Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen lesz a karácsonyotok...

Milyen lesz a karácsonyotok az éven az áremelkedések miatt? bírja anyagilag a család vagy lesznek gondok ?

Figyelt kérdés
Semmi konkret összeg nem mások zsebében turkálás, egyszerűen majd hátraestem mennyibe kerül majd a karácsonyi lakoma ennyi emberre…. Bele se gondolok akkor mashol mi lehet azért vannak bőven rosszabb anyagi helyzetben mint mi.

2021. dec. 17. 11:17
1 2 3 4 5 6 7
 31/65 anonim ***** válasza:
54%
Nálunk idéntől nem lesz családi karácsonyozás. Eddig mindig úgy volt hogy mentünk a nővéremékhez, és ott volt egy nagy közös karácsonyozás, mivel anyukánk náluk lakik, így tűnt logikusnak. Nagy a széthúzás köztünk, a testvérek között (4-en vagyunk tesók). Sokba van a tesóméknak, és ajándékozás is csak a gyerekeknek lesz, majd 2 ünnep között elvisszük nekik az ajándékot. Nem mondom, szar lesz hogy csak a párommal lesz közös karácsonyozás, meg az ő családjával.
2021. dec. 17. 12:41
 32/65 anonim ***** válasza:
100%

Mi soha nem voltunk az a halálrazabálós család. Nem csinálunk egy nap alatt 3-4 menüt meg hatféle sütit hogy aztán ránk rohadjon. Ugyanúgy főzünk mint az év többi részében. Egy nap egyféle kaja, csak annyi a különbség, hogy ilyenkor a tipikus karácsonyi kajákat esszük, mint pl a töltöttkáposzta.

Sütiből egyet, max kettőt csinálunk az ünnepek alatt.

Tehát a kaja nem több mint egy átlagos napon.

Az ajándékozás meg azért könnyű nekem, mert nagyon pici a családom, csak három embernek kell ajándékot venni.

Karácsonyfára sem kell költeni, már körülbelül 20 évvel ezelőtt áttértünk a műfenyőre, az kerül elő minden évben.

2021. dec. 17. 12:43
 33/65 anonim ***** válasza:
95%
Lehet ciki de egész évben kapott szépkártyás pénzt eltettem karácsonyra. Nem volt rendelgetés meki sem semmi, esetleg 2-3x az évben. Maradt bőven pénzünk, találtam boltot ahol játékot is lehet venni belőle. A fa volt amire pénzt költöttünk, 11 ezer volt 1m 80cm normand fenyő
2021. dec. 17. 12:48
 34/65 anonim ***** válasza:
100%
33: Szerencsés vagy, hogy nálatok van még SZÉP kártya.
2021. dec. 17. 12:52
 35/65 anonim ***** válasza:
88%
Ugyanolyan, nem az ajándékozás a lényeg nálunk. Az ünnep nem arról szól
2021. dec. 17. 13:02
 36/65 anonim ***** válasza:
58%
Amíg a vagyon engedi leszarom. Boldog Karácsonyt!
2021. dec. 17. 13:04
 37/65 anonim ***** válasza:
85%

Igazából szerencsés vagyok, mert nyáron ölembe hullott ingyen egy 140.000 Ft-os tévé, így az elvileg, eredetileg csak karácsonyra tervezett nagyberuházást ajándékba megkaptam még a nyáron.

Ha nem lenne a koronavírus, akkor ilyenkor az szokott lenni az ajándék, hogy elmegyünk egy szilveszteri buliba (mivel amúgy is szerencsés vagyok, alapvetően mindenem megvan), így most valószínűleg annak a pénznek a döntő többségét félretesszük, és csak itthon 4-en szilveszterezünk,valami finom étel kíséretében.

2021. dec. 17. 13:10
 38/65 anonim ***** válasza:
94%

Hát nem tudom, mit esztek, hogy szűkösen elég a 40 ezer...

Mi pl. csinálunk 1 kg harcsából halászlevet, az hallal+belevaló zöldségekkel együtt kb. 2600 ft. Meg mellé 1 kg kenyér 350 ft.

Lesz aszalt szilvás-baconos csirkemell, a 2 kg csirkemell volt 3000 ft (és ez drága volt akkor), a bacon hozzá kb. 1200 ft, az aszalt szilva 500 meg a negyed kiló sajt 500 ft.

Lesz falafelgolyó pitával és zöldséggel. A két csicseriborsó konzerv volt kb. 700 ft, a belevaló még plusz 200 ft, a pitával kb. 150 forintra kijön itthon sütve, meg az amerikai káposztasaláta kerül vagy 600 ftba.

Lesz valami disznóból is, még nem tudjuk mi, itt van egy kg darált comb, az 1200 ft volt.

Ez összeszámolva kb. 12 ezer forint eddig, mondjuk veszünk még apróságokat, egy kis lisztet, tojást, valamit hozzá, és akkor legyen 15 ezer.

Mellé vagy kétféle süti 5 ezer mondjuk, akkor még mindig csak 20 ezernél tartok, és már több kiló kaja van, amiből jut másnap is ebédre 7 emberre.

De mivel liszt, fűszerek, olaj mindig van itthon, így még ennyibe sem kerül talán kifejezetten a karácsonyi menü, csak nem akartam a húsra szorítkozni.

Most emellé egy kis szaloncukor meg üdítő már csak nincs egy huszas.

2021. dec. 17. 13:25
 39/65 A kérdező kommentje:

38 Csak annyi, hogy már pl egy olyan alap dolog mint a kenyér is nem 350 hanem majd 500.

A hust ilyesmit igyekszek olcsóbban megvenni de pl a sajt is drága vagy amit írtam az üdítők. Legalább ilyenkor mert hétköznap nem kólázunk.

2021. dec. 17. 13:40
 40/65 anonim ***** válasza:
98%

Nincsenek anyagi gondjaink szerencsére, de így is értelmetlennek tartjuk a habzsi-dőzsit. Nálunk nem "karácsonyi" menü lesz, hanem a kedvenc kajáink. Lasagne és sushi, meg rendelek egy tortát. Ajándékozni nem szoktunk, pedig megtehetnénk bőven, mi nem látjuk értelmét.

Szerintem el lehet engedni ezeket a kényszereket, főleg, ha anyagilag szarban van valaki.

2021. dec. 17. 13:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!