Egyfolytában civakodnak, sokszor hazudnak egymásnak. Nem látom semmi értelmét annak, hogy elmenjek az egyik rokonhoz és ott ünnepeljünk többen. Azt mondják a szüleim, hogyha nem megyek el, akkor nem fogják megtartani, és biztos meg fognak rám haragudni, mind a szüleim és a rokonok. De nekem nincs kedvem jópofizni, tettetni a mosolygós angyalkát. Egyedül vagy a mamámmal szeretnék karácsonyozni. (Ő mindig otthon van, nem megy el senkihez sem, szívesen fogad).
Én most nem leszek népszerű, de 15 éves vagy, tini. Tudom, hogy szerinted ez nem cirkuszolás, tudom, hogy most eléd a saját döntéseket akarsz hozni korszakot, nagy benned az igazságérzet, szar a család megértem. De valóban megéri elrontani? Kibírod. A felnövés abból is áll, hogy megteszel olyan dolgokat is, amiket nem akarsz, meg tanulsz önkontrollt és viselkedsz. Nem csak az önérvényesítés visz előre. Gondolom, barátnőidért is teszel dolgokat, amikhez össze kell szorítani a fogadat és nyelni egyet. Rettentően szégyellném magam anyukád helyében, ha nem mennél. Bizony, ilyen közegbe úgy én sem mennék a helyében, hogy utána tudom, hogy mit mondanak a hátam mögött. Ez lehet részéről is önvédelem. De a döntés a tiéd.
2020. dec. 20. 12:12
12/22 anonim válasza:
Utolsó, már pedig ennek a 15 éves kislánynak igaza van! Ki meri mondani, amit gondol, nagyon helyes! Én házasságom alatt 36 évig asszisztáltam a családi jópofizáshoz, soha nem volt egy igazi, meghitt karácsonyunk, mert kötelezően menni "kellett" anyósomékhoz, mert együtt a "nagy család", meg a szeretet, meg az összetartás.... aztán pár éve kimondtam: NEM!!! Azóta csodálatosak a karácsonyok, az ünnepek, a hangulatunk...stb. Csak egyet sajnálok, hogy anno, a legelső ilyen közös "kötelező" ünneplésre nem mondtam nem-et.
2020. dec. 20. 12:36
13/22 anonim válasza:
De te felnőtt vagy, a 15 éves meg nem az. Gondolom, nem kell tovább magyaráznom. Ne a saját felnőttkori töketlenségedet vetitsd ji rá.
2020. dec. 20. 12:51
14/22 anonim válasza:
Attól hogy 15 éves, érzi mi jó neki és mi nem. Ha nem élvezi az együtt ünneplést, minek tűrje? A zsarolás meg gáz mellé. Mondja csak el mit érez, hogy nem akar ünnepelni. Én is kinyitottam a számat 10 éve, igaz én akkor 22 voltam. Azóta nekem is csodálatos az "ünnep", nincs stressz, idegeskedés, fát sem állítok.
2020. dec. 20. 13:59
15/22 A kérdező kommentje:
Kedves 11. válaszoló. Ezen már nincs mit elrontani. 7 éve csinálják minden karácsonykor (meg amúgy is a mindennapokban) a cirkuszt. És én azért még mosolyogjak ott órákig, legyek vidám. Bocsánat de nem, én inkább kimaradnék már ebből. Nem csak kitalálció vagy tini kori kirohanás. Hanem sajnos valóság, ez ellen pedig én tenni szeretnék.
2020. dec. 20. 16:04
16/22 anonim válasza:
Majd, ha önálló felnőtt leszel, sajnálom. Ebben nálunk sem lesz döntési joga a 15 évesnek. Nálatok sincs. Valahol talán ez természetesebb, mint az, hogy a mai 15 évesek már költöznek. De mindegy. Ez én vagyok.
2020. dec. 20. 16:25
17/22 anonim válasza:
Szerintem is ezt ki kell bírni.
Nálunk is szar a család, mégis megyünk pár órára, kibírjuk. Ilyenkor nem csak magunkra gondolunk, hanem azokra a kevésbé kedvelt roonainkra is, akiknek fontos, hogy ne legyenek egyedül karácsonykor.
Több napból állnak az ünnepek, ebből egyet áldozunk rájuk, a többit pedig kedvünk szerint töltjük el.
2020. dec. 21. 07:04
18/22 anonim válasza:
Szerintem meg senkinek sem kötelező magát szarul éreznie, csak hogy boldoggá tegyen néhány utált rokont. Milyen paradoxon már? Tudod ki ülne ott jó pofizva, miközben az anyjába kívánom a másikat. Erről szólna a karácsony?
2020. dec. 21. 08:20
19/22 anonim válasza:
Na, hát igen... Az ilyen dacos hiszti miatt van határa annak, hogy mikortól számít felnőttnek valaki.
2020. dec. 21. 08:53
20/22 A kérdező kommentje:
19.válaszoló.
Persze. Azért van megszabva az, hogy hány éves kortól számít felnőttnek, mert elmondok pár dolgot mik történnek, segítséget, ötletet várok, hogy e helyzetben mi tévő lenne pár embertársam. Elmenne e a nagyszülőjéhez vagy otthon maradna. Mert egy pokol amúgy is minden egyes ilyen karácsonyozás.
Úgy gondolod, hogy ez hiszti? Hogy próbálok kimaradni az ilyen helyzetekből? Valamit félreértettél.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!