Meghalt a férjem. Közvetlen utána kiderült hogy szeretője volt már egy ideje. Hogy lehet ezt feldolgozni?
Voltak persze gondjaink, de én nem láttam hatalmasaknak. Összességében szépen éltünk, jó volt hozzám, én is hozzá.
Erre nem elég hogy elvesztettem, kiderült, hogy csalt egy ideje, és állítólag készült elhagyni. Nem tudom feldolgozni, az én elmémben a kedves, szerető férjem képe él, aki iszonyúan hiányzik, erre kiderült, hogy nem is olyan volt mint hittem...20 év után nem ismertem? Gondoljak arra hogy elárult, úgy könnyebb elengednem? Vagy mit tegyek? Nincs bennem igazi harag, csak a szomorúság...
Sok erőt kívánok ahhoz, hogy feldolgozd. 💕
Tudod, lehet, hogy ez történt, de attól még létezett az a férfi, akit te szerettél. Az én kapcsolatomban is volt már olyan hullámvölgy, amikor azt éreztem, hogy elhagyom és "nem szeretem", de ez sosem történt meg. Ahogy nálatok sem, és ennek oka volt. 🙂 Írni, mondani bármit lehet, de a tettek számítanak igazán.
Vigasztalódj egy új pasival!
Én nem lennék kíváncsi arra a nőre, akit néha magáévá tett, de annyit nem ért neki, hogy miatta elhagyjon. Másrészt a gyászt se nagyon érdemli meg. Persze ez nem feltétlenül döntés kérdése.
Szia, egy Szép Ernő novella jutott eszembe a történetedről, Fehér rózsa meg piros rózsa a címe, és pont erről szól, látszólag jól működő házasság, férj halála, kiderült szerető.
Nagyon jó szívvel ajánlom én is neked a szakmai segítséget, akkor is, ha nem feltétlenül érzed, hogy szükséged lenne rá, mert ez egy nagyon extrém helyzet. A gyászfolyamat lezajlását akadályozza az az ambivalens érzés, ahogyan a férjedre, az együtt töltött időre, meg talán, ahogy magadra gondolsz.
Vigasztalódást, és a helyzeten való felülemelkedést kívánok neked, ami segít a további életedben, esetleg későbbi párkapcsolatodban.
off
Honnan veszitek, hogy örült neki? Mi az isten bajotok van? Elkezdi az egyik, aztán csatlakozik birkaként a másik válaszoló is a kődobálásba...
85!
Éppen azért nem tud megbocsátani, meg epp azért nem tudja nem tudja feldolgozni, mert meghalt. Ha élne, még lehetne beszélni, lehetne vele ordítani, lehetne neki sírni, megoldani a problémát vagy elválni, akármi. De halott, semmit nem lehet tenni. Anyósommal is ez van. Lassan már vagy 15 éve, hogy meghalt az apósom -anyós amugy a temetesen jott ra, hogy szeretoje volt, igaz az sosem derült ki, hogy fizikailag is megcsalta e, vagy csak lelki társak voltak a nővel. Nem tudja feldolgozni azota se.
81. Köszönöm, kedves vagy. Én is remélem hogy így volt. Szépen bánt velem. Azért is fáj utólag ez annyira.
83. Mindenképp elolvasom, köszönöm. Gondolkodom szakemberen, mert ez a kettős érzés valóban nagyon bonyolulttá teszi a helyzetet. Nem tudom magamban hova tenni ezt az egészet. Köszönöm a te kedvességed is, igyekezni fogok minél előbb felállni a helyzetből. A fiam miatt is muszáj.
86. Ilyesmitől félek én is, hogy teljesen meg fog nyomorítani lelkileg, és képtelen leszek továbblépni...sajnálom anyósodat. Nem is hinné az ember milyen kemény helyzet ez. Ahogy mondod, legalább egyszer jól összeveszhettem volna ezen, meg meghallgathattam volna az ő álláspontját. Őrítő, hogy ez már lehetetlen...
Én tudom, hogy mikor leszel túl rajta. Amikor újra szerelmes leszel. Nem is kell feltétlen viszonzott szerelemnek lennie és még úgyis segíteni fog. Mert onnan kezdve meg fogod őt érteni és meg tudsz majd neki bocsájtani.
Szerelmesnek lenni varázslatos és te is elég rég voltál az utoljára.
Még fiatal vagy. Át fogod élni. Viszont annak ellenére, hogy fiatal vagy, nagyon nagy eséllyel házas férfibe fogsz beleszeretni, mert 40 körül nincs is nagyon más lehetőség. Szóval majd beleszeretsz valakibe, akibe nem lenne szabad, megjárod a poklot a lelkiismereteddel, az utána való vágyakozással és a felismeréssel, hogy amikor a másik családot alapított, akkor már csak óriási áldozatok árán lehet boldog és viszonzottan szerelmes az ember. Majd ha ezeken átmész, megbocsájtasz neki és megnyugszol a gyászodban, mert meg fogod érteni azt, amire vágyott. Akkor fog elkezdődni a gyógyulásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!