Milyen lesz a karácsonyotok az éven az áremelkedések
miatt? bírja anyagilag a család vagy lesznek gondok ?
Igazából nálunk nincs ilyen karácsonyi banzáj. Nincs fa, nincs dekoráció, ajándékozni csak ketten szoktunk egymásnak, a kaja lett csak drágább valamennyire, azt rendelni szoktuk de 2 főre nem nagy különbség.
2021. dec. 17. 17:01
Az ételen eddig sem spóroltunk soha.
Semmivel nem lesz cicomásabb menü mint egy hétvégén mondjuk.
Ajándékokban pedig spórolosabbra vettük a figurát.
Csak a gyerekeinknek (és egymásnak) vettünk ajándékot, senki másnak.
2021. dec. 17. 18:34
Sosem vittük túlzásba, úgyhogy semmi különbség nem lesz
2021. dec. 17. 20:28
Nah, itt is csak az van felpontozva, aki csóró. Ha mas jol el, lesz nala lakoma, azt minek krll lepontozni? :Dd
Nalunk lesz a szokasos zabálás, mindennapra kulon menü. 7en leszunk, szüleim, tesom, baratja, en baratom, nagyim es en. Ajándékozás is lesz, legalábbis en mindnekinek vettem valamit. En meg mar megkaptam az ajándékomat. Szerintem aki akar, az tud csinalni meghitt karácsonyi vacsorát, nem kell az árakra fogni.
2021. dec. 17. 21:50
Egyébként azért azt hozzátenném,hogy lehet emelkedtek az árak,de nálunk pl a családban mindenki többet is keres mint pl tavaly vagy tavaly előtt. Párom Karácsonyi prémiumot kapott, dupla fizetést, vásárlási utalványt, én dupla pénzt szép kártyára, jutalékot, a szüleim cégében idén 2szer volt fizetésemelés. Szóval nagyban függ attól is ki hol dolgozik. Mi ajándékokra tavaly fejenként 10 körül szántunk, most már 15.
2021. dec. 18. 09:11
56/65 A kérdező kommentje:
Mi semmilyen karácsonyi ajándékot nem kaptunk nem is fogunk, páromnak lesz céges vacsora ott lehet kap valamit.
Kérdezö esetleg munkahely váltáson nem gondolkodtok? Sőt akár költözésen? Pusztán segítési szándékkal írom, pl anyósom is olyan faluban lakik ahonnan eddig csak olyan munkahelyekre tudott eljárni ahol aprópénzért hülyére dolgoztatják az embert. Most majd a szüleim be akarják szervezni oda ahol ők dolgoznak méh albérlettel együtt is jobban fog kijönni. Mi nyugaton élünk, nagyon sokan költöznek ide az ország másik feléről. Olvasom itt is sokszor hogy 130-150ezreket keresnek. Itt elmész szakképzetlenül egy gyárba és 300 fölött lesz a fizetésed.
2021. dec. 18. 09:33
58/65 A kérdező kommentje:
57 Gondolkodtunk rajta, de egyrészt beteg családtagon kell segítenünk ( nem állandó felügyelet de sokmindenben segítünk) , másrészt amivel többet kapnék ott elmenne az albérletre.
KArácsonyi lakoma, aminek a fele megy a kukába, mert senkinek nem kell.
Érdekes, én nem főzök 200 féle kaját, mert nem zabálni akarok (ahogyan sajnos otthon ez a szokás), hanem enni egy tányér levest, egy tányér másodikat meg mondjuk 1-2 sütit.
A kaját ezévben is úgy készítem, hogy 25-én a 24-ei sültek maradékát esszük. Pont.
Szóval nem, nem lesz gázosabb a helyzet karácsonykor sem, mert nem főzök össze minden szrt.
2021. dec. 18. 10:12
Utolsó, mi pl. nem eszünk maradékot. Főleg nem karácsonykor.
2021. dec. 18. 10:30
Kapcsolódó kérdések: