Nem akarok a barátom családjával karácsonyozni, de ő mindenképp ragaszkodik hozzá. Mit tennétek?
Nem olvastam el, de így ünnepek előtt biztos sok hasonló kérdés van, előre is bocsánat, ha már a könyötökön jön ki.
Régebben egész jól kijöttem a barátom családjával, aztán volt egy nagyobb veszekedés, amiből rosszul jöttem ki. A barátom ikertesvérét csalta a barátnője, akivel nagyon jó kapcsolatom volt/van és szánom-bánom, de néha falaztam neki. Nem azért,mert helyeseltem a viszonyát, vagy bármi ilyesmi, hanem tudtam, hogy szerelmes a barátjába, csak ő elhanyagolja a hálószobában és ebből van a probléma köztük. Semmiképp nem akartam bekavarni a kapcsolatukba.Aztán már amikor eljegyzésről volt szó kiderült minden, persze az is, hogy én szinte végig tudtam. A barátom nem haragszik, a tesója is megérti, hogy 1. a lány közelebb állt hozzám 2. nem akartam belekeveredni az egészbe, ez az ő dolguk.Az anyukájuk és a mamájuk nem ezen a véleményen van, szerintük hátba támadtam a családot, hülyét csináltam a barátom tesvéréből és nem látnak szivesen a családi asztalnál.Nyilván megértem, hogy haragszanak, tudom, hogy nem így kellett volna, volt bűntudatom is rendesen, de nem tudom megváltoztatni már a dolgokat. Elmondtam már nekik is, hogy sajnálom leginkább azt, hogy megromlott velük a viszonyom és ennyire haragszanak rám. Már egy éve azt hajtogatják, hogy előbb vagy utóbb én is meg fogom csalni a barátomat, ugyanolyan vagyok, mint a tetsvére barátnője, nem bíznak bennem és jobb lány való a barátom mellé.
Karácsonyra is csak a barátomat hívtak meg, de ő kijelentette, hogy vagy velem megy, vagy sehogy. Így már engem is "nagyon szívesen látnak", de őszintén megmondom, hogy nincs képem úgy odamenni, hogy nem akarják. Viszont azt sem szeretném, hogy a barátom ne legyen a családjával. Hiába mondom, hogy nem zavar, ha egy napot külön töltünk, legfelejebb én haza megyek a saját szüleimhez ő pedig utánam jön másnap, vagy lehet más megoldás is, ragaszkodik hozzá, hogy legalább most legyen béke és újra együtt legyen a "család".
Örülnék én is, ha megbocsájtana legalább az anyukája, mert nagyon kedvelem alapjáraton, de előre tudom, hogy végig csak a lejáratást és a beszólásokat fogom kapni. Ti így elmennétek?
A leírtak után én sem biztos,hogy elmennék.Ha önszántukból hívtak volna meg,akkor azt mondom oké. De nem is akartak meghívni,úgyhogy miről beszélünk?
A barátod menjen el egyedül,te meg addig legyél a saját szüleiddel.Ne menj olyan helyre,ahol nem látnak szívesen és nem is hívtak maguktól!!
Egyébként ez a megcsalásos dolog tényleg elég gáz, nem téged kéne okolniuk.Érthető,hogy mindkét féllel jóban voltál és nem akartál bekavarni..Úgyis kiderült.
"Végül is igazuk van, undorító dolgot tettél"
Ostobasag, semmi rosszat nem tett. Teljesen jol tette hogy nem avatkozott bele masok problemaiba, nem az o dolga!
Egy eselyt meg adnek a csaladnak, de tobbet nem. Ami nyilvan azzal jarna hogy a baratot is el kell hagyni, mert hosszu tavon ez nem mukodik.
A barátod érdekében menj el, hátha egyszer majd rendeződik a helyzet. Ha sose fogsz találkozni esély se lesz rá, hogy valaha jóban legyetek.
Majd ahogy telnek az évek látják, hogy te hűséges vagy és pontosan megfelelő a fiuknak. :)
Én elmennék, ha hosszútávra tervezek a barátommal.
Nem lesz kellemes, de itt az alkalom, hogy megtörjön a jég.
Egy párszor lehet, hogy még megkapod a történteket (nagy valószínűséggel leginkább vitás helyzetekben), de minden csoda három napig tart.
Az ikertesónak lesz, vagy talán már van is másik barátnője, lehet, hogy ezzel a lánnyal boldogabb lesz, mint az előzővel lett volna.
Ha a család látja, hogy a ti kapcsolatotok kiáll minden próbát és szeretitek egymást (ezt a párod most is bizonyította!) akkor lekerül a napirendről a probléma, hidd el!
Annyi megjegyzésem lenne a történethez, hogy én sem mesélgettem volna el a családban a lány félrelépését, - még ha nem szimpatikus, akkor sem, - nem az én dolgom, ne legyek már én a sz@rkeverő, de a barátomnak biztos elmondtam volna, aztán döntsön, ahogy akar, ez már az ő felelőssége!
Szerintem is jól tette, hogy nem avatkozott bele. (Az más, ha úgy falazott, hogy azt hazudta vele van a lány, közben meg nem) de ha csak annyi történt, hogy neki elmesélte a lány, hogy félrejár és ezt Ő nem adta tovább, ezzel semmi baj nincs. Ebben az esetben a szülők fújják fel.
Sőt ebben az esetben bocsánatot sem kérnék. Semmi rosszat nem tett.
Viszont elmennék a vacsorára a barátom miatt. Ki tudja, lehet egy napon házasok lesztek, családotok lesz és fölösleges a haragot tartani, próbálni kell közeledni.
Ha viszont Te voltál a lány alibije, úgy más a helyzet. Úgy bocsánatot kell kérni.
Az, hogy tudtad a megcsalást és az, hogy támogattad is 2 külön dolog,nekem úgy tűnik, hogy csak tudtál róla, arról meg nem tehetsz, ha elmondták neked, akkor ez van. Én egyébként úgy gondolom, hogy a megcsalás mindig annak a 3 embernek a hibája, akik benne vannak és nem haragudnék rád, szülőként sem. A felnőtt gyerekem oldja meg a saját szexuális életét, nem az én dolgom.
Nem mennék át karácsonyozni, úgy, hogy nem is akartak meghívni. Egy másik alkalommal átmennék megbeszélni a dolgokat.
Te nem tettél semmi rosszat, ne a te nyakadba akarják varrni egy másik pár rossz kapcsolatát, rossz döntéseit. Mondjuk nem is értem, hogy minek kell ilyen szinten beavatni a szülőket, hogy ki mit tudott, stb.
Hülyék, ha rád haragszanak.
Nem mennék, mivel nem látnak szívesen. A barátomnak megköszönném, hogy kiállt értem, és mondanám, hogy menjen el egy napra a szüleihez. Én is az enyémekhez. Aztán a többi napon meg együtt ünnepelünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!