Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy is van ez? Azért kellene...

Hogy is van ez? Azért kellene szégyelnem magam, mert 16 évesen szültem? Én inkább büszke vagyok arra, hogy helytálltunk!

Figyelt kérdés

Feltettem egy kérdést az előbb, hogy elengedjem-e a fiamat nyaralni.Erre nekem ugrottak, hogy hogy lehet 33 évesen 17 éves fiam.Hát egyszerűen.Első szerelem, második együttlét.Megbeszéltük, megtartottuk, az életünk legjobb döntése volt.Boldogok vagyunk, azóta is együtt, van állásunk, házunk, egy gyönyörű gyerekünk, mit kellett volna megbánnom?Talán titkolnom kellene?Mit?A harmóniát?Nem, nem vagyok hajlandó!Igenis büszke vagyok a férjemre, a fiamra, az otthonomra, az egzisztenciámra, és mindenre amit elértünk.

És igen, még csak 33 éves vagyok!!!

2010. aug. 19. 22:05
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 A kérdező kommentje:

21:22

Bocsánat, hogy nem tudom az egész társadalmat a szárnyaim alá venni...

Én veled ellentétben nem szeretem az embereket megbántani, még anonim sem.

2010. aug. 21. 21:32
 62/69 A kérdező kommentje:

21:31

Ha ez a " ja, nem bírom a légkondit" nem provokáció,- ha igen, akkor tárgytalan- akkor biztos állást tudok neked felajánlani, feltéve, ha mobil vagy.

2010. aug. 21. 21:38
 63/69 anonim ***** válasza:
74%
miért lennék én irigy arra hogy gyerekanya voltál? gyereket csinálni nagyon könnyű, én is megtehettem volna, de persze eszem ágában sem volt.
2010. aug. 21. 21:51
 64/69 anonim ***** válasza:
66%
Nem költözök el, ha erre értetted a mobilt, itt lakom és maradok is, mert hiszen miből mennék máshova, de államvizsgáig nem akarok dolgozni, most az a legfontosabb, hogy az sikerüljön szeptember végén.
2010. aug. 21. 22:02
 65/69 anonim ***** válasza:
66%
Ja, és a légkondi nem provokáció volt, de a legutóbbi munkahelyemen komoly gondot okozott, amiatt lett olyan ízületi gyulladásom, hogy mázsás súlyúnak éreztem a végtagjaimat, antibiotikumot kaptam rá és nem engedett az orvosom dolgozni egy hétig, és utána azzal fogadtak, hogy nem kérnek tovább a munkámból.
2010. aug. 21. 22:03
 66/69 anonim ***** válasza:
42%
Bocsi, de a kérdezőnek igaza van. Elhiszem, hogy nincs munkahely és kevés a lehetőség, de nekem ne mondja senki, hogy lehetetlen, egyáltalán nem lehetetlen.
2010. aug. 21. 22:06
 67/69 anonim ***** válasza:
100%
Persze, lehetetlen az nincs, de akadály sok van. Anyukám hivatásból lett tanítónő, több, mint 25 éve a szakmában van, és a szakma elismeri, mégis közalkalmazottként olyan összeggel szúrják ki a szemét, amiből ha kéne, egyedül nem tudna megélni, és ez még nem a nyugdíj, és ő még örülhet, hogy van egyáltalán munkája, meg hogy bejelentik, lassan 51 éves, váltani nem mer.
2010. aug. 21. 22:13
 68/69 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem szégyellni nem kell, de büszkének lenni sem, hiszen teljesen rendjén való, ha valaki valamit vállal, az megcsinálja. Függetlenül attól, hogy sokan elvetetik vagy kukába dobják (ami ugye "nem rendjén való" kategória), sokan meg később szülnek és úgy csinálják ugyanezt végig - az is rendjén van, hiszen ők ezt vállalták. :)

Az érthető, hogy büszke vagy arra, hogy szülői segítség nélkül elértetek valamit. (Bár, anyagi oldaláról nem esett szó, ha valamit is örököltetek, akkor még mindig könnyebb, mint azoknak, akik nem!)

Ami nekem érthetetlen, hogy hol a férjed elismerése? Ha nem áll így melléd? Ha még ráadásul a szülés sem úgy alakul, elcseszik az epidurálist, és hónapokig alig tudsz megmozdulni, vagy valami egészségügyi probl lép közbe?

Egy (elég jól tanuló, védekezés mellett terhes lett) ismerősömnek beteg gyereke született 17 évesen, férje lelépett 1-2 év múlva, és ha a szülei akkor nem segítenek, nem tudott volna mit csinálni, a gyerek 10 éves koráig gyesen volt vérzékenység miatt, és rengetegszer vitte a mentő. Neki is lehetne ugyanez most, mint Neked - ilyen férjjel, mint Neked?

Hány lányanya van, aki nem vetetné el, és teljes életet élhetne, ha egy ilyen férfi felkarolja? Miért gondolod Te másnak magadat, mint ők? Mit csináltál volna egy kisbabával a kezedben, ha a párod a szülésre meggondolja magát és lelép, és az apaságért bíróságra kell menned?

Azért találkozol ennyi ellentmondásos válasszal, mert másról szól, amit kérdeztél, és amiről a kommentekben írsz. A kérdés, hogy szégyellned kell-e, hogy 16 évesen szültél, független attól, hogy hogyan és mit értél el!! A 16 évesen szülés egy esemény, ezt kérdezted és nem akarlak megbántani, de ezzel nem dicsekednék, mert bár így is sikerült, de csak könnyebb lett volna ugyanez, és talán még többet is elérhettél volna, ha 20 vagy 25 évesen szülsz.(?!) Ha az érdekel, hogy az eddigi életed miatt szégyellned kell-e magadat, abban a kérdésben benne van a 16 évesen szülés, párválasztás, iskola, munka is, az megint más kérdésfeltevés. Ha azt írnád, 33 éves koromra van: gyerekem, vállalkozásom, autóm, házam...stb, erre büszke lehetek-e? Ezekre a kérdésekre szerintem lehet tiszta választ adni. De a 16 évesen szülés - erre a legtöbb 16 éves, és még inkább a körülményei, egyáltalán nincsenek készen, önmagában erre miért vársz olyan választ, hogy erre kéne büszkének lenni?

2010. aug. 22. 01:37
 69/69 anonim ***** válasza:
52%
Na, erről beszéltem! Jól le is pontoztak, de nem izgat! Ez egy ilyen oldal, és ilyen ország! Mert sajnos be kell látnunk, hogy Magyarországon, ha sikeres vagy, vagy saját erődből elértél valamit, azt titkolnod kell. Mert úgyis megmagyarázzák, hogy nem saját erőből érted el, segített a család, meg különben is, az nem lehet úgy, ahogy állítod. Kérdem én, ha valaki vállalja a tette következményét, és tisztességesen felnevel egy gyereket, megteremti neki a rendes körülményeket, az miért szégyenkezzen? Fiatalon felelőtlen volt! És, akkor mi van? Ezért ássa el magát? Ha meg elvetette volna a babát, akkor azárt kapná itt az osztást! Én becsülöm az olyan embereket, akik vállalják a tettük következményét, és nekem az sem vonna le az értékükből, ha mindezt szülői segítséggel érték volna el. Anélkül viszont még becsülendőbb! Szóval megintcsak azt tudom mondani Kedves Kérdező, hogy légy boldog, és büszke arra, amit elértetek az életben!
2010. aug. 23. 10:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!