Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt a férjem. Közvetlen...

Meghalt a férjem. Közvetlen utána kiderült hogy szeretője volt már egy ideje. Hogy lehet ezt feldolgozni?

Figyelt kérdés

Voltak persze gondjaink, de én nem láttam hatalmasaknak. Összességében szépen éltünk, jó volt hozzám, én is hozzá.

Erre nem elég hogy elvesztettem, kiderült, hogy csalt egy ideje, és állítólag készült elhagyni. Nem tudom feldolgozni, az én elmémben a kedves, szerető férjem képe él, aki iszonyúan hiányzik, erre kiderült, hogy nem is olyan volt mint hittem...20 év után nem ismertem? Gondoljak arra hogy elárult, úgy könnyebb elengednem? Vagy mit tegyek? Nincs bennem igazi harag, csak a szomorúság...

2021. márc. 23. 15:02
 41/96 anonim ***** válasza:
26%

41!

Az adósság még mindig csak az örökség erejéig örökölhető. Ha van egy 50 millás hitel meg egy 10 millás ingatlan, 10 milla hitelt örököl a házzal.

2021. márc. 23. 17:41
 42/96 anonim ***** válasza:
85%
Akadjatok már le a hitel/adósság dologról, nem jogi tanácsot kért, nem tudom mit pörögtök ezen, idióták!
2021. márc. 23. 18:00
 43/96 anonim ***** válasza:
86%

A kérdezö nem vagyoni tanácsadást kért!

Másrészt a kérdezö nem szó szerint örökölte a tartozásokat, hanem mivel azok eleve közösek voltak, most ö maradt az egyetlen adós.

Ilyen esetben nem öröklésröl van szó, a banki tartozásokról meg nem mondhat le, mert ö is adós!

2021. márc. 23. 18:22
 44/96 A kérdező kommentje:

Köszönöm az utolsó hozzászólóknak, nem érdekel a pénz, akár hiszitek akár nem. Becsülettel kifizetek majd minden közös terhet ami van. Nem ez érdekelt.

Igazából jól esett valamilyen szinten kiírni a bánatom magamból, annyira nyomorultul érzem magam. Aki ezt nem érti meg, nem lehetett hasonló helyzetben. Az empatikus embereknek köszönöm.

2021. márc. 23. 18:35
 45/96 anonim ***** válasza:
86%
Hát szegény ez nagy pofára esés. Bevallom nem tudom mit csinálnék. Talán így jobban el tudod engedni, es új életet kezdeni. Nyilván nem most, idővel. Addig is kitartás!
2021. márc. 23. 19:21
 46/96 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó. Bízom benne hogy egyszer eljön a megnyugvás.
2021. márc. 23. 20:18
 47/96 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon sajnálom, ez nagyon rossz lehet. Koncentrálj a gyermekedre. Hány éves volt? Mi történt vele?
2021. márc. 23. 22:21
 48/96 anonim ***** válasza:
17%
Őszinte részvétem! Ez még sokkal nehezebb lehet, mintha "csak" meghalt volna. Remélem sikerül egy új életet felépítened, aminek nem csalódás lesz a vége. Bár nem tudom, hogy hívő vagy-e, de Isten mindenképp tud segíteni.
2021. márc. 24. 04:11
 49/96 anonim ***** válasza:
0%
Így van, örökölhetsz adósságot. De ha lemondasz az örökségről, akkor tiszta vagy.
2021. márc. 24. 06:08
 50/96 anonim ***** válasza:
88%
Az én apám 40 évig eltitkolt. Házasságon kívűli kapcsolatban születtem. Amikor meghalt, tőlem is kérdezték, hogy miért nem keresem meg a családot. Nem tettem, nem ők tehettek róla, hogy ilyen volt. Nem akartam egy akkor 60 éves nőnek még nagyobb bánatot, hogy a férje egy életen át becspta.
2021. márc. 24. 06:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!