Szégyelnem kellne a származásomat? Cigány vagyok. Ez ok arra, hogy egy életen át próbáljam eltitkolni, megmásítani?
Én szeretem és a végletekig tisztelem a családomat. A nagyszüleim még igazi, vérbeli kis mauglik voltak, a falu szélén sátrazó, putrikban élő, erdőben felcseperedő vadócok. Őket az 50es évek környékén, szó szerint beterelték az iskolába. Szerencsére a teljesen írástudatlan, vándorló életet élő dédszüleim ez ellen nem lázadoztak, beletörődtek a sorsukba. A nagypapám elvégezte a 8 általánost, majd vasmunkás lett.A nagymamám szintén elvégezte a kötelezőt, majd igazi cigányasszonyhoz méltó módon, élete végéig háztartásbeliként élt. Szegények voltak, de becsületesen felneveltek 6gyereket. Édesapám már tanulhatott, ő volt lakatos, villanyszerelő, később pedig elvégzett egy hiradásipari technikumot is. 2nagybátyám tanárember lett, 3nagynéném közül egy körzeti orvos, egy énekesnő, egy pedig kereskedelmi dolgozó.
Mi hárman vagyunk testvérek. Én volnék a rangidős, másodéves hallgató az ELTE Jogi Karán. Az öcsém gimnazista a kishugom pedig 8-os lesz szeptemberben.
Ha összejövünk, igazi hangos, főzőcskézős, néha-néha veszekedős cigányok vagyunk. :)
Édesanyám pedig magyar lány. Testvérei és szülei sz első pillanatban ugyan, de megdöbbentek a választásán. Aztán rájöttek, apám ugyanolyan ember, sőt sokkal különb, mint sokan mások a világosabb bőrszínűek között.
Apai nagyapám, legnagyobb örömömre, még él. Amit ők véghezvittek a mamával, a legnagyobb elismerésre ad számot. Számomra és a családom számára mindenképp.
Velem annyi rosszat tettek már a cigányok, hogy azt mondom.. hogy a vér nem válik vízzé...
Biztos vannak normális cigányok (legalább te nem veszed sértésnek, hogy ezt mondják rád), de azért valljuk be, több a "maugli" (tetszett ez a szavad:D).
Le lehet pontozni, hogy milyen rasszista vagyok.. de szerintem elég sok okunk van rasszistáknak lenni (nem mellesleg a cigányok a legnagyobb rasszisták.. tudjátok, mennyire gyűlölik a magyarokat???)
Nem kell szégyelned,főleg hogy ilyen családból származol.:)
Annak kell szégyelni magát,aki lop,csal,hazudik,drogozik vagy alkoholista.Annak sem a származását,hanem a tetteit kell szégyelni.
Én is ismerek rendes cigányokat és becsülöm is őket. Viszont többségében/arányában tényleg több a cigány bűnöző, mint a fehér.
Téged nagyon tisztellek, szerintem soha ne szégyelld, de fel kell készülnöd, hogy így nehezebb életed lesz!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!