Nem szeretnék a családommal karácsonyozni?
Egyfolytában civakodnak, sokszor hazudnak egymásnak. Nem látom semmi értelmét annak, hogy elmenjek az egyik rokonhoz és ott ünnepeljünk többen. Azt mondják a szüleim, hogyha nem megyek el, akkor nem fogják megtartani, és biztos meg fognak rám haragudni, mind a szüleim és a rokonok. De nekem nincs kedvem jópofizni, tettetni a mosolygós angyalkát. Egyedül vagy a mamámmal szeretnék karácsonyozni. (Ő mindig otthon van, nem megy el senkihez sem, szívesen fogad).
Te mit tennél ebben a helyzetben?
Komoly viták és kötekedések is vannak. Kiabálnak, vagdalóznak, dobálóznak, beszólogatnak...
(///1||5////). Lány vagyok.
Egy 15 éves lány “nemakarom”-ja miatt nem tartanák meg a karácsonyt?
Egyébként megértelek, de ez nekem fura, hogy hozzád alkalmazkodnának.
Részükről ez érzelmi zsarolás, hogy ilyet mondanak neked, hogy csak akkor tartják meg, ha te is mész. Azaz bűntudatot akarnak benned kelteni, hogy ha nem mész, akkor érezd magad rosszul, mert nekik is rosszat teszel. Ez milyen dolog? Nélküled is tudnak menni, miért kell erőltetni, ráadásul zsarolni?
Ha ők annyira akarnának menni, nélküled is mehetnének, de elképzelhető, hogy valójában nekik sem minden vágyuk a közös karácsony, de lehet, hogy rád akarják varrni a felelősséget, hogyha nemet mondasz, akkor te leszel az oka, hogy elmarad, nem ők. "A gyerek nem akart menni, így nincs értelme nekünk se...".
Ha mamáddal töltenéd a karácsonyt, valaszd azt, mondd meg, hogy te ezt szeretnéd, mert neked semmi örömöd nincs a másikban, és kész.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a véleményét, segítségét! (Továbbra is várok még válaszokat).
Valóban azt mondták a szüleim, hogy akkor bizony ők sem mennek, nem lesz megtartva.
Kedves 7.válaszoló! Lehetséges, hogy így próbálnak zsarolni, náluk ez gyakori.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!