :D
Majd térjünk vissza erre a kérdésre úgy jó 10 év múlva :)
Lehet, ha a párod olyan beállítottságu lenne, élveznéd a kettesben eltöltött karácsonyt is, a készülődést is.
De ezekszerint egyikőtöknek sincs olyan igénye, hogy együtt legyetek ilyenkor (is) és megéljétek zet a pillanatot.
Ez nem baj.
Nekem az jutott eszembe erről, hogy én is éreztem így ahogy te. Míg meg nem ismertem a férjem. Aztán rájöttem arra, hogy igen, mennyi ötletem van arra, hogy mit tudnánk kettesben csinálni pl Karácsonykor. És azt éreztem, hogy még egy kis apró pillanatot is vele szeretnék megélni..
(nem, nemcsak a szex és hasonló dolgok).
És ez nem arról szól, hogy nem tudunk egymás nélkül létezni, meg állandóan egymás fenekében vagyunk és 2-ig nem látunk a lila ködtől.
Csináljátok úgy, ahogy nektek kényelmes.
Ha te is úgy érzed helyesnek, hogy mndenki a saját családjával ünnepeljen, akkor evvel semmi baj nincs. Ez a lényeg, hogy jól érzitek így mindketten magatokat!
31N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!